Kazas siera un olīvu mafini

Kazas siera un olīvu mafini

Šie mafini būs laba ballītes sastāvdaļa, kur tos droši vari pasniegt ar kādu kazas siera krēmu vai sviestu. Vai arī vari tos ņemt līdzi uz darbu un notiesāt pusdienās...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:  

  • 3 olas
  • 100 g dabīgo melno olīvu bez kauliņiem
  • 20 g kaperu
  • 70 g kazas siera, vislabāk – mīksts, svaigs, viegli sadrupināts
  • 10 smalki sakapātas piparmētru lapiņas
  • 6 timāna zariņi, tikai lapiņas
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili
  • 70 ml olīveļļas, ne extra virgin
  • 250 ml kefīra
  • 250 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 ēd.k. cepamā pulvera
  • jūras sāls
  • melnie pipari

Šie mafini būs laba ballītes sastāvdaļa, kur tos droši vari pasniegt ar kādu kazas siera krēmu vai sviestu. Vai arī vari tos ņemt līdzi uz darbu un notiesāt pusdienās. Sātīga piedeva arī pie lapu salātiem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mafinu pannā ieliec speciālās mafinu papīra formiņas vai arī kārtīgi ietauko pannu ar sviestu vai eļļu.
  2. Vienā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu.
  3. Lielākā bļodā ar putojamo slotiņu viegli (tikai tik, cik nepieciešams, lai viss sajaucas) sajauc olas ar kefīru, eļļu, nedaudz sāls un melnajiem pipariem. Tad pieliec olīvas, kaperus, timiānu, čili, piparmētras un kazas sieru. To visu samaisi ar dakšiņas palīdzību.
  4. Iemaisi miltu maisījumu un arī sajauc ar dakšiņu tikai tik, cik nepieciešams, lai sajauktos, bet ar maisīšanu nepārcenties. Masa vēl liksies viegli kunkuļaina, bet būs patiesībā samaisījusies.
  5. Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties apmēram 20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini un skaisti uzcēlušies. Izņem no krāsns, atdzesē pannā 10 minūtes un tad izņem ārā, uzliekot uz restītēm atdzesēties.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

saulx

23.04.2010 11:24

Pamēģināju izcept šos mafinus. Nezinu varbūt par daudz timiāna, bet sanāca tādi nevisai garšigi :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas