Valriekstu kūka

Valriekstu kūka

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 160 g valriekstu kodolu
  • 80 g sviesta
  • 135 g cukura
  • 4 olas
  • tējkarote vaniļas ekstrakta vai šķipsna vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls

Riekstu kūka ir sulīga un nekad nesanāk sausa, valriekstu vietā droši vari izmantot lazdu riekstus, tad kūkas kārtām būs vieglāka struktūra. Tā kā kūkā netiek izmantoti milti, to droši var ēst arī tie, kuru ikdienas ēdienkartē šis produkts nav paredzēts. Šīs receptes daudzums paredzēts vienai kūkai pārvilktai ar marcipānu. Kā to darīt, skaities mūsu praktiskajos padomos. Ja vēlies svētku kūku ar diviem stāviem, tad receptē norādītos daudzumus lieto dubultā.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Vienu apaļas veidnes kūkas formu apm. 20 cm diametrā iezied ar taukvielām un izklāj ar cepamo papīru.
  2. Riekstus samal virtuves kombainā, cik smalki vien vari, ērti var malt blenderkrūzē, bet nepārcenšoties, lai neizveidojas pasta. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Sviestu ieliec katliņā un uz mazas uguns izkausē, atdzesē.
  3. Olu baltumus un mazu šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru un puto ar mikseri, līdz veidojas gaiša, gaisīga masa (apm. 3–5 min), tad olu dzeltenumos pakāpeniski ieputo izkausēto sviestu.
  4. Olu dzeltenumu un sviesta maisījumā iemaisi samaltos riekstus un 3 piegājienos iecilā saputoto olas baltumu.
  5. Gatavo masu lej sagatavotajā veidnē un cep 50–60 minūtes, līdz kūka, piespiežot to centrā, šķiet stingra. Atdzesē veidnē apm. 10 minūtes, izgāz un nolobi cepamo papīru.


Recepte: Ieva Eihmane

Komentāri

Gunita 29

18.04.2014.

vai kāda ir mēģinājusi pievienot brūno cukuru? es domāju apmēram kādu trešdaļu brūnā cukura .

dzhii

02.02.2014.

Ļoti garšīga! Bez kondensētā piena krēma pa vidu ieliku arī brūkleņu zapti. Nākošreiz zapti likšu vairāk un krēmu mazāk, lai nav tik salda.

mausi

26.12.2012.

Sanāca ļoti garšīgi riekstaina.Es izmantoju lazdu riekstus,super riekstaina garša,uztaisīju arī šo krēmu,tik nākamreiz iesmērēšu biezāku kārtu pa vidu.Un nākamo reizi,pamēģināšu ar valriekstiem,ļoti interesanti būs pamēģināt,kā tad garšos.Un man cepās kaut kādas 35 min.

CetrasSezonas

12.11.2012.

Jāietauko ar sviestu, jo tādi var labāk "pielīmēt" cepamo papīru un tas īpaši sānu malās neveido liekas krokas. Ja nav taukvielu, tad veidojas krokas, jas atspoguļoja kūkas malās.

Chiekurs

09.11.2012.

Es nesaprotu tikai to, kādēļ ZEM cepamā papīra ir jāieziež sviests. No tā taču nav nekādas jēgas :D

cetrassezonas

02.04.2010.

Tas ir kondensētā piena krēms, kas atrodams sadaļā "Piedevas". http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/piedevas/recipe.php?id=13280

minime

02.04.2010.

viss taa kaa buutu skaidrs, bet, kas tai kuukai pa vidu un virsuu uzsmeereets??

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Riekstu pārsteigums ar ogām

Šī kūka ir kā pārsteigums, kas saliekams kā mozaīka – pa gabaliņam vien. Dažādas sastāvdaļas, bet kopējais iespaids neaizmirstams – medaini riekstains,...

Vairāk

Receptes bilde

Saldā valriekstu tarte

Šī tarte ir tik viegli pagatavojama, ka vienīgais, kas var tevi atturēt no tās pagatavošanas, ir situācija, kad nevari dabūt labas kvalitātes valriekstus, kas...

Vairāk

Meža ogu vaniļas kūka

Ļoti viegli pagatavojama, skaista un izteikti aromātiska kūka, kuru vari pasniegt ar balto jogurtu, kas sajaukts ar medu. Tā kā tā ir diezgan stingra, tad to...

Vairāk

Receptes bilde

Baltā siera kūka

BALTS VIENMĒR IR MODĒ

Kondensētais piens bez cukura ir produkts, kas labi iederas arī desertos, piemēram, tavā iecienītajā siera kūkā.

Vairāk

Receptes bilde

Soufflé au fromage

"Četru Sezonu Virtuve"

Suflē ir klasiku klasika franču ēdienkartēs. Garšīgs, gaisīgs, tikai ar vienu nelielu problēmu – tas ātri saplok. Mainās tikai tas, ka pazūd gaisīgums, bet...

Vairāk

Receptes bilde

Zemeņu un putukrējuma kūka

Starp maigām biskvīta kārtām slēpjas aromātiskas zemenes un gaisīgs putukrējums. Šis vieglais un ātrais vasaras deserts prasa tikai stundu laika un pacietību,...

Vairāk

Receptes bilde

Maskarpones, citrusu eļļas un baltās šokolādes siera kūka

Siera kūkas visā pasaule ir klasika. Tās gatavo no krēmsiera, no rikotas siera, no dažādiem citiem krēmīgiem sieriem, kuru starpā ir arī maskarpone....

Vairāk

Ķirbju, banānu un rupjmaizes kūka

Šī ir nedaudz neparasta kūka – tai par pamatu ir ņemta rupjmaize, un vislabāk manā skatījumā – tieši „Ķelmēnu”, jo tā ir 100% rudzu ar rupju...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos