Sulīgie Ziemassvētku mafini

Sulīgie Ziemassvētku mafini

Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu pārslas...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 150 g auzu miltu*
  • 50 g auzu pārslu*
  • 110 g tumšā muskovado cukura
  • 180 g skāba krējuma
  • 2 vidējas olas
  • 80 g sviesta, izkausēts, atdzisis
  • ½ tējk. vaniļas cukura ar vaniļu vai nedaudz vaniļas ekstrakta
  • ¼ tējk. krustnagliņu
  • ¼ tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • naža gals melno piparu
  • ¼ tējk. smaržīgo piparu
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 75 g mandeļu skaidiņu
  • 75 g medus

Rezultāts:

  • 12 gab.

 

Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu pārslas. Šie mafini sanāk sulīgi un ar nelielu kraukšķi, ko piedod mandeļu un medus glazūra.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Lielākā bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru un visas garšvielas, kā arī cepamo pulveri.
  3. Otrā bļodā ar dakšiņu sajauc olas, sviestu, krējumu – tikai tik, lai viss sajaucas kopā. Ja izmanto vaniļas ekstraktu, to pievieno nevis miltiem, bet šķidrajām sastāvdaļām.
  4. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta.
  5. Lej formiņās un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 17 minūtes. Kad tās pagājušas, atver krāsni un centies mafinus, atstājot pa pusei krāsnī, pārklāt ar medus un mandeļu maisījumu.
  6. Pacep vēl 5–7 minūtes, līdz mandeles ir skaisti zeltainas.
  7. Medus un mandeļu maisījums. Traukā sajauc mīkstu medu ar mandeļu skaidiņām, to darot rūpīgi, lai pārāk daudz skaidiņu nesalūst.

Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* ja tev ir glutēna nepanesība, izmanto tirgū pieejamos bezglutēna auzu miltus un pārslas.

Komentāri

AneteDambrova

23.12.2012 14:08

Brīnumgardi. Pamēģināšu pievienot arī žāvētas dzērvenes vai kādas sukādes. Paldies par recepti.

CetrasSezonas

07.12.2011 17:28

Paldies par komentāru. pielikām.

ligakrista

07.12.2011 13:06

pēc gada beidzot uztaisīju, ļoti gardi :) pie sastāvdaļām trūkst medus un mandeļu skaidiņas.

cetrassezonas

22.12.2010 13:54

Jā noteikti var, tikai tad jāpieskata cepšanas laiks, tas noteikti būs savādāks.

ligakrista

19.12.2010 22:36

vai arī šo mīklu slinkie pavāri var lietot kūkas cepšanai apaļajā veidnē?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas