Šokolādes-ingvera kūka

Šokolādes-ingvera kūka

Šī recepte radusies, pateicoties pēdējā laikā tik populārajām melnajām šokolādēm ar ingveru, jo patiesībā jau šokolādes rūgtums un ingvera pikantums ir ne tikai kas neparasts, bet arī ļoti saderīgs un garšīgs.

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,20h

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olas, baltumi un dzeltenumi atdalīti
  • 125g mandeļu miltu
  • 50g mandeļu
  • 160g sviesta
  • 200g melnās šokolādes (kakao saturs 70%), salauzta mazos gabaliņos
  • 160g balta cukura
  • 1 tējk. ingvera pulvera
  • 200g žāvēta ingvera, sagriezta gabaliņos

Ganašs (ganache):

  • 100g melnas šokolādes, salauzta mazos gabaliņos
  • 100ml salda krējuma

 

Rezultāts:

  • 1 kūka

Šī recepte radusies, pateicoties pēdējā laikā tik populārajām melnajām šokolādēm ar ingveru, jo patiesībā jau šokolādes rūgtums un ingvera pikantums ir ne tikai kas neparasts, bet arī ļoti saderīgs un garšīgs.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Ar cepamo papīru izklāj kūkas formu 20cm diametrā.
  3. Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu ar 160g šokolādi, pievieno malto ingveru un atdzesē.
  4. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Pievieno kausēto šokolādi ar ingveru, pievieno abu veidu mandeles, 1/3 žāvēta ingvera un atlikušos 40 g šokolādes.
  5. Tīrā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā šokolādes masā.
  6. Visu lej sagatavotajā formā un cep aptuveni 40 minūtes, līdz vidus ir stingrs.
  7. Atdzesē formā istabas temperatūrā. Kad pilnībā atdzisusi, pārklāj ar ganaša krēmu.

Ganašs:

  1. Katliņā uzkarsē saldu krējumu, līdz tas sāk burbuļot (nevāri). Pārlej traukā salauzītajai šokolādei. Ļauj pastāvēt 2 minūtes un tad samaisi, līdz visa šokolāde izkususi un ir viendabīga masa.
  2. Šokolādes krēmu ieliec uz 10 minūtēm ledusskapī.
  3. Pārklāj kūku ar krēmu un dekorē ar žāvētu ingveru.
  4. Liec ledusskapī uz pāris stundām, bet vislabāk uz nakti.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Baltic BioPlastics

Komentāri

ligakrista

04.01.2011 13:55

mīklā liek tikai ingvera pulveri vai arī žāvēto ingveru?

ligakrista

03.01.2011 14:28

"rezultāts 8.gab" nesaskan ar pagatavošanas aprakstu. ja vien nav domāts, ka sanāk 8 gab 20cm kūku ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas