Jūras velšu kūka

Jūras velšu kūka

Bagātīga kūka gan kārtu, gan sastāvdaļu ziņā. Tā īpaši patiks jūras velšu cienītājiem un zilā siera baudītājiem. Izteikta garša katrā kumosā!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
3.30h
Kopējais laiks
4h

Sastāvdaļas:

  •  6 pilngraudu tortiļas

pildījumam:

  •  1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu
  • 400 g grieķu jogurta
  • 1/2 citrona sula
  • 100 g Dor Blue  siera
  • 400 g kūpināta laša, sīki sagriezts
  • 3 mazi gurķi, nomizoti, sīki sasmalcināti
  • 3 selerijas kāti, sīki sakapāti
  • 1 paprika, iztīrīta, sīki sakapāta
  • 400 g garneļu, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 1 buntīte diļļu, sakapātas
  • 400 g svaigā siera
  • 200 g melno olīvu bez kauliņiem, sīki sakapātas
  • citronpipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • čili pulveris pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo zirnīšu–jogurta krēmu, sablenderējot zirnīšus ar pusi grieķu jogurta, citrona sulu, citronpipariem, sāli un čili.
  2. Gatavo zilā siera krēmu, sablenderējot atlikušo grieķu jogurtu ar zilo sieru.
  3. Gatavo laša–zirnīšu krēmu. Sablenderē pusi kūpinātā laša un 1 sasmalcinātu gurķi ar pusi pagatavotā zirnīšu–jogurta krēma.
  4. Liec kopā tortiļas kūku.* Izklāj traukā pirmo tortiļu un pārsmērē ar laša–zirnīšu krēmu. Liec virsū otru tortiļu, pārsmērē ar zilā siera krēmu, pārkaisi ar pusi seleriju, gurķu un paprikas. Uzliec nākamo tortiļu, pārsmērē ar zirnīšu–jogurta krēmu, pārber ar pusi garneļu un dillēm. Ceturto tortiļu pārklāj ar svaigo sieru un pārber ar atlikušo lasi un olīvām. Kārto nākamās divas kārtas tādā pašā secībā kā pirmās trīs. Noslēdz ar tortiļas kārtu. Pārklāj kūku ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī ievilkties vismaz uz 3 h vai uz nakti. Pēc tam griez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Antra Zvirgzdiņa
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Vari gatavot vienu lielu kūku vai no tortiļām izspiest vēlamo formu un gatavot vairākas, mazākas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas