Vairāk attēluBiezpiena un zemeņu kūka

Biezpiena un zemeņu kūka

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 550 g pilnpiena biezpiena
  • 150 g pūdercukura
  • 8 želatīna plāksnes
  • 200 g skāba krējuma

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 4 ēd.k. pūdercukura
  • ½ citrona miziņa
  • 50 g miltu
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • 600 g mazu zemeņu

 

Šī ir ļoti ātra, viegla un svaiga kūka, jo tās sastāvā ir skābs krējums un daudz zemeņu. Ja negribi cept biskvītu, tad vari par pamatu ņemt sablenderētus cepumus vai pat veselus cepumus, tikai tos pirms tam viegli izmērcē, piemēram, ābolu sulā. Tomēr ar biskvītu būs cita garša.

Pagatavošana:

 

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko divas formas 20 cm diametrā ar sviestu un izbārsti ar miltiem.
  2. Sakul olas ar pūdercukuru apmēram 2 minūtes. Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona mizu un saputo vēl 1 minūti. Lej sagatavotajās formās un cep apmēram 9 minūtes. Atdzesē uz restēm.
  3. Biezpienu izberz caur sietu vai sablenderē. Liec bļodā, pievieno pūdercukuru un saputo apmēram 3 minūtes. Tad pievieno skābu krējumu, citrona sulu un saputo vēlreiz lielā ātrumā 1 minūti. Noliec malā.
  4. Želatīna plāksnītes liec aukstā ūdenī un paturi 10 minūtes. Nosusini želatīna plāksnēm ūdeni, liec tās mazā katliņā un izkausē.
  5. Mikserim darbojoties, lej klāt izkausēto želatīnu. Liec ledusskapī, lai krēms sastingst un pārlieku netek.
  6. Formiņā liec vienu biskvīta pamatni. Tai pa virsu kārto zemenes, pārklājot visu apakšu, lej pa virsu gandrīz visu krēmu. Tad virsū liec otru biskvīta kārtu. To pārklāj ar pāri palikušo krēmu un vēlreiz izkārto ar zemenēm, ar spicītēm uz augšu.
  7. Liec kūku ledusskapī, lai sastingst un sasūcas ar visām garšām vismaz 6 h.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Liāna

27.04.2013.

hm, esmu nonākusi līdz krēma gatavošanai, bet nav saprotams, cik daudz citrona sulas jāpievieno :) pieņemšu, ka, ja reiz norādīts 1/2 citrona mizas, tad ir arī 1/2 citrona sulas... ceru, ka būs labi :)

Madarrra

22.04.2013.

neliels brīdinājums: lvarbūt vainīgas Spānijas zemenes, bet kūku labāk apēst uzreiz - 6dien vakarā pagatavoju un šodien jau zemenes "ar pūciņu" par spīti turēšanai ledusskapī :(

Madarrra

21.04.2013.

Vakar pagatavoju ar Centrāltirgus Spānijas zemenēm - šodien varen gardi garšo un māsa, pilnīgais zemeņu un biezpienmīlis, ir sajūsmā. Īpaši iesaku grūtniecēm un grūtnieču draudzenēm topošās māmiņas ciemos aicinot (mans gadījums) - biezpiens viņām esot jāēd daudz un šis ir varen gards veids kā dabūt to iekšā! Lai gan man ir paniskas bailes no želatīna, ar plāksnītēm nav pilnīgi nekāda noņemšanās un viss sanāca ideāli! Plāksnītes nopirku jaunatklātajā lieliskajā garšvielu veikalā Lienes ielā 9 (10 plāksnes 1.5LVL). Mājās bija lauku vājpiena biezpiens, sanāca labi tāpat. Biskvītu gan vajag vairāk - gatavoju 24cm formā un dubultā sastāvdaļas ņemot bija par maz, nākamreiz jātaisa trīskārtīgi. liels, liels paldies par recepti!

vilandra

15.11.2012.

Mūždien sanāk kāda ķēpāšanās ar tiem želantīniem, jo nav plākšņu, nevaru parasti atrast, jebkurā gadījumā ir 100 visādas firmas un katrai savi šķaidīšanas noteikumi - murgs, bet nu kaut kā jau galā beigās tiek, un šī ir fantastiska kūka vasarā zemeņu laikā !!! Vienkārši super - viegla un garšīga.

CetrasSezonas

09.07.2012.

6 plāksnes želantīna ir ap 10g, apmēram 3 tējk. pulvera. Bet tas ir aptuvens, jo atkarīgs no ražotāja pulverveida želantīnam.

Garāmgājēja

05.07.2012.

Ļoti gribu pamēģināt, BET - cik lūdzu ir 8 želatīna plāksnes gramos? Vai arī kur var iepirkt tādas plāksnes?

maritata

20.06.2012.

Fantastiska kuuka iznaca!! Veel apberu ar kokosriekstu skaidinaam...izcila garsha un viegli pagatavojama! Paldies!

Piparmetra

14.06.2012.

Šī kūka šobrīd ierindojas manu mīļāko kūku top3 pirmajā vietā! Tik laba! Un samērā viegli pagatavojama arī. Taisīju kā ieteicāt, 2 x receptē minēto daudzumu, jo cepu 26 cm kūkas formā. Visi ciemiņi slavēja!

cetrassezonas

18.08.2011.

abām kārtām bet jānem vērā ka tas ir 20cm diametrā. Standarta formas ir 26. tad es ieteiktu visu reiz 2

alise

18.08.2011.

Vai 2 olas ir domātas katrai kārtai vai abām kopā?

antuanete

19.12.2010.

Vakar/šodien šito uztaisīju un nogaršoju. Biskvīta receptē likās par maz, uztaisīju vairāk un pareizi arī bija - ja taisa klasiskajā tortes formā biskvīts jācep vairāk. krēms ļoti garšīgs un viegls! pa vidu liku saldētas zemenes, jo nav sezonas, bet virspusi skaisti kārtoju ar svaigiem augļiem - banānu, kivi un bumbieri, kurus vēl aplēju ar želantīnu no zemeņu suliņas. kopumā - ļoooti garšīga, skaista un viegla kūka sanāca! daudz labāka kā veikala biezpiena tortes :) PALDIES.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Marcipāna kēksiņi (cupcakes)

Šīs mazās kūciņas ir vienlaikus sulīgas un ļoti trauslas, turklāt savu lielisko garšu saglabā vēl pāris dienu pēc cepšanas. Svētkiem tās vari skaisti...

Vairāk

Meža ogu un krējuma pīrāgs

"Četru Sezonu Virtuve"

Rudenī nekas vairāk nav vajadzīgs kā vietējās ogas, labs pašu skābais krējums un dzeltenas lauku olas. Tas viss kopā veido...

Vairāk

Receptes bilde

Burkānu un šokolādes kūka

SALDĀKAI IKDIENAI

Jau kādu ilgāku laiku burkānkūka un ķirbju kūka ir vienas no manām mīļākajām kūkām. Parasti es tās gatavoju bez šokolādes un kakao, bet ir izņēmumi,...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir ļoti bagātīga kūka – gan ar žāvētiem augļiem, gan ar alkoholu un, protams, ar mīlestību, ko tajā ieliek katrs, kurš gatavo, īpaši – to darot...

Vairāk

Īpaši sulīgā ābolkūka (Gateau aux pommes extra-moelleux)

Šo recepti kādā e-pasta sūtījumā saņēmu no savas franču draudzenes Klaudijas, jo, zinot manu aizraušanos ar ēst gatavošanu, viņa gribēja, lai noteikti...

Vairāk

Dateļu, ingvera un šokolādes kūka

Ši ir īsta delikatese ziemas vakaros, kad gribas ko sulīgu, sātīgu, pikantu un sildošu. Kopā ar tēju vai krūzi kafijas – īsta dāvana. Ja pasniegsi svinību...

Vairāk

Receptes bilde

Galette des rois

"Četru Sezonu Virtuve"

Galette des rois, ja vien mīklu negatavo pats, ir ļoti ātri pagatavojama un vienkārša kūka, kur pats galvenais noteikums ir ļoti kārtīgi aiztaisīt malas ciet...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un rikotas siera kūka

Rabarberu skābenums, rikotas siera svaigums, papildināts ar citrona mizas svaigo pikantumu, ir tieši tas, kas nepieciešams vieglam maltītes nobeigumam, varbūt pat...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos