Dubultie aveņu groziņi

Dubultie aveņu groziņi

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 400 g aveņu
  • 1 ēd.k. pūdercukura pārkaisīšanai

mīklai:

  • 370 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 2 mazas olas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 10 g sviesta pannas ietaukošanai

krēmam:

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g aveņu

Rezultāts:

  • 12 groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda groziņa nav iespējams atteikties. Tie vienkārši ir pārāk garšīgi un vasarīgi.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo krēmu. Blenderī liec avenes, kuras paredzētas krēmam. Sablenderē un izberz masu caur sietu.
  2. Sagatavo olu dzeltenumus tā, lai tie būtu vienā trauciņā un gatavojot varētu tos viegli pievienot, nenoņemoties ar olu dalīšanu.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni, ko ielej apmēram 5 cm augstumā. Pa virsu liec tādu bļodu, kuru uzliekot, tās pamats nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar ūdens izgaroto tvaiku. Uguni zem katliņa atstāj, bet samazini vidēji lielu.
  4. Bļodā liec sviestu, cukuru un biezeni un liec uz vārošā ūdens. Vislabāk ar nelielu putojamo slotiņu, bet, ja tādas nav, tad ar koka karoti maisi, līdz sviests un cukurs izkusis un ir viendabīga masa, apmēram 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, turpinot aktīvi maisīt, pieliec olu dzeltenumus un visu laiku maisi. Maisīšanu veic apmēram 7–10 minūtes, līdz masa sāk kļūt biezāka un krēmīgāka. Krēms vēl arvien būs salīdzinoši šķidrs, taču nekādā gadījumā tāds, kas tek ātrā straumītē, bet gan tāds, kas, paceļot karoti, lēnām un pamatīgi notek.
  5. Kad tas izdarīts, bļodu ņem nost no katliņa un, vislabāk, pārlej vai nu citā bļodā, vai, ja gribi “biezpienu” paturēt ilgāk, tad ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ja iepildīsi bļodā, tad pārvelc ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist. Ja pildi burkā, tad burku aizvāko un arī ļauj atdzist.
  6. Pagatavo mīklu. Traukā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu maigi samīcot, līdz tā ir gluda un viendabīga.
  7. Sakarsē krāsni 210 grādu karstu. Uz lielas pannas izklāj cepamo papīru. Paņem nelielas vienādas formiņas (groziņus, piemēram) un apgriez tās otrādi, lai ir apakšiņas uz augšu. Ietauko kārtīgi ar sviestu. Liec uz lielās pannas.
  8. Izrullē mīklu un iespied tik lielus apļus, lai sanāktu pārklāt pāri un malas pat vēl nedaudz uzklājas uz pannas. Liec pannu krāsnī un cep kādas 15–20 minūtes, lai kļūst zeltainas. Izņem ārā, ļauj padzist pannā un tad apgriez otrādi. Izņem no formiņām un atdzesē.
  9. Kad krēms un groziņi atdzisuši, taisi kūciņas. Krēmā iemaisi 100 g aveņu. Katrā groziņā liec iekšā krēmu un pa virsu saliec daudz aveņu. Uzber pūdercukuru un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Avenes

Ogas

Avenes – tas ir tāds salds vārds, kas man saistās ar kaut ko ļoti aromātisku, sulīgu un saldu no agras bērnības. Tā ir viena no populārākajām ogu...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Pupiņu, tomātu un Provansas garšvielu sāļais kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis sāļais kēkss ir kā radīts, lai to pasniegtu siltu kādā nelielā mājas pasākumā kā uzkodu. Vai, ja esi salātu mīļotājs, tad silts sāļais kēkss ar...

Vairāk

Receptes bilde

Persiku un magoņu mafini

Trausli, gaisīgi un pufīgi mafini, kurus ēdot atceries, cik dažreiz mēdz būt kaitinoši, kad magoņu sēkliņas iestrēgst starp zobiem.

Vairāk

Receptes bilde

Lieldienu cepumi

Sviestaini kraukšķīgi cepumi, kas perfekti noderēs Lieldienās ‒ gan svētku galdam, gan dāvanai. Turklāt mīkla ir viegli rullējama, tāpēc tos var palīdzēt...

Vairāk

Bûche de Reims

„Bûche de Reims”, kas nozīmē „Reimsas pagale”, ir klasiska Šampaņas galvaspilsētas Reimsas kūka, kuru gatavo no „Rose Biscuit de Reims”. Cepumi ir...

Vairāk

Receptes bilde

Banānu ‒ apelsīnu mafini

Kādu dienu mums mājās gribējās izcept mafinus, bet nebija olu. Toties bija banāni. Ar to pietika. Mafini bez olas un ar banāniem. Sulīgi, viegli un maigi.

Vairāk

Receptes bilde

Klaudijas draudzenes madeleines

Madeleine ir viens no daudzajiem konditorejas izstrādājumiem, ar kuriem satiksies daudzos Francijas veikalos, boulangeries un patisseries. Ir dažādas receptes –...

Vairāk

Baltās šokolādes un Brazīlijas riekstu mafini ar ananasiem

Mafini ir lielisks konditorejas izstrādājums galvenokārt tāpēc, ka tie ir viegli pagatavojami, nedaudz pamainot – vienmēr interesanti un var būt gan sāļi, gan...

Vairāk

Receptes bilde

Trīs iespēju aveņu ievārījuma mafini

Nekad, nekad nevajag mest ārā to, kas nav jāmet ārā. Pat tad, kad jau ir pienākusi teju vasara un dārzā jau gatavas pirmās ogas, ievārījums, kas aizņem...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Nosaukts šī gada labākais vīnzinis – Kaspars Reitups no “Vincenta” 26.09.14

18. un 19. septembrī Rīgā MERCURE RIGA CENTRE HOTEL norisinājās 9. Latvijas Vīnziņu čempionāts “Laroche CUP 2014” Tā finālā iekļuva četri labākie vīnziņi, kas tālāk cīnījās par galveno balvu, mācību ceļojumu uz Domaine Laroche vīna darītavu slavenajā Chablis reģionā Francijā. Par šī gada uzvarētāju un “Laroche CUP 2014” ieguvēju nominēts Kaspars Reitups no restorāna “Vincents”.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos