Burkānkūka

Burkānkūka

Perfekta kūka tavam Lieldienu svētku galdam! Tā būs tieši laikā gan šajās Lieldienās, gan nākamajās, gan jebkuros citas svētkos. Ar vienu gabaliņu nepietiks!

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,10h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

biskvītam:

  • 5 olas
  • 100 g sviesta, izkausēts, + nedaudz formas ietaukošanai
  • 120 ml neitrālas eļļas
  • 400 g baltā cukura
  • 300 g kviešu miltu
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. sodas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 tējk. ingvera pulvera
  • 1/2 tējk. kardamona pulvera
  • 1/4 tējk. muskatrieksta pulvera
  • 1 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 550 g nomizotu burkānu, sarīvēti uz dārzeņu rīves
  • 100 g valriekstu, rupji sakapāti
  • 70 g pekanriekstu, rupji sakapāti

krēmam:

  • 500 g Philadelphia krēmsiera
  • 220 g sviesta istabas temperatūrā
  • 1/4 tējk. jūras sāls
  • 3 tējk. vaniļas ekstrakta
  • apm. 600 g pūdercukura

dekorēšanai:

  • apm. 60 g riekstu pēc izvēles, sadrupināti

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 185 grādus karstu. Kūkas formu 20 cm diametrā ietauko ar sviestu.
  2. Saputo olas ar sviestu, eļļu un cukuru, līdz masa kļūst gaišāka. Bļodā sajauc atlikušās sausās sastāvdaļas un pievieno olu masai. Iemaisi burkānus un riekstus. Mīklu sadali 3 vienādās daļās, 1/3 mīklas lej formā un cep krāsnī apmēram 45 minūtes. Tāpat pagatavo pārējos 2 biskvītus un pilnībā atdzesē.
  3. Krēmam saputo krēmsieru ar sviestu. Pievieno sāli, vaniļu un iemaisi. Pa daļām ieputo pūdercukuru, līdz krēms ir viendabīgs un krēmīgs. Liec kopā kūku, bagātīgi smērējot krēmu starp biskvīta kārtām. Apsmērē kūku ar atlikušo krēmu un dekorē ar riekstiem. Pirms pasniegšanas liec uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Recepte: Evelīna Ķimene
FOTO: Kristīne Dzalbe

Komentāri

mazaaieva

12.08.2018 15:23

Līdz šim visgardākā kūka manās mājās. Un arī ēstētiski vismukākā :) Par pūdercukuru gan piekrītu - man salduma pietika arī ar 400g ar nelielu kaudzīti (mājās vienkārši vairāk nebija). P.S. Iepriekšējā komentētāja Diana - es domāju, ka te komentāri vairāk noder kā atsauksmes ;) Jo vairāk cilvēku raksta, ka ir garšīgi, jjo vairāk man gribas izmēģināt konkrēto recepti :)

Diana

28.06.2018 16:46

Weta, neiespringsti, te vienalga neviens uz komentāriem un jautājumiem neatbild... :(

Weta

31.03.2018 20:47

600 g pūdercukura ir ļooti par daudz ....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas