„Pavlova”

„Pavlova”

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

CetrasSezonas

10.06.2013.

Pavlovai labāk izmantot pūdercukuru!

volters

07.06.2013.

Vai ir nozīmē kāds cukurs tiek lietots? Vai var izmantot arī brūno cukuru?

superpelis

06.02.2013.

Galīgi nebija sulīgs. Droši vien, ka pie vainas bija temperatūra, bet es gan uzreiz samazināju līdz minimālajam, ko mana cepeškrāsns piedāvā. Cik svarīgi ir sākumā uzkarsēt līdz 170 grādiem? Varbūt man vajadzētu cept nedaudz mazāku laiku, ja es nevaru dabūt mazāku temperatūru? P.S. ventilatora režīma man nav.

CetrasSezonas

05.02.2013.

Viens varētu būt, ka bija pa lielu temperatūra, jo mazām 140 grādi ir daudz. Otrs - nebija pietiekami saputots. Trešais - veci olu baltumi. Konvekcija vai ne konvekcija, tas nav tik svarīgi. Šī recepte gatavota bez konvekcijas. Tas ka vidū ir tukšums ir pilnīgi normāli un tas ka cieta kārtiņa apkārt arī ir normāli. Galvenais ir vai vidus pat ar iekrišanos bija sulīgs un mīksts? Pavlovai nav jābūt cietai. Cerams, ka palīdzējām. Ja ne, vēl jautājumi????

Deizija

05.02.2013.

Pavlovām man šķiet nepatīk ventilatora režīms

superpelis

03.02.2013.

Sveiki, Man ir pāris jautājumu par galaproduktu. Pavlovas taisīju aptuveni tenisa bumbiņas lielumā. Man izveidojās aptuveni 0.5cm cieta kārtiņa, un vidus tā kā iekritās (vidū bija tukšums), un tikai apakšpusē bija tāda mīkstāka daļa. Vai tā tam ir jābūt (sievai garšoja)? Iespējams, ka esmu novirzījies no norādēm cepot, jo mana plīts neļauj man uzstādīt precīzu temperatūru, un mans termometrs (vienkārši ieliekams cepeškrāsnī) tā arī nesasniedza 120 grādus, bet nokritās tikai līdz 140 (jeb tā tikai viņš rādīja, kas to lai zin). Es biju iedomājies, ka tur tukša vidiņa vietā būs tā pati ola, tikai mīkstāka. Varbūt tiešām temperatūra bija par lielu? Paldies jau iepriekš.

Asnate

19.11.2012.

Ideāla recepte. No šīs lapas esmu iemīlējusi Pavlovas. :) Un dažreiz taisu (pēc tādas pašas receptes) vienkārši kā mazus bezē cepumiņus. Tik garšīgi.

CetrasSezonas

10.04.2012.

Divas opcijas. Vai nu olas baltumos bija iekļuvis dzeltenums. Vai nu olas baltumi nebija pietiekami stingri saputoti. Cita iemesla neredzam. Vai uzliekot uz pannas olbaltums turējās ļoti stingri un spēcīgi?

maritata

07.04.2012.

Pie tam pielipa pie cepampapiira...

maritata

06.04.2012.

Nesaprotu kur mana kluuda...iznaca plakanas kaa pankukas un dzeltenas!! Ieverojot visus dotos padomus! Kadam jabuut cepeshkrasns rezimam? Cepu uz videjaa nodalijuma ,ventilatora reziimaa.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

Vairāk

Meža ogu vaniļas kūka

Ļoti viegli pagatavojama, skaista un izteikti aromātiska kūka, kuru vari pasniegt ar balto jogurtu, kas sajaukts ar medu. Tā kā tā ir diezgan stingra, tad to...

Vairāk

Receptes bilde

Valriekstu kūka

Riekstu kūka ir sulīga un nekad nesanāk sausa, valriekstu vietā droši vari izmantot lazdu riekstus, tad kūkas kārtām būs vieglāka struktūra. Tā kā kūkā...

Vairāk

Receptes bilde

Soufflé au fromage

"Četru Sezonu Virtuve"

Suflē ir klasiku klasika franču ēdienkartēs. Garšīgs, gaisīgs, tikai ar vienu nelielu problēmu – tas ātri saplok. Mainās tikai tas, ka pazūd gaisīgums, bet...

Vairāk

Receptes bilde

Safrāna biezpienkūka ar rozīnēm

Safrāns ir ļoti specifiska un universāla garšviela, ko izmanto gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Ir valstis, kurās to izmanto pārsvarā vienos vai otros...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes biezpiena kūka

Salda un sātīga kūka, kurā apvienojas tumšās šokolādes cepumi ar balto šokolādi, un tas viss ievīts krēmīgā biezpiena masā.

Vairāk

Receptes bilde

Māmiņdienas biezpiena kūka

Māmiņdiena

Šo recepti jau ļoti sen noskatījos kādā grāmatā, kur to gatavoja Agnese Zeltiņa. Neatceros un nekad neesmu zinājusi proporcijas, bet gadu gaitā, šo kūku...

Vairāk

Receptes bilde

Mango un banānu tarte

Šī mango tarte, kas bagātināta ar banānu un citronu sulu, ir skābeni svaiga, un tieši tāpēc pirms pasniegšanas to ieteicams noturēt ledusskapī, līdz tā ir...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos