„Pavlova”

„Pavlova”

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

CetrasSezonas

10.06.2013.

Pavlovai labāk izmantot pūdercukuru!

volters

07.06.2013.

Vai ir nozīmē kāds cukurs tiek lietots? Vai var izmantot arī brūno cukuru?

superpelis

06.02.2013.

Galīgi nebija sulīgs. Droši vien, ka pie vainas bija temperatūra, bet es gan uzreiz samazināju līdz minimālajam, ko mana cepeškrāsns piedāvā. Cik svarīgi ir sākumā uzkarsēt līdz 170 grādiem? Varbūt man vajadzētu cept nedaudz mazāku laiku, ja es nevaru dabūt mazāku temperatūru? P.S. ventilatora režīma man nav.

CetrasSezonas

05.02.2013.

Viens varētu būt, ka bija pa lielu temperatūra, jo mazām 140 grādi ir daudz. Otrs - nebija pietiekami saputots. Trešais - veci olu baltumi. Konvekcija vai ne konvekcija, tas nav tik svarīgi. Šī recepte gatavota bez konvekcijas. Tas ka vidū ir tukšums ir pilnīgi normāli un tas ka cieta kārtiņa apkārt arī ir normāli. Galvenais ir vai vidus pat ar iekrišanos bija sulīgs un mīksts? Pavlovai nav jābūt cietai. Cerams, ka palīdzējām. Ja ne, vēl jautājumi????

Deizija

05.02.2013.

Pavlovām man šķiet nepatīk ventilatora režīms

superpelis

03.02.2013.

Sveiki, Man ir pāris jautājumu par galaproduktu. Pavlovas taisīju aptuveni tenisa bumbiņas lielumā. Man izveidojās aptuveni 0.5cm cieta kārtiņa, un vidus tā kā iekritās (vidū bija tukšums), un tikai apakšpusē bija tāda mīkstāka daļa. Vai tā tam ir jābūt (sievai garšoja)? Iespējams, ka esmu novirzījies no norādēm cepot, jo mana plīts neļauj man uzstādīt precīzu temperatūru, un mans termometrs (vienkārši ieliekams cepeškrāsnī) tā arī nesasniedza 120 grādus, bet nokritās tikai līdz 140 (jeb tā tikai viņš rādīja, kas to lai zin). Es biju iedomājies, ka tur tukša vidiņa vietā būs tā pati ola, tikai mīkstāka. Varbūt tiešām temperatūra bija par lielu? Paldies jau iepriekš.

Asnate

19.11.2012.

Ideāla recepte. No šīs lapas esmu iemīlējusi Pavlovas. :) Un dažreiz taisu (pēc tādas pašas receptes) vienkārši kā mazus bezē cepumiņus. Tik garšīgi.

CetrasSezonas

10.04.2012.

Divas opcijas. Vai nu olas baltumos bija iekļuvis dzeltenums. Vai nu olas baltumi nebija pietiekami stingri saputoti. Cita iemesla neredzam. Vai uzliekot uz pannas olbaltums turējās ļoti stingri un spēcīgi?

maritata

07.04.2012.

Pie tam pielipa pie cepampapiira...

maritata

06.04.2012.

Nesaprotu kur mana kluuda...iznaca plakanas kaa pankukas un dzeltenas!! Ieverojot visus dotos padomus! Kadam jabuut cepeshkrasns rezimam? Cepu uz videjaa nodalijuma ,ventilatora reziimaa.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Kazas piena siera, bumbieru un karameles mafini

Ar kazas piena desertsieru no z/s „Līvi” šie mafini sanāk izteikti sulīgi, bet tikpat labi var izmantot kazas piena jogurtu, kas arī mafinus padarīs sulīgus...

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un melnās šokolādes bezē kūka

Daudzi no mums bērnībā bija iemīļojuši kūku „Cielaviņa”, un izaugot ne reizi vien gribējies ko līdzīgu uzcept mājās, zinot, no kā kūka ir uzcepta....

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un polentas kūka ar citrusiem un šokolādi

Sulīga, skābeni salda kūka, kurai skābenums ir no rabarberiem, saldums – no cukura, rūgtums – no melnās šokolādes un svaigums – no apelsīnu un citronu...

Vairāk

Receptes bilde

„Pavlova”

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs. Tās sastāvā nav miltu, tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Rudenīgā lazdu riekstu kūka

Kūkas garšo visiem. Nu labi, ja ne visiem, tad ļoti daudziem. Ja vasara ir ogu un svaigo kūku laiks, tad rudenī prasās ko siltāku un sātīgāku, kaut ko, kas...

Vairāk

Receptes bilde

Neceptā biezpiena kūka

Lai gan pagatavošanas apraksts liekas garš, tomēr kūka ir ļoti viegli pagatavojama. Nu jau daudzos veikalos pieejama biezpiena masa, kura jau sajaukta ar cukuru un...

Vairāk

Receptes bilde

„Harry Morgan” Pavlovas kūka ar ogām

Ak, šī maigā, saldenā kūka ar tik cēlo vārdu – Pavlova. Kūka, kuru pazīst visa pasaule un no kuras atsakās tikai tie, kuriem nav ļauts ēst olu baltumus, jo...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskais ķirbju pīrāgs

Ķirbis nekad nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību un garšām. Šai receptei noteikti atrodi pēc iespējas oranžāku, sausāku un saldāku ķirbja šķirni...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Uzkopšanas ierīču marķēšana viesusi pārmaiņas putekļusūcēju tirgū 09.04.15

Patērētāji kļuvuši izglītotāki un spēj putekļusūcēju tirgū atšķirt un izvēlēties labāko – jaunu marķējumu ieviešana ir ļāvusi patērētājiem objektīvi izvērtēt atšķirīgus modeļus un izvēlēties sev piemērotāko. Tā rezultātā dažu ražotāju skaļi reklamēti produkti ir zaudējuši savas pozīcijas, bet citi, savukārt, tieši tās ir stiprinājuši.

Ruutu vāžu kolekcija saņem Red Dot dizaina balvu 09.04.15

Skandināvu dizaina leģenda Iittala ir lepna paziņot, ka Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) radītā vāžu kolekcija Ruutu ieguvusi prestižo Red Dot Product Design 2015 balvu.

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos