Dubultie aveņu groziņi

Dubultie aveņu groziņi

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 400 g aveņu
  • 1 ēd.k. pūdercukura pārkaisīšanai

mīklai:

  • 370 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 2 mazas olas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 10 g sviesta pannas ietaukošanai

krēmam:

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g aveņu

Rezultāts:

  • 12 groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda groziņa nav iespējams atteikties. Tie vienkārši ir pārāk garšīgi un vasarīgi.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo krēmu. Blenderī liec avenes, kuras paredzētas krēmam. Sablenderē un izberz masu caur sietu.
  2. Sagatavo olu dzeltenumus tā, lai tie būtu vienā trauciņā un gatavojot varētu tos viegli pievienot, nenoņemoties ar olu dalīšanu.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni, ko ielej apmēram 5 cm augstumā. Pa virsu liec tādu bļodu, kuru uzliekot, tās pamats nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar ūdens izgaroto tvaiku. Uguni zem katliņa atstāj, bet samazini vidēji lielu.
  4. Bļodā liec sviestu, cukuru un biezeni un liec uz vārošā ūdens. Vislabāk ar nelielu putojamo slotiņu, bet, ja tādas nav, tad ar koka karoti maisi, līdz sviests un cukurs izkusis un ir viendabīga masa, apmēram 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, turpinot aktīvi maisīt, pieliec olu dzeltenumus un visu laiku maisi. Maisīšanu veic apmēram 7–10 minūtes, līdz masa sāk kļūt biezāka un krēmīgāka. Krēms vēl arvien būs salīdzinoši šķidrs, taču nekādā gadījumā tāds, kas tek ātrā straumītē, bet gan tāds, kas, paceļot karoti, lēnām un pamatīgi notek.
  5. Kad tas izdarīts, bļodu ņem nost no katliņa un, vislabāk, pārlej vai nu citā bļodā, vai, ja gribi “biezpienu” paturēt ilgāk, tad ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ja iepildīsi bļodā, tad pārvelc ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist. Ja pildi burkā, tad burku aizvāko un arī ļauj atdzist.
  6. Pagatavo mīklu. Traukā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu maigi samīcot, līdz tā ir gluda un viendabīga.
  7. Sakarsē krāsni 210 grādu karstu. Uz lielas pannas izklāj cepamo papīru. Paņem nelielas vienādas formiņas (groziņus, piemēram) un apgriez tās otrādi, lai ir apakšiņas uz augšu. Ietauko kārtīgi ar sviestu. Liec uz lielās pannas.
  8. Izrullē mīklu un iespied tik lielus apļus, lai sanāktu pārklāt pāri un malas pat vēl nedaudz uzklājas uz pannas. Liec pannu krāsnī un cep kādas 15–20 minūtes, lai kļūst zeltainas. Izņem ārā, ļauj padzist pannā un tad apgriez otrādi. Izņem no formiņām un atdzesē.
  9. Kad krēms un groziņi atdzisuši, taisi kūciņas. Krēmā iemaisi 100 g aveņu. Katrā groziņā liec iekšā krēmu un pa virsu saliec daudz aveņu. Uzber pūdercukuru un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Avenes

Ogas

Avenes – tas ir tāds salds vārds, kas man saistās ar kaut ko ļoti aromātisku, sulīgu un saldu no agras bērnības. Tā ir viena no populārākajām ogu...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Receptes bilde

Pupiņu, tomātu un Provansas garšvielu sāļais kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis sāļais kēkss ir kā radīts, lai to pasniegtu siltu kādā nelielā mājas pasākumā kā uzkodu. Vai, ja esi salātu mīļotājs, tad silts sāļais kēkss ar...

Vairāk

Receptes bilde

Veselīgie brokastu mafini

Šie mafini ideāli der pasniegšanai brokastīs ar glāzi piena. Ne jau bieži, bet šad un tad. Jo to sastāvā ir gan pilngraudu milti, gan burkāni, gan sēkliņas...

Vairāk

Receptes bilde

Klaudijas draudzenes madeleines

Madeleine ir viens no daudzajiem konditorejas izstrādājumiem, ar kuriem satiksies daudzos Francijas veikalos, boulangeries un patisseries. Ir dažādas receptes –...

Vairāk

Baklava

"Četru Sezonu Virtuve"

Baklava ir ļoti tipisks Serbijas deserts, kurā pēc iespējas izmanto vietējos labumus – riekstus, žāvētus augļus. Tas viss slēpjas starp trauslajām un...

Vairāk

Ementāles siera un vītinātas gaļas mafini

Ementāles siers ir ļoti pateicīgs cepšanai – tas labi kūst un ir ļoti garšīgs. Kopā ar estragonu un vītinātu gaļu viss veido sulīgus mafinus. Un šī...

Vairāk

Receptes bilde

Melleņu jogurta mafini

Oriģināli šo recepti man gribētos gatavot vienmēr ar saldētām mellenēm, bet ne vienmēr tās ir pieejamas. Tāpēc par pamatu tiek ņemts melleņu jogurts, un...

Vairāk

Receptes bilde

Itāļu saldo vīnogu maize

Ar šādu maizes gatavošanas principu un līdzīgu recepti iepazinos kādā itāļu desertu grāmatā. Man šī maizīte asociējas ar vīnogu ražas novākšanas laiku...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrā skābo ķiršu un auzu pārslu kūka

Šī ir ļoti ātra ķiršu kūka, kuru var samīcīt un izcept stundas laikā. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Auzu pārslas kopā ar citronu eļļu un lavandu veido...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos