Kūkas

Receptes bilde

Rudens ābolkūka

Rudens un āboli ir divas nesaraujami saistītas lietas. Tāpat – rudens un ābolkūkas. Vismaz man. Šī kūka noderēs kā lieliska dāvana kādam, kurš ciena...

1Vairāk

Citronkūka ar ogām

Receptes autore Anastasija Čekriževa stāsta, ka šī recepte ir īpaša vieglās pagatavošanas, kā arī izsmalcinātās un elegantās garšas dēļ.

4Vairāk

Receptes bilde

Ķiršu drumstalkūka

Kad ķiršu sezona vēl nav pienākusi, bet tos tik ļoti gribas, ir laiks izmantot saldētos ķiršus. Ietērpti sulīgā pilngraudu miltu pamatnē un kraukšķīgās...

3Vairāk

Receptes bilde

Aveņu krēmsiera kapkeiki

Maigs un gaisīgs kapkeiks ar daudz ave;nu glazūras. Nekas vairāk nav vajadzīgs.

Vairāk

Receptes bilde

„Oreo” siera kūka

„Oreo” ir vieni no populārākajiem cepumiem ASV. Saldi, tumši, krēmīgi un kārdinoši. Un vieni no tiem, kas perfekti iederas siera kūkā.

1Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas halvas siera kūka

Maiga, bet jūtama halvas garša. Šī būs kūka tiem, kuriem attiecības ar halvu ir īpaši tuvas.

3Vairāk

Receptes bilde

Piparkūku kapkeiki

Piparkūku garša, kas ievīta kapkeiku veidolā. Īsts svētku gardums. Maigs, sulīgs, krēmīgs un vilinošs.

3Vairāk

Receptes bilde

Burkānu un šokolādes kūka

Jau kādu ilgāku laiku burkānkūka un ķirbju kūka ir vienas no manām mīļākajām kūkām. Parasti es tās gatavoju bez šokolādes un kakao, bet ir izņēmumi,...

13Vairāk

Receptes bilde

Ābolu drumstalu kūka (crumble)

Īsts komforta ēdiens vēsiem vakariem.

Vairāk

Receptes bilde

Baltā siera kūka

Kondensētais piens bez cukura ir produkts, kas labi iederas arī desertos, piemēram, tavā iecienītajā siera kūkā.

2Vairāk

Receptes bilde

„Pavlova" ar zemenēm

Ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un sulīga, pārlieta ar viegli saldinātu saputotu saldu krējumu, un tam visam pāri svaigas zemenes – viegli saldenas, ar...

8Vairāk

Receptes bilde

Zemeņu un putukrējuma kūka

Starp maigām biskvīta kārtām slēpjas aromātiskas zemenes un gaisīgs putukrējums. Šis vieglais un ātrais vasaras deserts prasa tikai stundu laika un pacietību,...

1Vairāk

Receptes bilde

Baileys šokolādes siera kūka

“Baileys” krēma liķieris ir lielisks produkts. Ne tikai tapēc, ka garšo labi, bet arī dēļ pielietojuma. Var baudīt ar ledu, var izmantot pie kafijas,...

7Vairāk

Receptes bilde

Piecgraudu sāļā siera kūka ar garnelēm

„Finn Crisp” maizītes ir lieliskas ne tikai baudīšanai brokastīs, bet tās var arī izmantot sāļo kūku pamatnei un pievienot nedaudz pildījumā, lai piedotu...

1Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu kūka (bez glutēna)

No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un...

5Vairāk

Receptes bilde

Maskarpones Ziemassvētku kūka

Piparkūku pamatne, nedaudz piparkūku garšvielu pie krēma, ja vēlies – marcipāns, un tas viss cepts tik ilgi, lai pēc tam atdzisis kustu uz mēles un roka...

3Vairāk

Receptes bilde

Krējuma jogurta kūka ar zaļumiem un pistācijām

Ir gadījumi, kad kūka – ne salda, bet gan sāļa – ir ļoti ērta. Tas gadās reizēs, kad nāk ciemiņi un gribas, lai uzkodas ir gatavas jau laikus, neveltot...

Vairāk

Vieglā melleņu kūka

Pavisam nejauši tapusi recepte vieglai kūkai, kad esi laukos vai arī mājās un gribas ko vienkāršu, bet gardu. Te der jebkāds ogu jogurts – melleņu, aveņu,...

3Vairāk

Receptes bilde

Sāļais pilngraudu kēkss ar šķiņķi un sieru

Franču tipa kēkss, garena maizīte, ko viņi cep gan saldu, gan sāļu, bet vienmēr, ja tā ir garenā formā, tad dēvē par „cake”. Šī ir sulīga, maiga, ar...

3Vairāk

Receptes bilde

Sulīgā pilngraudu biskvītkūka

Biskvītu var gatavot ne tikai no augstākā labuma kviešu, bet arī pilngraudu kviešu miltiem. Tas, protams, iegūst pavisam citu struktūru, kļūst rupjāks un...

1Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un piena šokolādes kūka

Bezē kūkas un cepumi apvienojumā ar lazdu riekstiem ir divas lietas, kas bieži tiek pasniegtas desertā vai redzamas kūku veidā konditoreju skatlogos. Viegli...

2Vairāk

Receptes bilde

Bagātīgais un sulīgais rabarberu drumstalu pīrāgs

Kā gan rabarberu sezona bez rabarberu kūkas vai manā ģimenē – bez rabarberu drumstalu pīrāga. Pateicoties rabarberiem, tas ir tik sulīgs un, lai gan salds, bet...

10Vairāk

Receptes bilde

Biešu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Mēs esam pieraduši bietes izmantot tikai sāļajos ēdienos, bet velti, jo kūkā bietes iegūst otru elpu. Tās atveras un skaisti parāda savu saldumu, bet nav...

7Vairāk

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari...

3Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un melnās šokolādes bezē kūka

Daudzi no mums bērnībā bija iemīļojuši kūku „Cielaviņa”, un izaugot ne reizi vien gribējies ko līdzīgu uzcept mājās, zinot, no kā kūka ir uzcepta....

8Vairāk

Receptes bilde

Sāļās siera kūkas ar Vidusjūras garšvielām

Maigas, krēmīgas sāļās siera kūkas, kas vislabāk noderēs kā uzkoda maltītes sākumā. Vari gatavot lielas – 2 personām vai mazākas – vairākām...

Vairāk

Receptes bilde

Victoria sponge mafinu kūkas

Victoria sponge – biskvīts ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā Anglijas pēcpusdienas tējas laikā. Tiem ir daudz variāciju, bet pamatsastāvdaļas vienas –...

Vairāk

Receptes bilde

Viktorijas laika biskvītkūka

Biskvītkūka (Victoria sponge) – kūka, bez kuras neiztiek neviena tējas pēcpusdiena Anglijā. Šī recepte aizgūta no Elizabetes Pomerojas 1979. gada grāmatas...

1Vairāk

Bītonas kundzes ievārījuma maizes (Mrs. Beeton’s victorian jam sandwiches)

Šo recepti atradu Mrs. Beeton’s grāmatā “Cookery book”, kas izdota 20. gs. pašā sākumā. Lai gan mūsdienās Victoria sponge biskvītkūku taisa citādi,...

Vairāk

Receptes bilde

Gâteau aux noix, Helene

Frančiem un viņu konditorejas izstrādājumiem ir viens fenomens – tie garšo ideāli neatkarīgi no tā, vai recepte ir tik viegla, ka pat ar aizvērtām acīm var...

21Vairāk

Receptes bilde

Franču glazēto augļu kēksiņi

Šī ir viena no kēksiņu receptēm, ko man atsūtījusi mana franču draudzene – pēc mana pieprasījuma, jo, kad vienreiz to kādā jubilejā pagaršoju, sapratu...

2Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku žāvēto augļu krēms

Ziemīgs, jo no žāvētajiem augļiem, viegli pagatavojams un gards. Tie, kam patīk saldāks, var pievienot pūdercukuru, bet tiem, kam vidēji salds, pietiks ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos