Ābolu drumstalu kūka (crumble)

Ābolu drumstalu kūka (crumble)

Īsts komforta ēdiens vēsiem vakariem.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 200 g ābolu, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 100 g aveņu
  • 1 tējk. tumši brūnā cukura

drumstalām:

  • 100 g kviešu miltu
  • 50 g auzu pārslu
  • 75 g brūnā cukura
  • 50 g sviesta

Īsts komforta ēdiens vēsiem vakariem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko cepamos trauciņus ar sviestu.
  2. Ābolus samaisi ar avenēm un cukuru un liec cepamajos trauciņos. Liec krāsnī un cep 10 minūtes.
  3. Tikmēr gatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas samaisi kopā, līdz izveidojas drumstalas. Kad pagājušas 10 minūtes, izņem trauciņus no krāsns, uzber uz augļiem drumstalas un liec krāsnī uz vēl 15 minūtēm.
  4. Vislabāk baudīt siltu. Vari pasniegt ar plombīra vai vaniļas saldējuma bumbu.

Rezultāts:

  • Deserts 2 personām

Recepte: Anna Birmane
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

ČetrasSezonas redakcija

29.07.2016 09:43

duujaunspaarns - Šim desertam arī nav jābūt pārāk mitram, jo to paredzēts pasniegt ar vaniļas saldējuma bumbu, kas piešķirs nepieciešamo mitrumu!

duujaunspaarns

28.07.2016 13:00

Kūka neizdevās, jo drupačas palika sausas - auzu pārslas neizceptas un cukurs.

Kate.M.

13.01.2015 22:42

Gatavoju visu divreiz lielāku. Cepu uz plāts. Avenes ņēma virsroku āboliem. Ja nezinātu nemaz nepateiktu, ka tur arī āboli. Ļoti patika kādu garšo veidoja drumstalām pievienotais brūnais cukurs, nevis kā ierasts baltais. Baudījam kopā ar plombīra saldējumu un kafiju. Rezultāts bija izcils. Šo noteikti gatavošu vēl vasarā, kad dārzā aug avenes un no ābeles birst pirmie, gatavie āboli. Paldies par recepti ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas