Sulīgie valriekstu un baltās šokolādes četrstūri

Sulīgie valriekstu un baltās šokolādes četrstūri

Ja gatavosi šo kūku jubilejai, tad noteikti pagatavo krēmu – lai svinīgāk un krēmīgāk. Tikpat labi garšos arī bez krēma un viegli silta...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:  

  • 230 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 300 g miltu
  • 9 g cepamais pulveris
  • 4 olas
  • 50 ml salda krējuma
  • 100 g baltas šokolādes, sagriezta mazos gabaliņos
  • 60 g valriekstu

Glazūra:

  • 150 g baltās šokolādes
  • 250 g salda krējuma

Rezultāts:

  • 16 gabali

Ja gatavosi šo kūku jubilejai, tad noteikti pagatavo krēmu – lai svinīgāk un krēmīgāk. Tikpat labi garšos arī bez krēma un viegli silta. Svarīgi – kūka tiešām ir salda un tāpēc izdevīga, ja tev tā nepieciešama lielākam pasākumam, kur ar mazu gabaliņu jau būs gana. Bez krēma var uzglabāt 4 dienas ledusskapī.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko kantainu 20x30 cm formu ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru.
  2. Ar mikseri puto sviestu ar cukuru un olām, lai ir gaisīga un gaišāka masa, apmēram 2–3 minūtes. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno miltus un cepamo pulveri un samaisi. Beigās pievieno saldu krējumu un arī iemaisi – ar karoti vai mikseri (tas atkarīgs no miksera jaudas – ja maza, tad labāk ar karoti, tā būs vieglāk un ātrāk).
  3. Mīklai pievieno valriekstus un šokolādi, samaisi un lej mīklu formā. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 30–40 minūtes. Pārbaudi, iedurot irbulīti, – ja tam izņemtam nav pielipusi mīkla, bet tas ir sauss, tad kūka gatava. Izņem no krāsns un atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām. Bļodas apakša nedrīkst pieskarties ūdenim, tāpēc bļodas izvēle ir ĻOTI svarīga. Bļodā liec šokolādi un ļauj, lai tā, stāvot uz katliņa, kūst, ik pa laikam apmaisi. Šokolādei jābūt pilnībā izkusušai. Atdzesē 20 minūtes.
  5. Tad bļodā ar mikseri saputo šokolādi ar saldu krējumu, lai masa kļūst krēmīga, apmēram 1 minūti. Bļodai pārvelc pāri plēvi un liec krēmu ledusskapī līdz mirklim, kad kūka būs atdzisusi.
  6. Kad kūka atdzisusi, sadali to 16 daļās un uz katra gabaliņa uzliec krēmu. Dekorē ar sadrupinātiem riekstiem.


Recepte: Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas