Maize ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Maize ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Pavisam vienkārša žāvēto augļu maize, kas skaisti iederēsies Lieldienu svētku galdā! Tikpat labi derēs gan kā ciemkukulis,gan brokastu uzkoda.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
1,50h
Kopējais laiks
2h

Sastāvdaļas:

  • 280 g kviešu miltu
  • 85 g speltas kviešu miltu
  • 1½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarote dzeramās sodas
  • 60 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 125 g cukura
  • 250 ml paniņu
  • 2 olas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 200 g žāvētu ogu vai augļu un riekstu pēc izvēles
  • sviests ietaukošanai

Pavisam Vienkārša žāvēto augļu maize, kas skaisti iederēsies Lieldienu svētku galdā! Tikpat labi derēs gan kā ciemkukulis, gan brokastu uzkoda.

Pagatavošana:

  1. Sasildi cepeškrāsni 180 grādus karstu.
  2. Sasmērē maizes cepšanai paredzēto formu 25 x 11 cm izmērā ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru tā, lai papīra malas būtu nedaudz virs formas malām.
  3. Sasmalcini nelielos gabaliņos riekstus un žāvētas ogas. Augļus sagriez kubiņos.
  4. Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, speltas kviešu miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, cukuru, kanēli un kardamonu. Atsevišķā traukā saputo olas, eļļu un paniņas. Sajauc kopā sausās un šķidrās sastāvdaļas. Pievieno sauso augļu un riekstu maisījumu un atkal samaisi, lai tie vienmērīgi sajaucas ar visu mīklu.
  5. Pārlej mīklu sagatavotajā formā, izlīdzini virsmu un cep 45–55 minūtes, līdz koka irbulītis pēc ieduršanas maizes centrā paliek sauss un tīrs.
  6. Izņem klaipiņu ar visu formu no cepeškrāsns un noliec atdzist uz restēm 30 minūtes. Tad rūpīgi kopā ar cepamo papīru izņem klaipu no formas un atliec atpakaļ uz restēm, līdz tas pilnīgi atdziest.

Recepte: Kārlis Mugins
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja