Citrusu kūka

Citrusu kūka

Ziemā saule no mums slēpjas, tāpēc C vitamīnu gribam uzņemt ar ēdiena palīdzību. Citrusa smarža apvienojumā ar vaniļas garšu lieliski iederas aukstajā laikā. Tāpēc šī "ziemas saulīte" būs piemērota gan svētkos, gan ikdienā, jo saules tuvums nekad nevar būt par daudz!

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:

  • 110 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 120 g Demeraras cukura
  • 3 olas, istabas temperatūrā
  • 150 g smalko konditorejas miltu „Divella Farina Tipo “0””
  • 1 nolīdzināta tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 1/2 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • jūras sāls pēc garšas

virskārtai:

  • 1 apelsīns, sagriezts 4 mm biezās šķēlēs (apm. 135 g)
  • 10 kumkvati, sagriezti 4 mm biezās šķēlēs (60 g)
  • 140 ml apelsīnu un citronu sulas
  • 150 g gaiši brūnā cukura

Ziemā saule no mums slēpjas, tāpēc C vitamīnu gribam uzņemt ar ēdiena palīdzību. Citrusa smarža apvienojumā ar vaniļas garšu lieliski iederas aukstajā laikā. Tāpēc šī "ziemas saulīte" būs piemērota gan svētkos, gan ikdienā, jo saules tuvums nekad nevar būt par daudz!

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj formu 23 cm diametrā ar cepamo papīru.
  2. Gatavo kūkas virskārtu. Dziļā, lielā pannā liec citrusus, pievieno sulu un cukuru un vāri uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkūst. Turpini vārīt uz vidēji mazas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz citrusu miziņas kļūst viegli caurspīdīgas. Ar putu smeļamo karoti izņem tos no pannas un izkārto uz šķīvja. Uzgriez lielāku liesmu un turpini vārīt sīrupu, līdz tas samazinās apjomā uz pusi un kļūst staipīgāks. Tikmēr izkārto formā citrusus pa visu pamatni un, kad sīrups ir gatavs, uzlej to virsū.
  3. Gatavo mīklu. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pa vienai pievieno olas, pamīšus pēc katras olas pievienojot arī 2 ēd.k. miltu. Pieber atlikušos miltus, kurus samaisi ar cepamo pulveri un sāli. Iemaisi arī vaniļu un apelsīna miziņas. Lej mīklu formā uz citrusiem un liec krāsnī cepties uz 20–25 minūtēm. Kad kūka gatava, izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes formā un apgriez otrādi. Ļauj vēl nedaudz atdzist un pasniedz.

Rezultāts:

  • 1 kūka

rek_proj.jpg - 21.25 KB

maxima_uzbalta.jpg - 31.37 KB

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Kūkas