Avokado kūka

Avokado kūka

Kūka, kas garšo tikpat labi, cik izskatās. Krēmīga, svaiga un, pats galvenais, – to var ēst droši, jo tajā nav ne olu, ne miltu, ne cukura. Īsts baudījums!

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 250 g mandeļu
  • 250 g dateļu bez kauliņiem
  • 4 avokado, nomizoti, kauliņi izņemti
  • 2 laimu sula
  • 6 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 10 ēd.k. agaves sīrupa

dekorēšanai:

  • mellenes

Pagatavošana:

  1. Blenderī sablenderē mandeles ar datelēm, līdz veidojas viendabīga masa. Ieklāj kūkas formā cepamo papīru, liec tajā sagatavoto masu un izlīdzini pa pamatni.
  2. Blenderī sablenderē avokado, laima sulu, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Klāj uz kūkas pamatnes un liec ledusskapī uz 2 h, līdz kūka sastingst. Dekorē ar ogām un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Komentāri

Daina

21.03.2018 12:20

izskatās, ka uz 20 cm formu. Agaves sīrups ir cukurs- fruktoze, kas nav ļoti veselīgi (http://www.savadak.lv/raw-food/saldinataji). Vai to var aizvietot ar stēvijas pulveri un cik daudz stēvijas jāliek būtu?

marazms

17.03.2018 13:54

cik lielai formai paredzēta?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas