Baltās šokolādes un mandeļu kūka

Baltās šokolādes un mandeļu kūka

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 200 g baltās šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 3 vidējas olas
  • 150 g maskarpones
  • 75 g baltā cukura
  • 100 g skāba krējuma
  • 200 g mandeļu miltu
  • 40 g kaltētu dzērveņu
  • 30 g kaltētu aroniju
  • 10 g sviesta, pannas ietaukošanai

Rezultāts:

  • 12 gabaliņi

 

 

Kūka, kurā nav miltu un tikai mandeles darbojas kā saistošā viela, saldajai šokolādei lieliski der dzērvenes un aronijas. Abas dod skābenumu un aronijas arī sīvumu, kas patīkami balansē ar baltās šokolādes saldumu. Garšīga ir apmēram 1 stundu pēc izcepšanas, tikai tad tā ir ļoti trausla, vai arī nākamajā dienā pilnībā auksta. Pasākumam, kurā būs daudz cilvēku, gabaliņus griez ļoti maziņus.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko pamatīgi ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā.
  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un sviestu. Ik pa laikam apmaisot, ļauj, lai viss izkūst. Kad tas izdarīts, ņem nost no liesmas.
  3. Vienlaikus, kamēr kūst šokolāde, saputo olas, cukuru, sieru un krējumu, līdz masa viendabīga, apmēram 1–2 minūtes.
  4. Izkusušajai šokolādei pievieno mandeļu miltus un samaisi. Tad piejauc olu un siera maisījumu un samaisi.
  5. Sagatavotajā pannā ieber dzērvenes ar aronijām un pārlej ar šokolādes masu. Liec krāsnī augšas un apakšas režīmā, cep 25–30 minūtes. Ņem ārā un atdzesē. Vislabāk pasniedz pilnībā aukstu nākamajā dienā.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

ciepaliepa

20.01.2012.

Izmēģināju... kūka izdevās lieliska un sātīga - nemaz nevar baigi daudz apēst!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Melleņu jogurta mafini

Oriģināli šo recepti man gribētos gatavot vienmēr ar saldētām mellenēm, bet ne vienmēr tās ir pieejamas. Tāpēc par pamatu tiek ņemts melleņu jogurts, un...

Vairāk

Receptes bilde

Biešu un mandeļu kēkss ar balto šokolādi

Ļoti garšīgs, bet ļoti trausls kēkss, kurā, par prieku kviešu miltu neēdājiem, nav šo miltu, bet gan tikai mandeļu milti. Sulīgs un tik gards. Īpašu garšu...

Vairāk

Baklava

"Četru Sezonu Virtuve"

Baklava ir ļoti tipisks Serbijas deserts, kurā pēc iespējas izmanto vietējos labumus – riekstus, žāvētus augļus. Tas viss slēpjas starp trauslajām un...

Vairāk

Receptes bilde

Armanda omes ābolkūka

Šī kūkas recepte nāk no mana vīra omes, un man nav ne mazāko šaubu, ka tādas kūkas cepa visas Latvijas vecmāmiņas, man pat liekas, ka arī mana. Lai gan...

Vairāk

Receptes bilde

Pupiņu, tomātu un Provansas garšvielu sāļais kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis sāļais kēkss ir kā radīts, lai to pasniegtu siltu kādā nelielā mājas pasākumā kā uzkodu. Vai, ja esi salātu mīļotājs, tad silts sāļais kēkss ar...

Vairāk

Receptes bilde

Sāļais pildītais kliņģeris

Šo sāļo kliņģeri pagatavojusi Anita Jakovicka, kas strādā konditorejā ar bagātīgu vēsturi un stāstu - „Fēlikss”. Kliņģeri – gan sāļie, gan...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un plūmju pilngraudu mafini ar mandelēm

Mīksti un sulīgi, maigi un saldi. Nedaudz atgādina riekstus, nedaudz plūmes un mandeles ar medu. Ideāls našķis gan brokastīs, gan launagā, ko novērtēs gan...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un mandeļu mafini

Sulīgi, blīvi un skābeni saldi. Neliels kraukšķīgums no mandelēm. Tā kā nav pievienoti piena produkti, mafini būs gana gaiši. Tomēr garšu tas nemaina. Un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos