Valijas rauga mīkla

Valijas rauga mīkla

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. baltā cukura
  • 300 ml silta piena
  • 1 tējk. sāls
  • 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu 
  • 30 ml eļļas, piem., vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas

rauga atdzīvināšanai:

  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. miltu

Rezultāts:

900 g mīklas

Valstī, kurā rauga pīrāgi ir kaut kas it kā īpašs, bet tik ikdienišķs, katrai omei ir sava mīkla. Arī mums vienai no omēm ir sava, īpaša un vienmēr ar viņas mīlestību apgarota recepte, ar kuru viņa padalījās. Derīga gan pīrāgiem, gan dažādiem citiem rauga mīklas izstrādājumiem.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisi. Liec siltā vietā – vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī, lai raugs atdzīvojas. Atkarībā no tā, cik silts, tas prasa 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.
  2. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasildi pienu. 
  3. Tad lielā bļodā liec raugu, pielej pienu, pieliec cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno 500 g miltu un samaisi, lai izveidojas mīkla. Tad mīci ar rokām. Kad mīkla mīcīta apmēram 2 minūtes, pievieno eļļu un iemīci mīklā. Ja liekas, ka vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. 
  4. Izveido bumbu, uzliec bļodai dvielīti un liec rūgt 2 h siltumā.

Recepte: Signe Meirāne

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Komentāri

lasmonits

02.04.2013.

Ar šo mīklu man sanāca izcili garšīgas kanēļmaitītes. Nu šī tagad būs arī mana rauga mīklas recepte. Paldies par ļoti labo recepti.

Spraadze

15.04.2012.

Gardum gardie pīrādziņi iznāca ar šo mīklu.

CetrasSezonas

19.12.2011.

Paldies. Pielikām.

muyperfecto

19.12.2011.

1. punktā rakstīts - pieliet ūdeni, bet CIK DAUDZ & kāpēc nav norādīts pie sastāvdaļām?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Šokolādes īrisi (fudge)

SĀTĪGS GARDUMS

Šis gardums ir ļoti sātīgs – pietiks ar mazu gabaliņu, lai apmierinātu savu tieksmi pēc šokolādes.

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais kēkss „Pasaciņa”

Šo kēksu Vēsmas kundze cepa, liekot meistara eksāmenu. Recepti vajadzēja izdomāt pašai, jo nedrīkstēja gatavot neko tādu, kas jau bija receptūrā.

Vairāk

Receptes bilde

Trakie mafini

Es cepu šos mafinus un domāju – ja sanāks, saukšu par trakajiem, – un sanāca. Šie nav ikdienas un pat ne ikmēneša, bet dažreiz cepamie mafini. Tie ir traki,...

Vairāk

Receptes bilde

Auzu miltu un ābolu kvadrāti

Šādi pagatavoti auzu miltu un pārslu kvadrāti ar āboliem, vīģēm un aprikozēm ir našķis, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī daudz veselīgāks par daudziem...

Vairāk

Receptes bilde

Lieldienu cepumi

Sviestaini kraukšķīgi cepumi, kas perfekti noderēs Lieldienās ‒ gan svētku galdam, gan dāvanai. Turklāt mīkla ir viegli rullējama, tāpēc tos var palīdzēt...

Vairāk

Receptes bilde

Klaudijas draudzenes madeleines

Madeleine ir viens no daudzajiem konditorejas izstrādājumiem, ar kuriem satiksies daudzos Francijas veikalos, boulangeries un patisseries. Ir dažādas receptes –...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskā ābolu un apelsīnu plātsmaize

Patiesībā šī ir pavisam vienkārša, bet sulīga un nedaudz citāda plātsmaize, kam īpašu garšu piedod apelsīnu eļļa, muskatrieksts, kanēlis un ingvers.It...

Vairāk

Baltās šokolādes un Brazīlijas riekstu mafini ar ananasiem

Mafini ir lielisks konditorejas izstrādājums galvenokārt tāpēc, ka tie ir viegli pagatavojami, nedaudz pamainot – vienmēr interesanti un var būt gan sāļi, gan...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos