Valijas rauga mīkla

Valijas rauga mīkla

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. baltā cukura
  • 300 ml silta piena
  • 1 tējk. sāls
  • 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu 
  • 30 ml eļļas, piem., vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas

rauga atdzīvināšanai:

  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. miltu

Rezultāts:

900 g mīklas

Valstī, kurā rauga pīrāgi ir kaut kas it kā īpašs, bet tik ikdienišķs, katrai omei ir sava mīkla. Arī mums vienai no omēm ir sava, īpaša un vienmēr ar viņas mīlestību apgarota recepte, ar kuru viņa padalījās. Derīga gan pīrāgiem, gan dažādiem citiem rauga mīklas izstrādājumiem.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisi. Liec siltā vietā – vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī, lai raugs atdzīvojas. Atkarībā no tā, cik silts, tas prasa 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.
  2. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasildi pienu. 
  3. Tad lielā bļodā liec raugu, pielej pienu, pieliec cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno 500 g miltu un samaisi, lai izveidojas mīkla. Tad mīci ar rokām. Kad mīkla mīcīta apmēram 2 minūtes, pievieno eļļu un iemīci mīklā. Ja liekas, ka vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. 
  4. Izveido bumbu, uzliec bļodai dvielīti un liec rūgt 2 h siltumā.

Recepte: Signe Meirāne

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Komentāri

lasmonits

02.04.2013.

Ar šo mīklu man sanāca izcili garšīgas kanēļmaitītes. Nu šī tagad būs arī mana rauga mīklas recepte. Paldies par ļoti labo recepti.

Spraadze

15.04.2012.

Gardum gardie pīrādziņi iznāca ar šo mīklu.

CetrasSezonas

19.12.2011.

Paldies. Pielikām.

muyperfecto

19.12.2011.

1. punktā rakstīts - pieliet ūdeni, bet CIK DAUDZ & kāpēc nav norādīts pie sastāvdaļām?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Sulīgā rabarberu kūka (bez glutēna)

Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu,...

Vairāk

Super sulīgie šokolādes, ķiršu un pekanriekstu brauniji

Bez glutēna

Melni kā nakts, saldi, sulīgi un kārdinoši. Ja ir, pievieno amarena ķiršus, ja nav ‑ labus un saldenus žāvētos ķiršus...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu, kanēļa un lazdu riekstu mafini

Kas gan ir rudens bez āboliem, kanēļa un lazdu riekstiem. Tieši tapēc, šie mafini būs viens no taviem rudens našķiem – sulīgs un skābeni salds mafins ar...

Vairāk

Receptes bilde

Magoņu mafini ar olu baltumu cepurīti

Šie ir burvīgi, sulīgi un gaisīgi mafini, kas skaisti izskatās tieši ar balto cepurīti. Kā radīti svētkiem. Un tajā pašā laikā tik viegli pagatavojami.

Vairāk

Ementāles siera un vītinātas gaļas mafini

Ementāles siers ir ļoti pateicīgs cepšanai – tas labi kūst un ir ļoti garšīgs. Kopā ar estragonu un vītinātu gaļu viss veido sulīgus mafinus. Un šī...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais kēkss „Pasaciņa”

Šo kēksu Vēsmas kundze cepa, liekot meistara eksāmenu. Recepti vajadzēja izdomāt pašai, jo nedrīkstēja gatavot neko tādu, kas jau bija receptūrā.

Vairāk

Receptes bilde

Ātrā skābo ķiršu un auzu pārslu kūka

Šī ir ļoti ātra ķiršu kūka, kuru var samīcīt un izcept stundas laikā. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Auzu pārslas kopā ar citronu eļļu un lavandu veido...

Vairāk

Receptes bilde

Sāļais pildītais kliņģeris

Šo sāļo kliņģeri pagatavojusi Anita Jakovicka, kas strādā konditorejā ar bagātīgu vēsturi un stāstu - „Fēlikss”. Kliņģeri – gan sāļie, gan...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos