Valijas rauga mīkla

Valijas rauga mīkla

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. baltā cukura
  • 300 ml silta piena
  • 1 tējk. sāls
  • 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu 
  • 30 ml eļļas, piem., vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas

rauga atdzīvināšanai:

  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. miltu

Rezultāts:

900 g mīklas

Valstī, kurā rauga pīrāgi ir kaut kas it kā īpašs, bet tik ikdienišķs, katrai omei ir sava mīkla. Arī mums vienai no omēm ir sava, īpaša un vienmēr ar viņas mīlestību apgarota recepte, ar kuru viņa padalījās. Derīga gan pīrāgiem, gan dažādiem citiem rauga mīklas izstrādājumiem.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisi. Liec siltā vietā – vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī, lai raugs atdzīvojas. Atkarībā no tā, cik silts, tas prasa 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.
  2. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasildi pienu. 
  3. Tad lielā bļodā liec raugu, pielej pienu, pieliec cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno 500 g miltu un samaisi, lai izveidojas mīkla. Tad mīci ar rokām. Kad mīkla mīcīta apmēram 2 minūtes, pievieno eļļu un iemīci mīklā. Ja liekas, ka vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. 
  4. Izveido bumbu, uzliec bļodai dvielīti un liec rūgt 2 h siltumā.

Recepte: Signe Meirāne

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Komentāri

lasmonits

02.04.2013.

Ar šo mīklu man sanāca izcili garšīgas kanēļmaitītes. Nu šī tagad būs arī mana rauga mīklas recepte. Paldies par ļoti labo recepti.

Spraadze

15.04.2012.

Gardum gardie pīrādziņi iznāca ar šo mīklu.

CetrasSezonas

19.12.2011.

Paldies. Pielikām.

muyperfecto

19.12.2011.

1. punktā rakstīts - pieliet ūdeni, bet CIK DAUDZ & kāpēc nav norādīts pie sastāvdaļām?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Vieglā melleņu kūka

Pavisam nejauši tapusi recepte vieglai kūkai, kad esi laukos vai arī mājās un gribas ko vienkāršu, bet gardu. Te der jebkāds ogu jogurts – melleņu, aveņu,...

Vairāk

Receptes bilde

Skābeni saldā rabarberu tarte tatin

Saldeni skābā rabarberu tarte tatin ir tik viegli pagatavojama un tik garšīga, ka tev tā ir obligāti jāpagatavo. Saldā karamele, kas mijas ar skābo rabarberu un...

Vairāk

Kafijas un šokolādes deserts

Ar kafijas brauniju ir tā – vari cept mazāku laiku, tā ka vidus vēl ir nedaudz mīksts, un kopā ar ģimeni, draugiem vai mīļoto ēst no vienas pannas. Vari...

Vairāk

Receptes bilde

Laša, spinātu un olu pīrādziņi

Lieldienām piestāv lasis, spināti un, protams, olas. Ja nu kādam olas negribas, tad pildījumā var likt vairāk spinātu un laša. Bet, ja arī laša pildījums...

Vairāk

Receptes bilde

Mazās apelsīnu krēma „Pavlovas” ar mellenēm

Tie, kuri kaut reizi ēduši „Pavlovu”, komentārus neprasa. Tā ir vienkārša, bet tik gaisīga un maiga kūka. Tiesa gan – salda. „Pavlovai” ir viena...

Vairāk

Apelsīnu, vaniļas un kanēļmaizītes

Kanēļmaizītēm ir daudz variāciju. Viena no manām ir kopā ar vaniļas cukuru un „Leckers” apelsīnu miziņām. Cepoties māja smaržo dievīgi, un lieki teikt,...

Vairāk

Receptes bilde

Itāļu saldo vīnogu maize

Ar šādu maizes gatavošanas principu un līdzīgu recepti iepazinos kādā itāļu desertu grāmatā. Man šī maizīte asociējas ar vīnogu ražas novākšanas laiku...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu, kanēļa un lazdu riekstu mafini

Kas gan ir rudens bez āboliem, kanēļa un lazdu riekstiem. Tieši tapēc, šie mafini būs viens no taviem rudens našķiem – sulīgs un skābeni salds mafins ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Ziņas

Rīgā atvērts pirmais skandināvu zīmola "Iittala" veikals 18.12.14

Iittala ir skandināvu dizaina leģenda un daļa no uzņēmuma Fiskars Group. Pirmais zīmola veikals durvis vēra tieši laikā pirms strauji tuvojošās svētku sezonas, pašā Latvijas galvaspilsētas centrā – pretī Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 24. 120 kvadrātmetrus lielajā veikalā ir pieejama plaša Iittala dizaina objektu kolekcija, tajā skaitā, slaveno Somu dizaineru Kaja Franka (Kaj Franck) un Alvara Ālto (Alvar Aalto) meistardarbi.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos