Zemeņu siera kūka

Zemeņu siera kūka

Šī ir ātra un vienkārša siera kūka, jo īstā būtu jācep ūdens peldē un produktiem būtu jābūt istabas temperatūrā. Bet tas nemaina tās labo garšu – saldeni, samtaini svaiga.

Sarežgītība
zema
Personas
10
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
8h

Sastāvdaļas:

  • 210 g auzu pārslu cepumu
  • 60 g sviesta, izkausēts
  • 10 g sviesta pannas ietaukošanai
  • 500 g krēmsiera Creme bonjour bez piedevām
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 195 g pūdercukura
  • 200 g blenderētu zemeņu
  • 2 vidējas olas
  • 80 ml salda krējuma
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta*

 

Šī ir ātra un vienkārša siera kūka, jo īstā būtu jācep ūdens peldē un produktiem būtu jābūt istabas temperatūrā. Bet tas nemaina tās labo garšu – saldeni, samtaini svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Uzvāri verdošu ūdeni, ielej pannā, pannu liec krāsnī uz pamatnes, lai krāsnī veidojas tvaiks.
  2. Sablenderē cepumus un sajauc kopā ar izkausētu sviestu.
  3. Ietauko lielu, apaļu kūkas formu 26 cm diametrā ar noņemamām malām. Ber tajā cepumu un sviesta maisījumu un izlīdzini pa visu formas apakšu. Piespied. Noliec formu malā.
  4. Sablenderē zemenes, bet lai tās nav pilnīgā biezenī, bet gan ar nelieliem gabaliņiem. Noliec malā.
  5. Putojamā bļodā liec 200 g krēmsiera, 25 g kukurūzas cietes un 70 g pūdercukura. Kul ar mikseri vidējā ātrumā apmēram 2 minūtes, līdz ir izveidojusies krēmīga masa.
  6. Kad tas izdarīts, pievieno pa 100 g krēmsiera un pēc katras pievienošanas skaties, lai siers kārtīgi iejaucas masā. Kad pa daļām pievienots viss krēms, tad pievieno atlikušos 125 g cukura. Sakul.
  7. Mikserim turpinot darboties, pievieno pa vienai olas, arī pēc katras reizes sakuļot apmēram 2 minūtes. Tad pievieno saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Ātri sakul, tikai tik, lai sajaucas vienmērīga masa.
  8. Lej pusi masas sagatavotajai cepumu pamatnei pa virsu. Tad pa virsu uzlej un izlīdzini zemenes, visam pa virsu uzlej pāri palikušo siera masu. Viegli izlīdzini, lai pārāk nesajaucas ar zemenēm.
  9. Liec krāsnī, tuvāk krāsns apakšējai daļai, lai ir arī tuvāk tvaika pannai. Cep, nevirinot durvis, apmēram 50–60 minūtes.
  10. Izņem no krāsns un ļauj atdzist 4 h. Tad uzliec pārtikas plēvi un liec ledusskapī, līdz kūka pilnīgi auksta.

Papildinājumi:
* Ja nav vaniļas ekstrakta, vari izmantot pusi vaniļas pāksts vai arī vienu paciņu vaniļas cukura.

Receptes: Signe Meirāne

 

Komentāri

kitijarude

23.04.2015 23:43

Ja es vēlos taisīt uz pusi mazāku kūku, sastāvdaļas arī visas dalīt uz pusi?

CetrasSezonas

31.07.2012 08:18

Paldies par pamanīto kļūdu. Izlabojām. Vajadzēja būt 195 g, kā teikts sastāvdaļās.

margarēta

30.07.2012 22:51

šī man arī ļoti garošoja. (tikai pūdercukura daudzums receptē un sastāvdaļās atšķiras - 195 vai 140g?)

farke

22.07.2012 20:45

Šī sanāca super garda, iesaku pamēģināt!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas