„Pavlova”

„Pavlova”

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

CetrasSezonas

10.06.2013.

Pavlovai labāk izmantot pūdercukuru!

volters

07.06.2013.

Vai ir nozīmē kāds cukurs tiek lietots? Vai var izmantot arī brūno cukuru?

superpelis

06.02.2013.

Galīgi nebija sulīgs. Droši vien, ka pie vainas bija temperatūra, bet es gan uzreiz samazināju līdz minimālajam, ko mana cepeškrāsns piedāvā. Cik svarīgi ir sākumā uzkarsēt līdz 170 grādiem? Varbūt man vajadzētu cept nedaudz mazāku laiku, ja es nevaru dabūt mazāku temperatūru? P.S. ventilatora režīma man nav.

CetrasSezonas

05.02.2013.

Viens varētu būt, ka bija pa lielu temperatūra, jo mazām 140 grādi ir daudz. Otrs - nebija pietiekami saputots. Trešais - veci olu baltumi. Konvekcija vai ne konvekcija, tas nav tik svarīgi. Šī recepte gatavota bez konvekcijas. Tas ka vidū ir tukšums ir pilnīgi normāli un tas ka cieta kārtiņa apkārt arī ir normāli. Galvenais ir vai vidus pat ar iekrišanos bija sulīgs un mīksts? Pavlovai nav jābūt cietai. Cerams, ka palīdzējām. Ja ne, vēl jautājumi????

Deizija

05.02.2013.

Pavlovām man šķiet nepatīk ventilatora režīms

superpelis

03.02.2013.

Sveiki, Man ir pāris jautājumu par galaproduktu. Pavlovas taisīju aptuveni tenisa bumbiņas lielumā. Man izveidojās aptuveni 0.5cm cieta kārtiņa, un vidus tā kā iekritās (vidū bija tukšums), un tikai apakšpusē bija tāda mīkstāka daļa. Vai tā tam ir jābūt (sievai garšoja)? Iespējams, ka esmu novirzījies no norādēm cepot, jo mana plīts neļauj man uzstādīt precīzu temperatūru, un mans termometrs (vienkārši ieliekams cepeškrāsnī) tā arī nesasniedza 120 grādus, bet nokritās tikai līdz 140 (jeb tā tikai viņš rādīja, kas to lai zin). Es biju iedomājies, ka tur tukša vidiņa vietā būs tā pati ola, tikai mīkstāka. Varbūt tiešām temperatūra bija par lielu? Paldies jau iepriekš.

Asnate

19.11.2012.

Ideāla recepte. No šīs lapas esmu iemīlējusi Pavlovas. :) Un dažreiz taisu (pēc tādas pašas receptes) vienkārši kā mazus bezē cepumiņus. Tik garšīgi.

CetrasSezonas

10.04.2012.

Divas opcijas. Vai nu olas baltumos bija iekļuvis dzeltenums. Vai nu olas baltumi nebija pietiekami stingri saputoti. Cita iemesla neredzam. Vai uzliekot uz pannas olbaltums turējās ļoti stingri un spēcīgi?

maritata

07.04.2012.

Pie tam pielipa pie cepampapiira...

maritata

06.04.2012.

Nesaprotu kur mana kluuda...iznaca plakanas kaa pankukas un dzeltenas!! Ieverojot visus dotos padomus! Kadam jabuut cepeshkrasns rezimam? Cepu uz videjaa nodalijuma ,ventilatora reziimaa.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Aromātiskais ķirbju pīrāgs

Ķirbis nekad nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību un garšām. Šai receptei noteikti atrodi pēc iespējas oranžāku, sausāku un saldāku ķirbja šķirni...

Vairāk

Receptes bilde

Burkānu un šokolādes kūka

SALDĀKAI IKDIENAI

Jau kādu ilgāku laiku burkānkūka un ķirbju kūka ir vienas no manām mīļākajām kūkām. Parasti es tās gatavoju bez šokolādes un kakao, bet ir izņēmumi,...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir ļoti bagātīga kūka – gan ar žāvētiem augļiem, gan ar alkoholu un, protams, ar mīlestību, ko tajā ieliek katrs, kurš gatavo, īpaši – to darot...

Vairāk

Receptes bilde

Bumbieru, ābolu un aroniju šķēles

Šo našķi, kas ir bez olām un piena produktiem, vari sagriezt šķēlēs un pasniegt kā spēka pilnu batoniņu, kurā apvienojas pašmāju āboli, bumbieri un...

Vairāk

Ķirbju, banānu un rupjmaizes kūka

Šī ir nedaudz neparasta kūka – tai par pamatu ir ņemta rupjmaize, un vislabāk manā skatījumā – tieši „Ķelmēnu”, jo tā ir 100% rudzu ar rupju...

Vairāk

Receptes bilde

Vīnogu kabatiņa ar Indijas riekstiem

Ja tev ir iespēja iegādāties vīnogu ekstraktu, tad noteikti to izdari, jo tas ir lielisks un universāls produkts, kas der gan saldajiem, gan gaļas ēdieniem...

Vairāk

Receptes bilde

Kazas siera un olīvu mafini

Šie mafini būs laba ballītes sastāvdaļa, kur tos droši vari pasniegt ar kādu kazas siera krēmu vai sviestu. Vai arī vari tos ņemt līdzi uz darbu un notiesāt...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes biezpiena kūka

Salda un sātīga kūka, kurā apvienojas tumšās šokolādes cepumi ar balto šokolādi, un tas viss ievīts krēmīgā biezpiena masā.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos