Baltās šokolādes un mandeļu kūka

Baltās šokolādes un mandeļu kūka

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 200 g baltās šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 3 vidējas olas
  • 150 g maskarpones
  • 75 g baltā cukura
  • 100 g skāba krējuma
  • 200 g mandeļu miltu
  • 40 g kaltētu dzērveņu
  • 30 g kaltētu aroniju
  • 10 g sviesta, pannas ietaukošanai

Rezultāts:

  • 12 gabaliņi

 

 

Kūka, kurā nav miltu un tikai mandeles darbojas kā saistošā viela, saldajai šokolādei lieliski der dzērvenes un aronijas. Abas dod skābenumu un aronijas arī sīvumu, kas patīkami balansē ar baltās šokolādes saldumu. Garšīga ir apmēram 1 stundu pēc izcepšanas, tikai tad tā ir ļoti trausla, vai arī nākamajā dienā pilnībā auksta. Pasākumam, kurā būs daudz cilvēku, gabaliņus griez ļoti maziņus.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko pamatīgi ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā.
  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un sviestu. Ik pa laikam apmaisot, ļauj, lai viss izkūst. Kad tas izdarīts, ņem nost no liesmas.
  3. Vienlaikus, kamēr kūst šokolāde, saputo olas, cukuru, sieru un krējumu, līdz masa viendabīga, apmēram 1–2 minūtes.
  4. Izkusušajai šokolādei pievieno mandeļu miltus un samaisi. Tad piejauc olu un siera maisījumu un samaisi.
  5. Sagatavotajā pannā ieber dzērvenes ar aronijām un pārlej ar šokolādes masu. Liec krāsnī augšas un apakšas režīmā, cep 25–30 minūtes. Ņem ārā un atdzesē. Vislabāk pasniedz pilnībā aukstu nākamajā dienā.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

ciepaliepa

20.01.2012.

Izmēģināju... kūka izdevās lieliska un sātīga - nemaz nevar baigi daudz apēst!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Ķiršu jogurta un pilngraudu mafini

Kādreiz gadās, ka mājās ir par daudz ķiršu jogurta, un tu saproti – lai vai kā gribētu, līdz termiņa beigām apēst nepaspēsi. Tad atliek to pievienot...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un plūmju pilngraudu mafini ar mandelēm

Mīksti un sulīgi, maigi un saldi. Nedaudz atgādina riekstus, nedaudz plūmes un mandeles ar medu. Ideāls našķis gan brokastīs, gan launagā, ko novērtēs gan...

Vairāk

Receptes bilde

Persiku un magoņu mafini

Trausli, gaisīgi un pufīgi mafini, kurus ēdot atceries, cik dažreiz mēdz būt kaitinoši, kad magoņu sēkliņas iestrēgst starp zobiem.

Vairāk

Apelsīnu, vaniļas un kanēļmaizītes

Kanēļmaizītēm ir daudz variāciju. Viena no manām ir kopā ar vaniļas cukuru un „Leckers” apelsīnu miziņām. Cepoties māja smaržo dievīgi, un lieki teikt,...

Vairāk

Receptes bilde

Gaišo vīnogu strūdele

Itāļiem ļoti patīk izmantot gan gaišās vīnogas, gan rauga mīklu un dažādas garšas sastāvā. Šo strūdeli, kas ideāli derētu ar vaniļas mērci, labi...

Vairāk

Receptes bilde

Cake au jambon

Lieldienas

Ar šāda veida kēksiem, kurus franču valodā sauc par cake, es iepazinos pie franču draugiem, jo tāda veida kēksus viņi cep bieži un visos iespējamos veidos....

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu un persiku kēksiņi

Šie gaisīgie, maigie un baltie kēksiņi (kuri manā prātā ir cupcakes, bet tā neesot pareizi rakstīt) ir lielisks ēdiens bērnu ballītēs, bet ne tikai....

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgā rabarberu kūka (bez glutēna)

Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos