Dubultie aveņu groziņi

Dubultie aveņu groziņi

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 400 g aveņu
  • 1 ēd.k. pūdercukura pārkaisīšanai

mīklai:

  • 370 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 2 mazas olas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 10 g sviesta pannas ietaukošanai

krēmam:

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g aveņu

Rezultāts:

  • 12 groziņi

Vienkārša recepte, kur vienīgais ilgais un sarežģītais posms ir gaidīšana, kamēr viss atdziest. Citādi vienkārša un tik avenīga recepte, ka no šāda groziņa nav iespējams atteikties. Tie vienkārši ir pārāk garšīgi un vasarīgi.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo krēmu. Blenderī liec avenes, kuras paredzētas krēmam. Sablenderē un izberz masu caur sietu.
  2. Sagatavo olu dzeltenumus tā, lai tie būtu vienā trauciņā un gatavojot varētu tos viegli pievienot, nenoņemoties ar olu dalīšanu.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni, ko ielej apmēram 5 cm augstumā. Pa virsu liec tādu bļodu, kuru uzliekot, tās pamats nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar ūdens izgaroto tvaiku. Uguni zem katliņa atstāj, bet samazini vidēji lielu.
  4. Bļodā liec sviestu, cukuru un biezeni un liec uz vārošā ūdens. Vislabāk ar nelielu putojamo slotiņu, bet, ja tādas nav, tad ar koka karoti maisi, līdz sviests un cukurs izkusis un ir viendabīga masa, apmēram 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, turpinot aktīvi maisīt, pieliec olu dzeltenumus un visu laiku maisi. Maisīšanu veic apmēram 7–10 minūtes, līdz masa sāk kļūt biezāka un krēmīgāka. Krēms vēl arvien būs salīdzinoši šķidrs, taču nekādā gadījumā tāds, kas tek ātrā straumītē, bet gan tāds, kas, paceļot karoti, lēnām un pamatīgi notek.
  5. Kad tas izdarīts, bļodu ņem nost no katliņa un, vislabāk, pārlej vai nu citā bļodā, vai, ja gribi “biezpienu” paturēt ilgāk, tad ar karstu ūdeni izmazgātā burciņā. Ja iepildīsi bļodā, tad pārvelc ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist. Ja pildi burkā, tad burku aizvāko un arī ļauj atdzist.
  6. Pagatavo mīklu. Traukā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu maigi samīcot, līdz tā ir gluda un viendabīga.
  7. Sakarsē krāsni 210 grādu karstu. Uz lielas pannas izklāj cepamo papīru. Paņem nelielas vienādas formiņas (groziņus, piemēram) un apgriez tās otrādi, lai ir apakšiņas uz augšu. Ietauko kārtīgi ar sviestu. Liec uz lielās pannas.
  8. Izrullē mīklu un iespied tik lielus apļus, lai sanāktu pārklāt pāri un malas pat vēl nedaudz uzklājas uz pannas. Liec pannu krāsnī un cep kādas 15–20 minūtes, lai kļūst zeltainas. Izņem ārā, ļauj padzist pannā un tad apgriez otrādi. Izņem no formiņām un atdzesē.
  9. Kad krēms un groziņi atdzisuši, taisi kūciņas. Krēmā iemaisi 100 g aveņu. Katrā groziņā liec iekšā krēmu un pa virsu saliec daudz aveņu. Uzber pūdercukuru un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Avenes

Ogas

Avenes – tas ir tāds salds vārds, kas man saistās ar kaut ko ļoti aromātisku, sulīgu un saldu no agras bērnības. Tā ir viena no populārākajām ogu...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Konditoreja"

Persiku un šokolādes pilngraudu kēkss

Sulīgs, krēmīgi tumīgs, kraukšķīgs un ne pārāk salds kēkss. Iederēsies gan skolas launagā, gan pie tējas, gan piknikā.

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskā ābolu un apelsīnu plātsmaize

Patiesībā šī ir pavisam vienkārša, bet sulīga un nedaudz citāda plātsmaize, kam īpašu garšu piedod apelsīnu eļļa, muskatrieksts, kanēlis un ingvers.It...

Vairāk

Marcipāna un ķiršu mafini

Marcipāns un ķirši ir divas ideālas vienas kombinācijas sastāvdaļas. Šī recepte derēs gan tad, kad vienkārši sagribas ko gardu, gan tad, kad vajadzīgs...

Vairāk

Receptes bilde

Maigā zemeņu kūciņa

Ne vienmēr kūkas jācep ilgi un sarežģīti. Bet lai vai cik viegli to pagatavot, vienmēr ir kāds knifs, kāpēc tā ir laba. Šoreiz knifi ir divi. Pirmkārt,...

Vairāk

Receptes bilde

Kanādas piparkūkas

Ziemassvētki

Katrai valstij ir sava piparkūku recepte, tas nu ir skaidrs. Arī Kanādā ir savas. Šo recepti atradu 1962. gada grāmatā „Encyclopedia of World Cookery”, kuru...

Vairāk

Receptes bilde

"Harry Morgan" strūdele

Austrija un ābolu strūdele ir divas ļoti, ļoti nedalāmas lietas. Bet, kā jau ar ikvienu lietu, to ir jāmāk pagatavot, jo visām slavenām lietām ir...

Vairāk

Bolo de Laranja

Portugāli mīl ēst kūkas – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Viņi tās netaisa sarežģītas, tomēr garšīgas. Šo kūku saulainas februāra dienas...

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgā rabarberu kūka (bez glutēna)

Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos