„Pavlova”

„Pavlova”

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

CetrasSezonas

10.06.2013.

Pavlovai labāk izmantot pūdercukuru!

volters

07.06.2013.

Vai ir nozīmē kāds cukurs tiek lietots? Vai var izmantot arī brūno cukuru?

superpelis

06.02.2013.

Galīgi nebija sulīgs. Droši vien, ka pie vainas bija temperatūra, bet es gan uzreiz samazināju līdz minimālajam, ko mana cepeškrāsns piedāvā. Cik svarīgi ir sākumā uzkarsēt līdz 170 grādiem? Varbūt man vajadzētu cept nedaudz mazāku laiku, ja es nevaru dabūt mazāku temperatūru? P.S. ventilatora režīma man nav.

CetrasSezonas

05.02.2013.

Viens varētu būt, ka bija pa lielu temperatūra, jo mazām 140 grādi ir daudz. Otrs - nebija pietiekami saputots. Trešais - veci olu baltumi. Konvekcija vai ne konvekcija, tas nav tik svarīgi. Šī recepte gatavota bez konvekcijas. Tas ka vidū ir tukšums ir pilnīgi normāli un tas ka cieta kārtiņa apkārt arī ir normāli. Galvenais ir vai vidus pat ar iekrišanos bija sulīgs un mīksts? Pavlovai nav jābūt cietai. Cerams, ka palīdzējām. Ja ne, vēl jautājumi????

Deizija

05.02.2013.

Pavlovām man šķiet nepatīk ventilatora režīms

superpelis

03.02.2013.

Sveiki, Man ir pāris jautājumu par galaproduktu. Pavlovas taisīju aptuveni tenisa bumbiņas lielumā. Man izveidojās aptuveni 0.5cm cieta kārtiņa, un vidus tā kā iekritās (vidū bija tukšums), un tikai apakšpusē bija tāda mīkstāka daļa. Vai tā tam ir jābūt (sievai garšoja)? Iespējams, ka esmu novirzījies no norādēm cepot, jo mana plīts neļauj man uzstādīt precīzu temperatūru, un mans termometrs (vienkārši ieliekams cepeškrāsnī) tā arī nesasniedza 120 grādus, bet nokritās tikai līdz 140 (jeb tā tikai viņš rādīja, kas to lai zin). Es biju iedomājies, ka tur tukša vidiņa vietā būs tā pati ola, tikai mīkstāka. Varbūt tiešām temperatūra bija par lielu? Paldies jau iepriekš.

Asnate

19.11.2012.

Ideāla recepte. No šīs lapas esmu iemīlējusi Pavlovas. :) Un dažreiz taisu (pēc tādas pašas receptes) vienkārši kā mazus bezē cepumiņus. Tik garšīgi.

CetrasSezonas

10.04.2012.

Divas opcijas. Vai nu olas baltumos bija iekļuvis dzeltenums. Vai nu olas baltumi nebija pietiekami stingri saputoti. Cita iemesla neredzam. Vai uzliekot uz pannas olbaltums turējās ļoti stingri un spēcīgi?

maritata

07.04.2012.

Pie tam pielipa pie cepampapiira...

maritata

06.04.2012.

Nesaprotu kur mana kluuda...iznaca plakanas kaa pankukas un dzeltenas!! Ieverojot visus dotos padomus! Kadam jabuut cepeshkrasns rezimam? Cepu uz videjaa nodalijuma ,ventilatora reziimaa.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Aveņu, biešu un šokolādes kūka

Pavisam neparasts salikums, kurā apvienojas avenes, vārītas bietes un melnā šokolāde. Nebaidies, pamēģini, jo patiesībā vienīgais, ko kūkā patiešām jūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Neceptā „Philadelphia Milka” siera kūka

Ir reizes un apstākļi, kad krāsni negribas vai nevar iedarbināt, bet garšīga kūka ir vislielākā nepieciešamība. Tad ir laiks pagatavot šo vienkāršo siera...

Vairāk

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

Vairāk

Receptes bilde

Gâteau aux noix, Helene

Frančiem un viņu konditorejas izstrādājumiem ir viens fenomens – tie garšo ideāli neatkarīgi no tā, vai recepte ir tik viegla, ka pat ar aizvērtām acīm var...

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un piena šokolādes kūka

Bezē kūkas un cepumi apvienojumā ar lazdu riekstiem ir divas lietas, kas bieži tiek pasniegtas desertā vai redzamas kūku veidā konditoreju skatlogos. Viegli...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu kūka (bez glutēna)

No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un...

Vairāk

Receptes bilde

Eklēri

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan sākotnēji liekas, ka eklērus pagatavot pašam ir pilnīgi neiespējami, tomēr, pamēģinot vienreiz, bailes pāriet, jo uzreiz ir saprotams, ka labs eklērs...

Vairāk

Maskarpones un ķiršu kūka

Ķiršu sezonā šo kūku vari pasniegt ar savārītiem skābajiem ķiršiem vai ēst kopā ar saldajiem. Bet nesezonā – ar ķiršu kompotu vai vienkārši tāpat....

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Electrolux” turpina būt līderis mājas ierīču kategorijā „Dow Jones” ilgtspējas indeksā 22.09.14

Jau astoto gadu pēc kārtas ar ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbību mājas ierīču zīmols „Electrolux” saglabā savas līdera pozīcijas kategorijā „Mājas ierīces” „Dow Jones” pasaules ilgtspējas indeksa vērtējumā (Dow Jones Sustainability World Index).

Rīgas Valdorfskola būs pirmā pašvaldības izglītības iestāde, kurā bērni ēdīs bioloģisko pārtiku 22.09.14

Rīgas Valdorfskola, kurā apvienota gan pamatskola, gan pirmsskolas izglītības iestāde, no šī rudens saviem audzēkņiem nodrošinās ēdienu, kurš daļēji gatavots no bioloģiskiem produktiem. Skola sadarbībā ar vecākiem, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru šogad ir īstenojusi bioloģiskās pārtikas iepirkumu, un skolas un bērnudārza maltīšu gatavošanai tagad izmantos sezonālos bioloģiskos dārzeņus.

Pētījums: Cilvēkiem ir pārāk daudz virtuves piederumu – patiesībā ir nepieciešami tikai 15 22.09.14

Plaša pētījuma rezultāti liecina, ka lielākajai daļai cilvēku ikdienas maltītes gatavošanai ir nepieciešami tikai 15 virtuves piederumi. Tāpat pētījums, kuru veica Somijas vadošais mājsaimniecības, dārza un ārpustelpas produktu ražotājs Fiskars, apliecina, ka lielākajai daļai mājsaimniecību virtuvē trūkst vietas un harmonijas. Pamatojoties uz šo informāciju, Fiskars ir radījis jaunu virtuves piederumu kolekciju Functional Form, kas atvieglo ēdiena gatavošanas procesu.

Jaunais ES energomarķējums putekļusūcējiem ļaus izvēlēties augstvērtīgu ierīci, vienlaikus samazinot elektrības patēriņu 22.09.14

Putekļusūcēja veiktspēja slēpjas ne tikai ierīces jaudā, bet arī vairākos citos kritērijos. Jaunie Eiropas Savienības noteikumi par putekļusūcēju energomarķējumu, kas stājušies spēkā ar 2014. gada septembri, paredz, ka putekļusūcēju produktu grupai jābūt augstai veiktspējai, bet vienlaikus samērīgam elektroenerģijas patēriņam. Energomarķējuma ieviešana putekļusūcēju produktu grupai turpmāk ne vien pasargās patērētājus no nekvalitatīviem produktiem un ietaupīs izdevumus, bet vienlaikus arī samazinās elektroenerģijas patēriņu Eiropā.

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos