Baltās šokolādes un mandeļu kūka

Baltās šokolādes un mandeļu kūka

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 200 g baltās šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 3 vidējas olas
  • 150 g maskarpones
  • 75 g baltā cukura
  • 100 g skāba krējuma
  • 200 g mandeļu miltu
  • 40 g kaltētu dzērveņu
  • 30 g kaltētu aroniju
  • 10 g sviesta, pannas ietaukošanai

Rezultāts:

  • 12 gabaliņi

 

 

Kūka, kurā nav miltu un tikai mandeles darbojas kā saistošā viela, saldajai šokolādei lieliski der dzērvenes un aronijas. Abas dod skābenumu un aronijas arī sīvumu, kas patīkami balansē ar baltās šokolādes saldumu. Garšīga ir apmēram 1 stundu pēc izcepšanas, tikai tad tā ir ļoti trausla, vai arī nākamajā dienā pilnībā auksta. Pasākumam, kurā būs daudz cilvēku, gabaliņus griez ļoti maziņus.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko pamatīgi ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā.
  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un sviestu. Ik pa laikam apmaisot, ļauj, lai viss izkūst. Kad tas izdarīts, ņem nost no liesmas.
  3. Vienlaikus, kamēr kūst šokolāde, saputo olas, cukuru, sieru un krējumu, līdz masa viendabīga, apmēram 1–2 minūtes.
  4. Izkusušajai šokolādei pievieno mandeļu miltus un samaisi. Tad piejauc olu un siera maisījumu un samaisi.
  5. Sagatavotajā pannā ieber dzērvenes ar aronijām un pārlej ar šokolādes masu. Liec krāsnī augšas un apakšas režīmā, cep 25–30 minūtes. Ņem ārā un atdzesē. Vislabāk pasniedz pilnībā aukstu nākamajā dienā.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

ciepaliepa

20.01.2012.

Izmēģināju... kūka izdevās lieliska un sātīga - nemaz nevar baigi daudz apēst!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Bolo de Laranja

Portugāli mīl ēst kūkas – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Viņi tās netaisa sarežģītas, tomēr garšīgas. Šo kūku saulainas februāra dienas...

Vairāk

Receptes bilde

Melleņu jogurta mafini

Oriģināli šo recepti man gribētos gatavot vienmēr ar saldētām mellenēm, bet ne vienmēr tās ir pieejamas. Tāpēc par pamatu tiek ņemts melleņu jogurts, un...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais kēkss „Pasaciņa”

Šo kēksu Vēsmas kundze cepa, liekot meistara eksāmenu. Recepti vajadzēja izdomāt pašai, jo nedrīkstēja gatavot neko tādu, kas jau bija receptūrā.

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskā ābolu un apelsīnu plātsmaize

Patiesībā šī ir pavisam vienkārša, bet sulīga un nedaudz citāda plātsmaize, kam īpašu garšu piedod apelsīnu eļļa, muskatrieksts, kanēlis un ingvers.It...

Vairāk

Persiku un šokolādes pilngraudu kēkss

Sulīgs, krēmīgi tumīgs, kraukšķīgs un ne pārāk salds kēkss. Iederēsies gan skolas launagā, gan pie tējas, gan piknikā.

Vairāk

Vieglā melleņu kūka

Pavisam nejauši tapusi recepte vieglai kūkai, kad esi laukos vai arī mājās un gribas ko vienkāršu, bet gardu. Te der jebkāds ogu jogurts – melleņu, aveņu,...

Vairāk

Baklava

"Četru Sezonu Virtuve"

Baklava ir ļoti tipisks Serbijas deserts, kurā pēc iespējas izmanto vietējos labumus – riekstus, žāvētus augļus. Tas viss slēpjas starp trauslajām un...

Vairāk

Bolo de Côco

Klasiski gatavota bez, bet šoreiz ar kokosriekstiem un apelsīniem, šī kūka ir viens no tipiskiem Portugāles konditorejas izstrādājumiem. Abām pievienotajām...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos