FRAISIER – kūka ar biskvīta mīklas (genoise) pamatu

FRAISIER – kūka ar biskvīta mīklas (genoise) pamatu

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 3 olas (veselas)
  • 90 g cukura
  • 90 g miltu
  • Sīrupam:
  • 50 g cukura
  • 5 cl ūdens
  • 3 cl degvīna

Citas sastāvdaļas:

Dievīgi laba kūka, kurā starp franču biskvītu kārtām (kas gatavošanas procesā atšķiras no mums ierastā biskvīta pagatavošanas veida) paslēpies zemeņu ievārījums, vārītais krēms un tas viss ieslēpts marcipānā, kas dekorēts ar zemenēm. Salda un lieliska, pietiek ar mazu gabaliņu, bet gribas vēl.

Pagatavošana:

1. Sagatavo biskvīta mīklu (genoise), izmantojot visus norādītos produktus:

  • Izsijā miltus un noliec malā.
  • Cukuru un olas sakul kopā, līdz cukurs ir izkusis. Sakulto masu atstāj bļodā, ko liec siltā ūdens peldē (uz vāroša ūdens) un kul tik ilgi, līdz masa ir dubultojusi savu daudzumu. Noņem no uguns un turpini kult tik ilgi, līdz tā pilnībā ir atdzisusi un mīkla iegūst nepieciešamo konsistenci. Mīklai jābūt viendabīgai un no putojamās slotiņas jānotek, veidojot tādu kā lenti (vienmērīgi).
  • Pievieno masai izsijātus miltus un nepieciešamības gadījumā – izkausētu un jau aukstu sviestu (ja to pieprasa recepte). Nevajag maisīt par daudz. Tikai tik daudz, lai visas sastāvdaļas samaisās.
  • Mīklu lej formā (apm. 2/3) un nolīdzini, lai visur ir vienmērīgs mīklas daudzums. Var arī mīklu liet uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Viss atkarīgs no gala rezultāta formas.
  • Cep 30 minūtes 150 grādu temperatūrā (ja mīkla ir ielieta apm. 24 cm diametra formā).

2. Katlā ielej ūdeni ar cukuru, lai uzvārītu sīrupu.
3. Atdzesē sīrupu un pievieno izvēlēto alkoholu.
4. Kad mīkla ir izcepusies, pārgriez to uz pusēm (veidojas augšpuse un apakšpuse).
5. Zemenes sagriez šķēlītēs un ar tām izklāj formas malas (tās it kā pielīmējot pie formas malām).
6. Formas pamatnē ieklāj vienu no biskvīta mīklas pusēm un ar otiņu apsmērē to ar sīrupu.
7. Mīklas kārtu pārklāj ar krēmu.
8. Uz krēma uzklāj sagrieztas zemenes, pārklāj ar otru krēma kārtu.
9. Pa virsu liec otru biskvīta mīklas kārtu, kas piesūcināta ar sīrupu.
10. Pārklāj ar krēmu.
11. Virspusi var pārklāt ar marcipāna masu. Izrotā ar zemenēm.
12.Noņem formu un uzglabā kūku ledusskapī līdz pasniegšanai.


Recepte: Inga Kalniņa

Receptes bilde

Vārītais krēms

"Četru Sezonu Virtuve"

Klasiku klasika. Francijas konditorejas izstrādājumi un virtuve nav iedomājama bez vārītā krēma, kas var kalpot arī par pamatu labam saldējumam...

Vairāk

Komentāri

cetrassezonas

10.06.2010.

Es esmu daudz mēģinājusi pagatavot un patiesībā tas nav grūti, JA vien ir labs blenderis vai labi, smalki mandeļu milti. Ja neviens no tiem nav, tad labāk tomēr pirkt gatavu masu, jo rezultāts, īpaši tāds, lai maripānu klātu uz kūkas nesanāks.Bet mēs noteikti pēc kāda laika varētu nopublicēt recepti marcipāna pagatavošanai mājās.

evucis

10.06.2010.

Vai varētu lūdzu izstāstīt, kā var pagatavot marcipānu mājas apstākļos jeb kāda ir marcipāna recepte?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Karaliskais šokolādes kēkss

Sulīgs, šokolādes pārpildīts, papildināts ar kafijas liķieri un ķiršiem. Lai gan kēkss nav katru svētku viesis, tomēr šis par tādu noteikti varētu kļūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Franču šokolādes un banānu kēkss

Šī ir kārtējā kūka – kēkss (fr. raksta: cake), kuru esmu aizguvusi no savas franču draudzenes. Vienkārša, bet tik laba. Sulīga, gana salda un ļoti...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā bērnības medus kūka

Šī ir mana bērnības medus kūka. Kūka, kuru 10 gadu vecumā ar asarām acīs cepu, nevienam neļaujot palīdzēt, jo gribēju visu izdarīt pati. Vienbrīd pašai...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes nezinītis

Bērni gatavo

Ja tev ir pacietība un blakus ir mammīte vai tētis, vai varbūt ome, tad pamēģini smilšu mīklu pagatavot kopā ar viņiem – būs interesanti. Ja mīklu nav...

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena kūkas ar banāniem

Saldas, trauslas un tik garšīgas. Lai iepriecinātu vismaz 12 draugus nepieciešamas tikai 30 minūtes darba, 30 minūtes pieskatīšanas un 4 stundas miera.

Vairāk

Receptes bilde

Svētku torte

"Četru Sezonu Virtuve"

Ak vai, salikums, kurā apvienojas šokolāde, valrieksti, marcipāns, sviests un vēl daudz kas piederīgs, rada atkarību un nepietiekamību, kad gribas vēl un vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Kristīnes omes un „Mūsmāju” medus torte

Izcilas medus kūkas meklējumos var izstaigāt vairākas konditorejas un apmeklēt desmitiem kāzu. Taču vislabāk ir pašai atrotīt piedurknes, paņemt recepti un...

Vairāk

Receptes bilde

Drumstalu kūka

Vari izmantot jebkuras sezonas augļus, ogas, svaigas vai saldētas. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Pusi no miltiem vari aizstāt ar samaltiem riekstiem,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos