Valijas rauga mīkla

Valijas rauga mīkla

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. baltā cukura
  • 300 ml silta piena
  • 1 tējk. sāls
  • 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu 
  • 30 ml eļļas, piem., vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas

rauga atdzīvināšanai:

  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. miltu

Rezultāts:

900 g mīklas

Valstī, kurā rauga pīrāgi ir kaut kas it kā īpašs, bet tik ikdienišķs, katrai omei ir sava mīkla. Arī mums vienai no omēm ir sava, īpaša un vienmēr ar viņas mīlestību apgarota recepte, ar kuru viņa padalījās. Derīga gan pīrāgiem, gan dažādiem citiem rauga mīklas izstrādājumiem.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisi. Liec siltā vietā – vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī, lai raugs atdzīvojas. Atkarībā no tā, cik silts, tas prasa 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.
  2. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasildi pienu. 
  3. Tad lielā bļodā liec raugu, pielej pienu, pieliec cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno 500 g miltu un samaisi, lai izveidojas mīkla. Tad mīci ar rokām. Kad mīkla mīcīta apmēram 2 minūtes, pievieno eļļu un iemīci mīklā. Ja liekas, ka vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. 
  4. Izveido bumbu, uzliec bļodai dvielīti un liec rūgt 2 h siltumā.

Recepte: Signe Meirāne

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Komentāri

lasmonits

02.04.2013.

Ar šo mīklu man sanāca izcili garšīgas kanēļmaitītes. Nu šī tagad būs arī mana rauga mīklas recepte. Paldies par ļoti labo recepti.

Spraadze

15.04.2012.

Gardum gardie pīrādziņi iznāca ar šo mīklu.

CetrasSezonas

19.12.2011.

Paldies. Pielikām.

muyperfecto

19.12.2011.

1. punktā rakstīts - pieliet ūdeni, bet CIK DAUDZ & kāpēc nav norādīts pie sastāvdaļām?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

„Pavlova” ar pasifloru

„Pavlova” – gaisīga, maiga, salda un tik kūstoša. Īsta delikatese, jo, lai gan tikai dažas sastāvdaļas, tā prasa pareizu pagatavošanu un pacietību, kas...

Vairāk

Super sulīgie šokolādes, ķiršu un pekanriekstu brauniji

Bez glutēna

Melni kā nakts, saldi, sulīgi un kārdinoši. Ja ir, pievieno amarena ķiršus, ja nav ‑ labus un saldenus žāvētos ķiršus...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu, kanēļa un lazdu riekstu mafini

Kas gan ir rudens bez āboliem, kanēļa un lazdu riekstiem. Tieši tapēc, šie mafini būs viens no taviem rudens našķiem – sulīgs un skābeni salds mafins ar...

Vairāk

Mammas divējādie pīrāgi

Ziemassvētki

Bērnībā mana ģimene nebija tā, kura daudz ēstu pīrāgus. Patiesībā tikai divas reizes gadā – Jāņos un Ziemassvētkos. Tie parasti arī nebija klasiskākie...

Vairāk

Receptes bilde

Dubultie aveņu groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda...

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgā rabarberu kūka (bez glutēna)

Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu,...

Vairāk

Receptes bilde

Persiku un magoņu mafini

Trausli, gaisīgi un pufīgi mafini, kurus ēdot atceries, cik dažreiz mēdz būt kaitinoši, kad magoņu sēkliņas iestrēgst starp zobiem.

Vairāk

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos