Mini lavandas medus kūkas

Mini lavandas medus kūkas

Tavs kārdinoši gaisīgais Māmiņdienas pārsteigums sagadās īpašu prieku!

Sarežgītība
vidēja
Personas
3
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1,20h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

biskvītam:

  • 125 g piena
  • 25 g sviesta istabas temperatūrā
  • 3 g kaltētu lavandas ziediņu
  • 300 g kviešu miltu
  • 1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 3 g smalki sarīvētu citrona miziņu
  • 3 g sodas
  • 1/4 tējk. jūras sāls
  • 3 olas
  • 200 g baltā cukura

pildījumam:

  • 150 g pūdercukura
  • 4 ēd.k. medus
  • 150 g krēmsiera
  • 150 g maskarpones

krēmam:

  • 150 g pūdercukura
  • 150 g krēmsiera
  • 150 g maskarpones
  • 250 g saldā krējuma
  • violetā pārtikas krāsa pēc vajadzības

dekorēšanai:

  • kazenes
  • mini marshmallows
  • lavandas ziediņi

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Katliņā ielej pienu, pievieno sviestu un lavandas ziediņus un uzkarsē uz vidējas uguns līdz pirmajam burbulim. Noņem no uguns un atstāj, lai ievelkas 15 minūtes. Bļodā liec miltus, vaniļu, citrona miziņas, sodu, sāli un samaisi. Citā bļodā liec olas un cukuru, ar mikseri saputo aptuveni 6 minūtes un pievieno miltu maisījumam. Pienu ar lavandu nokās, pievieno mīklai un visu samaisi ar mikseri, līdz veidojas viendabīga masa. Lej mīklu cepamajā pannā, cep krāsnī 20-25 minūtes un pēc tam atdzesē. No izceptā biskvīta ar sev vēlama izmēra apli izgriez ripas.
  3. Tikmēr bļodā liec visas pildījuma sastāvdaļas un ar mikseri saputo viendabīgā masā.
  4. Atsevišķā bļodā liec visas krēma sastāvdaļas, ar mikseri saputo un iemaisi krāsu.
  5. Liec kopā kūkas. Pamatā liec vienu ripu, tad iesmērē pildījumu un tā turpini, līdz izveidotas 3 kūkas (mammai, omei, krustmātei) un iegūts vēlamais kūkas augstums. Visas kūkas apsmērē ar krēmu un liec ledusskapī ievilkties, vēlams, uz nakti. Dekorē un pasniedz.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas