„Pavlova”

„Pavlova”

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
  • 100 ml saldā krējuma
  • ogas vai augļi

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs.
Tās sastāvā nav miltu, tikai olbaltums un cukurs – ja īpaši rūpējies par savu figūru, bet panašķēties tomēr gribas, kā to darīja balerīna Anna Pavlova, kuras vārdā arī nosaukts šis deserts.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
  2. Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
  3. Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
  4. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
  5. Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
  6. Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
  7. Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
  8. Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

CetrasSezonas

10.06.2013.

Pavlovai labāk izmantot pūdercukuru!

volters

07.06.2013.

Vai ir nozīmē kāds cukurs tiek lietots? Vai var izmantot arī brūno cukuru?

superpelis

06.02.2013.

Galīgi nebija sulīgs. Droši vien, ka pie vainas bija temperatūra, bet es gan uzreiz samazināju līdz minimālajam, ko mana cepeškrāsns piedāvā. Cik svarīgi ir sākumā uzkarsēt līdz 170 grādiem? Varbūt man vajadzētu cept nedaudz mazāku laiku, ja es nevaru dabūt mazāku temperatūru? P.S. ventilatora režīma man nav.

CetrasSezonas

05.02.2013.

Viens varētu būt, ka bija pa lielu temperatūra, jo mazām 140 grādi ir daudz. Otrs - nebija pietiekami saputots. Trešais - veci olu baltumi. Konvekcija vai ne konvekcija, tas nav tik svarīgi. Šī recepte gatavota bez konvekcijas. Tas ka vidū ir tukšums ir pilnīgi normāli un tas ka cieta kārtiņa apkārt arī ir normāli. Galvenais ir vai vidus pat ar iekrišanos bija sulīgs un mīksts? Pavlovai nav jābūt cietai. Cerams, ka palīdzējām. Ja ne, vēl jautājumi????

Deizija

05.02.2013.

Pavlovām man šķiet nepatīk ventilatora režīms

superpelis

03.02.2013.

Sveiki, Man ir pāris jautājumu par galaproduktu. Pavlovas taisīju aptuveni tenisa bumbiņas lielumā. Man izveidojās aptuveni 0.5cm cieta kārtiņa, un vidus tā kā iekritās (vidū bija tukšums), un tikai apakšpusē bija tāda mīkstāka daļa. Vai tā tam ir jābūt (sievai garšoja)? Iespējams, ka esmu novirzījies no norādēm cepot, jo mana plīts neļauj man uzstādīt precīzu temperatūru, un mans termometrs (vienkārši ieliekams cepeškrāsnī) tā arī nesasniedza 120 grādus, bet nokritās tikai līdz 140 (jeb tā tikai viņš rādīja, kas to lai zin). Es biju iedomājies, ka tur tukša vidiņa vietā būs tā pati ola, tikai mīkstāka. Varbūt tiešām temperatūra bija par lielu? Paldies jau iepriekš.

Asnate

19.11.2012.

Ideāla recepte. No šīs lapas esmu iemīlējusi Pavlovas. :) Un dažreiz taisu (pēc tādas pašas receptes) vienkārši kā mazus bezē cepumiņus. Tik garšīgi.

CetrasSezonas

10.04.2012.

Divas opcijas. Vai nu olas baltumos bija iekļuvis dzeltenums. Vai nu olas baltumi nebija pietiekami stingri saputoti. Cita iemesla neredzam. Vai uzliekot uz pannas olbaltums turējās ļoti stingri un spēcīgi?

maritata

07.04.2012.

Pie tam pielipa pie cepampapiira...

maritata

06.04.2012.

Nesaprotu kur mana kluuda...iznaca plakanas kaa pankukas un dzeltenas!! Ieverojot visus dotos padomus! Kadam jabuut cepeshkrasns rezimam? Cepu uz videjaa nodalijuma ,ventilatora reziimaa.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Viktorijas laika biskvītkūka

Biskvītkūka (Victoria sponge) – kūka, bez kuras neiztiek neviena tējas pēcpusdiena Anglijā. Šī recepte aizgūta no Elizabetes Pomerojas 1979. gada grāmatas...

Vairāk

Receptes bilde

Mandeļu un žāvētu augļu kūka

"Četru Sezonu Virtuve"

Tradicionāla itāļu žāvēto augļu kūka, piemērota laikam, kad dabā vairs nav svaigu augļu, krājumi beigušies un tik un tā gribas ko augļiem līdzīgu.

Vairāk

Receptes bilde

Mille feuille ar ziemas augļiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Mille feuille ir ļoti klasiska franču kūka, kuras izdošanās pamatā ir divas lietas – labi un kvalitatīvi produkti un no tiem pašu izgatavota mīkla un krēms....

Vairāk

Receptes bilde

Olbaltuma kūkas

Šis var būt gan liels, liels cepums, gan cepums, kas pasniegts kā kūka. Ja plāno šādas mazas kūciņas pasniegt pēc lielas un pamatīgas maltītes, tad tās cep...

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas siera un apelsīnu plātsmaize

Šī ir ļoti sulīga un citrusu augļu garšām bagāta plātsmaize. Vari mēģināt to izcept biezāku arī apaļā kūkas formā ar noņemamām maliņām, tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Baltā siera kūka

BALTS VIENMĒR IR MODĒ

Kondensētais piens bez cukura ir produkts, kas labi iederas arī desertos, piemēram, tavā iecienītajā siera kūkā.

Vairāk

Receptes bilde

„Pavlova”

Īstai „Pavlovas kūkai” no ārpuses ir jābūt trauslai, bet iekšpusē – maigai, mīkstai un nedaudz staipīgai kā zefīrs. Tās sastāvā nav miltu, tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu

Šīs kūkas recepte tapa uz pasākumu, kurā bija jānošauj trīs zaķi ar vienu šāvienu – jāapmierina trīs cilvēku garšas kārpiņas, kuriem visiem garšo...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Ziņas

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Profesionāļi rada jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena”: virtuve bez robežām 11.11.14

Lai mājas virtuvē ienestu profesionāla pavāra cienīgu ekipējumu, apvienojot to ar radošu interjera risinājumu, sadarbību uzsākuši virtuves zīmols „Poggenpohl” un mājas ierīču zīmols „Electrolux”, radot jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena” („The Fourth Wall”).

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos