Karaliskais šokolādes kēkss

Karaliskais šokolādes kēkss

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Kēksam:

  • 150 g sviesta
  • 200 g melnās šokolādes, 70%
  • 160 g bezpiedevu jogurta
  • 3 lielas olas
  • 120 g cukura
  • 60 ml Kahlua vai kāda cita kafijas liķiera
  • 300 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g žāvētu ķiršu

Krēmam:

  • 200 g krēmsiera („Philadelphia” vai „Creme Bonjour”)
  • 100 g pūdercukura
  • 5 g kakao
  • ½ tējk. vaniļas ekstrakta
  • 50 g melnās šokolādes, 70%
  • 30 ml salda krējuma

Sulīgs, šokolādes pārpildīts, papildināts ar kafijas liķieri un ķiršiem. Lai gan kēkss nav katru svētku viesis, tomēr šis par tādu noteikti varētu kļūt, jo tā šokolādes daudzums un skaistā glazūra rada īstu svētku sajūtu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ar sviestu ietauko apaļu (27cm) kēksa formu, kurai vidū ir caurums.
  2. Pārlej ķiršus ar Kahlua un mērcē apmēram 10 minūtes.
  3. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un sviestu un maisot izkausē. Noņem no uguns un iemaisi jogurtu.
  4. Bļodā vidēji lielā ātrumā saputo olas ar cukuru, līdz tās ir gaisīgas, apmēram 3–5 minūtes. Olu masai pievieno šokolādes masu un liķieri no bļodas, kurā mērcējas ķirši. Ar roku vai mikseri mazā ātrumā samaisi.
  5. Pievieno iepriekš sajauktus miltus ar cepamo pulveri un arī samaisi, lai nav neviena kunkuļa. To vari darīt gan ar roku, gan ar ļoti mazu ātrumu ar mikseri. Beigās pievieno izmērcētos ķiršus. Iemaisi.
  6. Lej masu formā un cep 40–45 minūtes krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Pārbaudi, iedurot kociņu, – ja tas iznāk ārā tīrs, tad kēkss gatavs. Atdzesē uz restēm.
  7. Kad kēkss atdzisis, sagatavo un uzsmērē krēmu un liec nedaudz atdzesēties, lai krēms kļūst vēss.
  8. Krēms. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un izkausē. Noņem no katla malām un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  9. Puto krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, līdz masa ir krēmīga un gaisīga. Pievieno kakao un saldu krējumu un vēl turpini putošanu pavisam nedaudz, lai masa kļūst stingrāka, bet uzmani, lai nekļūst pārāk stingra. Beigās pievieno melno šokolādi, iemaisi. Uzklāj uz kēksa.  

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

24.01.2012.

Mums sanāca sulīgs - ne tā, ka kūst mutē, bet ne sauss. Tās var būt gan pannas, gan cepeškrāsns īpatnības.

oldziite

20.01.2012.

Man arī kēkss sanāca pasauss, lai gan visu ievēroju pēr receptes, laikam tomēr cepenes īpatnības..

grieta

01.08.2011.

Kēkss sanāca garšīgs, bet kā panākt, lai tas būtu nedaudz sulīgāks/ mitrāks? Sastāvdaļas ievēroju norādītajā daudzumā.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

Vairāk

Receptes bilde

„Oreo” siera kūka

„Oreo” ir vieni no populārākajiem cepumiem ASV. Saldi, tumši, krēmīgi un kārdinoši. Un vieni no tiem, kas perfekti iederas siera kūkā.

Vairāk

Receptes bilde

Mandeļu un žāvētu augļu kūka

"Četru Sezonu Virtuve"

Tradicionāla itāļu žāvēto augļu kūka, piemērota laikam, kad dabā vairs nav svaigu augļu, krājumi beigušies un tik un tā gribas ko augļiem līdzīgu.

Vairāk

Receptes bilde

Māmiņdienas skaistie mafini

Māmiņdiena

Šie greznie mafini ir ne tikai skaisti, bet arī gardi, un viegli saldenajam mafinam lielisku svaigumu piedod krēmsiera un skāba krējuma krēms, kam pievienota laima...

Vairāk

Receptes bilde

„Princeses kūciņa”

Ja gribi klasisku kūku pēc zviedru tradīcijām, tad tev tā noteikti jānokrāso ar zaļo pārtikas krāsu, tikai ar zaļu! Īpaši ja dāvināsi vai cienāsi kādu...

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas siera un citrusu mafini

Pateicoties rikotai un sviestam, tie ir nedaudz krēmīgi; pateicoties olu baltumiem – gaisīgi, un citrusaugļu miziņām – atsvaidzinoši pikanti.

Vairāk

Receptes bilde

Māmiņdienas biezpiena kūka

Māmiņdiena

Šo recepti jau ļoti sen noskatījos kādā grāmatā, kur to gatavoja Agnese Zeltiņa. Neatceros un nekad neesmu zinājusi proporcijas, bet gadu gaitā, šo kūku...

Vairāk

Receptes bilde

Lieliskās burkānkūciņas

Lai tevi nebiedē burkāns saldā versijā, jo šīs ir vienas no vis garšīgākajām kūkām, kādas man jebkad ir bijusi iespēja baudīt. Tās ir sulīgas un ļoti,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos