Biešu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Biešu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Mēs esam pieraduši bietes izmantot tikai sāļajos ēdienos, bet velti, jo kūkā bietes iegūst otru elpu. Tās atveras un skaisti parāda savu saldumu, bet nav pārāk saldas. Un kopā ar baltās šokolādes krēmu – dievīgi.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 150 g svaigu nomizotu biešu, smalki sarīvētas
  • 3 vidējas olas
  • 200 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 135 g baltā smalkā cukura
  • 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
  • 1 apelsīna sula
  • 160 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

krēmam:

  • 150 g krēmsiera
  • 100 g grieķu jogurta
  • 150 g baltās šokolādes, salauzīta gabalos

Rezultāts:

  • 1 kūka

Mēs esam pieraduši bietes izmantot tikai sāļajos ēdienos, bet velti, jo kūkā bietes iegūst otru elpu. Tās atveras un skaisti parāda savu saldumu, bet nav pārāk saldas. Un kopā ar baltās šokolādes krēmu – dievīgi.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu un ar cepamo papīru izklāj lielu kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām maliņām.
  2. Bļodā liec sviestu un cukuru un puto 7 minūtes, līdz masa kļuvusi gaisīga. Tad ļoti lēnām pievieno olu (apmēram sešos piegājienos). Jo mazākiem piegājieniem pievienosi, jo masa būs gaisīgāka. Pēc katras pievienošanas turpini putot vismaz minūti. Kad viss pievienots, izslēdz mikseri.
  3. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli, tos izsijājot caur sietiņu. Pievieno apelsīna mizu un sulu un visu samaisi. Tad beigās pievieno bietes un iemaisi. Nemaisi pārāk aktīvi, bet lēnām, tomēr lai viss samaisās.
  4. Lej mīklu formā un liec krāsnī cepties 40–50 minūtes, līdz centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs. Izņem no krāsns un atdzesē tāpat formā. Tikmēr pagatavo krēmu.
  5. Kad kūka atdzisusi, tai pārsmērē krēmu un uzber sakapātas kakao pupiņas vai melno šokolādi.
  6. Krēms. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa.
  7. Bļodā ar putojamo slotiņu vai mikseri samaisi krēmsieru ar jogurtu. Tad, turpinot maisīt, lēnām pievieno šokolādi. Samaisi un liec bļodu ledusskapī, lai atdziest un kļūst stingrāks.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

MadaraMadara

04.11.2015 15:25

Mūsu mājās iecienītākā kūka! Es lieku vairāk bieti; sanāk intensīvāka garša; kā arī cepu ne līdz pilnīgai gatavībai, bet atstāju pamitru. Burvīga :)

evidzha

10.03.2015 12:26

vai šo kūku var gatavot multikatlaa?

kāra

18.02.2013 12:56

vislabākā kūka, kāda vien var būt :)

vilandra

15.11.2012 15:59

Pati šādas kūkas neēdu, bet visi, kas ēda teica, ka esot ļoti garšīga pat tie, kuri bietes neēd, jo tās nav jūtamas, protams. Kūka man nesakritās, jo centos pēc cepšanas kādas minūtes turēt vēl atvērtā cepeškrāsnī, kā arī pēc tam ļāvu lēnām dzist formā. Pirmajā dienā kūka viegla un pufīga, bet atklājām, ka ja pa nakti notur ledusskapī, tad otrā dienā ir savilkusies un līdzīga sierakūkai - kā nu kuram labāk garšo, jo garšīga ir jebkurā brīdī

Valda L

16.10.2012 19:52

Ļoti garšiga kūka, pat neņemot vērā to, ka beigās mazliet sakritās un gatavošanas laikā nokausēju mikseri, kurš gan savu laiku jau bija godam nokalpojis :)

CetrasSezonas

26.08.2012 19:47

Kūkai nevajadzētu sakristies. Ja sakritās tam ir 2 galvenie iemesli - pārāk ilgi stāvēja samaisīta pirms ieliki krāsnī. Otra iespēja - izņemta pa ātru.

Elīna Zālīte

21.08.2012 15:02

Paldies par recepti! Kā var panākt, lai tā kūka nesaplok pēc izcepšanas?

CetrasSezonas

02.05.2012 10:06

Smalki jāsarīvē. Paldies par piezīmi, pielikām pie sastāvdaļu raksturojuma.

sk8una

27.04.2012 20:00

Vai bietes ir jāsarīvē vai jāsablenderē?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas