Mimozas kūka

Mimozas kūka

Tava kūka būs pati gaisīgākā un kārdinošākā Lieldienu svētku galdā!

Sarežgītība
vidēja
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 8 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 8 ēd.k. baltā cukura
  • 8 ēd.k. augstākā labuma kviešu miltu
  • 1/2 paciņa cepamā pulvera
  • 20 g sviesta formas ietaukošanai
  • 2–3 ēd.k. ananāsu sīrupa biskvīta apslacīšanai

krēmam:

  • 4 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 4 ēd.k. baltā cukura
  • 2 vaniļas pākstis, tikai sēkliņas
  • 250 g maskarpones siera
  • 150 g saldā krējuma
  • 1 bundža konservētu ananāsu kubiņu sīrupā, sīrups noliets

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec olu dzeltenumus un cukuru un kul ar mikseri, līdz masa ir kārtīgi saputota. Iesijā miltus, cepamo pulveri un, ar mikseri lēnām kuļot, sajauc viendabīgā masā. Paralēli citā bļodā liec olu baltumus un sakul stingrās putās apmēram 5 minūtes. Tad lēnām iecilā olu baltumus dzeltenumu masā.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu tvaika režīmā. Ietauko ar sviestu kūkas formu 24 cm diametrā, lej formā mīklu un liec krāsnī cepties uz 30 minūtēm. Ja, iedurot ar koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss, kūka ir gatava. Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist un tad uzmanīgi izņem no formas. Nogriez kūkas virsmu un izgreb biskvītu, ko sagriez mazos kubiņos. Nedaudz pārslaki kūku ar ananāsu sīrupu.
  3. Gatavo krēmu. Bļodā liec olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas sēkliņas un saputo ar mikseri, līdz masa palielinās apjomā vismaz 2–3 reizes. Tad pievieno maskarponi un kārtīgi saputo ar mikseri, līdz masa ir viendabīga. Atsevišķā bļodā ar mikseri saputo olu baltumus lielās putās apmēram 5 minūtes. Lēnām iecilā olu baltumus krēma masā, lai tā ir viendabīga un gaisīga. Citā bļodā ielej saldo krējumu, ar mikseri saputo, līdz tas kļūst gaisīgs, un lēnām iecilā krēma masā.
  4. Sadali krēmu divās daļās. Vienai daļai pievieno ananāsu gabaliņus, samaisi un pildi izgrebtajā biskvītā. Pa virsu liec nogriezto kūkas virsējo daļu. Tad apsmērē kūku ar atlikušo krēmu un pārkaisi ar biskvīta kubiņiem. Liec ledusskapī, lai kūka sastingst. Pasniedz.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas