Dubultie aveņu groziņi

Dubultie aveņu groziņi

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 400 g aveņu
  • 1 ēd.k. pūdercukura pārkaisīšanai

mīklai:

  • 370 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 2 mazas olas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 10 g sviesta pannas ietaukošanai

krēmam:

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g aveņu

Rezultāts:

  • 12 groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda groziņa nav iespējams atteikties. Tie vienkārši ir pārāk garšīgi un vasarīgi.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo krēmu. Blenderī liec avenes, kuras paredzētas krēmam. Sablenderē un izberz masu caur sietu.
  2. Sagatavo olu dzeltenumus tā, lai tie būtu vienā trauciņā un gatavojot varētu tos viegli pievienot, nenoņemoties ar olu dalīšanu.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni, ko ielej apmēram 5 cm augstumā. Pa virsu liec tādu bļodu, kuru uzliekot, tās pamats nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar ūdens izgaroto tvaiku. Uguni zem katliņa atstāj, bet samazini vidēji lielu.
  4. Bļodā liec sviestu, cukuru un biezeni un liec uz vārošā ūdens. Vislabāk ar nelielu putojamo slotiņu, bet, ja tādas nav, tad ar koka karoti maisi, līdz sviests un cukurs izkusis un ir viendabīga masa, apmēram 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, turpinot aktīvi maisīt, pieliec olu dzeltenumus un visu laiku maisi. Maisīšanu veic apmēram 7–10 minūtes, līdz masa sāk kļūt biezāka un krēmīgāka. Krēms vēl arvien būs salīdzinoši šķidrs, taču nekādā gadījumā tāds, kas tek ātrā straumītē, bet gan tāds, kas, paceļot karoti, lēnām un pamatīgi notek.
  5. Kad tas izdarīts, bļodu ņem nost no katliņa un, vislabāk, pārlej vai nu citā bļodā, vai, ja gribi “biezpienu” paturēt ilgāk, tad ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ja iepildīsi bļodā, tad pārvelc ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist. Ja pildi burkā, tad burku aizvāko un arī ļauj atdzist.
  6. Pagatavo mīklu. Traukā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu maigi samīcot, līdz tā ir gluda un viendabīga.
  7. Sakarsē krāsni 210 grādu karstu. Uz lielas pannas izklāj cepamo papīru. Paņem nelielas vienādas formiņas (groziņus, piemēram) un apgriez tās otrādi, lai ir apakšiņas uz augšu. Ietauko kārtīgi ar sviestu. Liec uz lielās pannas.
  8. Izrullē mīklu un iespied tik lielus apļus, lai sanāktu pārklāt pāri un malas pat vēl nedaudz uzklājas uz pannas. Liec pannu krāsnī un cep kādas 15–20 minūtes, lai kļūst zeltainas. Izņem ārā, ļauj padzist pannā un tad apgriez otrādi. Izņem no formiņām un atdzesē.
  9. Kad krēms un groziņi atdzisuši, taisi kūciņas. Krēmā iemaisi 100 g aveņu. Katrā groziņā liec iekšā krēmu un pa virsu saliec daudz aveņu. Uzber pūdercukuru un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Avenes

Ogas

Avenes – tas ir tāds salds vārds, kas man saistās ar kaut ko ļoti aromātisku, sulīgu un saldu no agras bērnības. Tā ir viena no populārākajām ogu...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Dubultais dzērveņu un auzu pārslu kēkss

Ja pieliksi vairāk cukura, būs saldāks un mazāk veselīgs. Ja pieliksi mazāk cukura, būs veselīgāks. Jebkurā gadījumā – garšīgs. Ideāls piknikiem.

Vairāk

Receptes bilde

Omes gaļas pīrāgi

Ziemassvētki

Šo pīrāgu receptes autore ir mana vīramāte Valija – tā viņu visi sauc. Pīrāgi, kuri vienmēr ir gardi, smaržīgi un īpaši, jo tajos ir tieši tā deva...

Vairāk

Receptes bilde

Maigā zemeņu kūciņa

Ne vienmēr kūkas jācep ilgi un sarežģīti. Bet lai vai cik viegli to pagatavot, vienmēr ir kāds knifs, kāpēc tā ir laba. Šoreiz knifi ir divi. Pirmkārt,...

Vairāk

Vēja kūkas ar maigo siera krēmu

Vēja kūkas pildītas ar siera krēmu, kas gatavots no Bešamela mērces un ievērojot Mornay mērces gatavošanas tehniku, bet izmantojot nevis Gruyere un Parmas...

Vairāk

Receptes bilde

Auzu miltu un rabarberu kūka ar krēmu

Rabarberu laiks ir jāizmanto. Katru gadu tas ir tik īss, ka, liekas, beidzas, pirms sācies. Lai tas būtu interesantāks, cep kūkas, un viena no tām ir šī, ar...

Vairāk

Receptes bilde

Lieldienu cepumi

Sviestaini kraukšķīgi cepumi, kas perfekti noderēs Lieldienās ‒ gan svētku galdam, gan dāvanai. Turklāt mīkla ir viegli rullējama, tāpēc tos var palīdzēt...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskā ābolu un apelsīnu plātsmaize

Patiesībā šī ir pavisam vienkārša, bet sulīga un nedaudz citāda plātsmaize, kam īpašu garšu piedod apelsīnu eļļa, muskatrieksts, kanēlis un ingvers.It...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais kēkss „Pasaciņa”

Šo kēksu Vēsmas kundze cepa, liekot meistara eksāmenu. Recepti vajadzēja izdomāt pašai, jo nedrīkstēja gatavot neko tādu, kas jau bija receptūrā.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos