Sāļā kartupeļu kūka ar meža veltēm

Sāļā kartupeļu kūka ar meža veltēm

Ir grūti atrast vēl gardāku sāļo kūku, kurā vienuviet mijas tik daudz sezonālas kulta garšas - pīlādži, baravikas, gailenes, sīpoli, ķiploki, kartupeļi... Sātīgumu un neaprakstāmu baudījumu kūkai piešķir arī parmezāns un krēmsiers, izteiksmīgu aromātu - timiāns. Noteikti pamēģini, ja vēlies pārsteigt savus mīļos ar izteikti rudenīgu sāļo kūku.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
40min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

kartupeļu biezenim:

  • 350 g nomizotu kartupeļu, sagriezti nelielos gabalos
  • 50 g sviesta
  • 150 g saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • 60 g parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • 50 g speķa, sagriezts kubiņos
  • 80 g nomizotu šalotes sīpolu, smalki sagriezti
  • 20 g nomizota ķiploka, smalki sarīvēts
  • 100 g gaileņu, smalki sagrieztas
  • 3 olas
  • 4 timiāna zariņi, tikai lapiņas

kūkas virskārtai:

  • 200 g nomizotu kartupeļu, rupji sarīvēti
  • 1 ola
  • 150 g gaileņu, lielās sagrieztas gabalos
  • 150 g baraviku, lielās sagrieztas gabalos
  • 20 g olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

dekorēšanai:

  • 20 g pīlādžogu
  • 20 g pīlādžu ievārījuma
  • 100 g krēmsiera

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo cepamo formu 24 cm diametrā.
  2. Katliņā novāri kartupeļus. Kad kartupeļi ir gatavi, nokās, pievieno sviestu, saldo krējumu, sāli un ar stampiņu saspaidi kartupeļus viendabīgā masā. Pievieno parmezāna sieru un kārtīgi izmaisi.
  3. Paralēli pannā apcep speķi, sīpolus, ķiplokus un gailenes 6 minūtes un pievieno pannas saturu kartupeļu biezenim. Pievieno olas, timiāna lapiņas, visu kārtīgi samaisi un izklāj masu formā.
  4. Bļodā liec rīvētus kartupeļus, sajauc ar olu un sāli un izklāj tos uz kūkas virsmas. Tad izkārtos sēnes, pārkaisi ar sāli, pipariem un apslaki ar olīveļļu. Cep krāsnī 25–30 minūtes.
  5. Kad kūka gatava, izņem to no krāsns, dekorē ar pīlādžogām un ievārījumu. Pasniedz siltu, klāt pieliekot krēmsieru.

 

Komentāri

Baiba Dzelme

30.08.2018 09:35

Vai virskārtai uz biezeņa jāliek zaļš rīvēts kartupelis?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas