Vairāk attēluRiekstu pārsteigums ar ogām

Riekstu pārsteigums ar ogām

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Pmatne:

  • 160 g lazdu riekstu, pilnībā smalki samalti
  • 6 olu baltumi
  • 350 g pūdercukura
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • naža gals sāls

Pildījums:

  • 450 g maskarpones siera
  • 70 g pūdercukura
  • 200 ml salda krējuma
  • ½ maza citrona sulas

Dekoram:

  • 100 g melleņu
  • 2 aprikozes

Šī kūka ir kā pārsteigums, kas saliekams kā mozaīka – pa gabaliņam vien. Dažādas sastāvdaļas, bet kopējais iespaids neaizmirstams – medaini riekstains, salds un ar mazu devu svaiguma. Ja nav vairs pieejamas mellenes, blenderē kādas citas meža ogas vai arī aprikozes vai izmanto saldētas ogas. Pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt 2 h.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar foliju un to visu viegli sasmērē ar eļļu.
  2. Liec putoties olbaltumus. Puto vidējā ātrumā, līdz putas kļūst gaisīgas. Tad, pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukura, putošanu turpini, līdz ir pielikts viss pūdercukurs. Tas varētu prasīt apmēram 7–9 minūtes.
  3. Kad masa ir stingra un viss cukurs pielikts, liec klāt etiķi un riekstus un tos iecilā, lai ir visā olbaltumā.
  4. Izklāj uz sagatavotās plāts un liec cepties apmēram 30 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Izslēdz krāsni un atstāj dzesēties krāsnī ar viegli atvērtām durvīm kādas 4 h, bet vislabāk – visu nakti. Kad pilnībā atdzisis, liec ledusskapī, līdz kļūst auksta. Vislabāk – 4 h.
  5. Izņem no ledusskapja, sadali trīs vienādās daļās. Liec pirmo daļu uz trauka, uz kura jau kūku pasniegsi. Uzsmērē trešdaļu krēma. Tad melleņu biezeni. Tad pa virsu atkal kārtu kūkas pamatnes, kam pa virsu krēmu un pa vidu atkal mellenes. Uzliec pēdējo kūkas kārtu, tad krēmu un izrotā ar mellenēm.
  6. Krēms. Liec mikserī maskarponi un cukuru, saputo, līdz masa ir krēmīga, pievieno saldu krējumu un atkal saputo, līdz ir vijīga masa. Beigās pievieno citrona sulu, samaisi.
  7. Biezenim. Sablenderē mellenes ar aprikozēm, kurām noņemtas miziņas, līdz ir viendabīgs biezenis.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Frēzija

29.08.2011.

Kūka sanāca dievīga! Izmantoju svaigas avenes - gan sablenderēju tās, gan veselas izmantoju dekorēšanai. Neatkārtojama garša!

cetrassezonas

18.08.2010.

Riekstiem jābūt atdalītiem no miziņām. Nepierakstījām, jo parasti jau grauzdēti lazdu rieksti ir bez miziņām un tas pašiem liekas saprotami, bet ... turpmāk pierakstīsim, lai nav pārpratumu. :) Lai izdodas vārda diena!

tusniite

18.08.2010.

hei! kūka izskatās fantastiski garšīga un ideāli piemērota manai vārda dienas ballītei. Jautājums tikai par riekstiem. Tiem ir jābūt atdalītiem no miziņām vai var malt kopā ar tām? :)

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Lazdu riekstu un piena šokolādes kūka

Bezē kūkas un cepumi apvienojumā ar lazdu riekstiem ir divas lietas, kas bieži tiek pasniegtas desertā vai redzamas kūku veidā konditoreju skatlogos. Viegli...

Vairāk

Receptes bilde

Karaliskais šokolādes kēkss

Sulīgs, šokolādes pārpildīts, papildināts ar kafijas liķieri un ķiršiem. Lai gan kēkss nav katru svētku viesis, tomēr šis par tādu noteikti varētu kļūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu

Šīs kūkas recepte tapa uz pasākumu, kurā bija jānošauj trīs zaķi ar vienu šāvienu – jāapmierina trīs cilvēku garšas kārpiņas, kuriem visiem garšo...

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgie valriekstu un baltās šokolādes četrstūri

Ja gatavosi šo kūku jubilejai, tad noteikti pagatavo krēmu – lai svinīgāk un krēmīgāk. Tikpat labi garšos arī bez krēma un viegli silta...

Vairāk

Receptes bilde

Valriekstu kūka

Riekstu kūka ir sulīga un nekad nesanāk sausa, valriekstu vietā droši vari izmantot lazdu riekstus, tad kūkas kārtām būs vieglāka struktūra. Tā kā kūkā...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un dateļu pīrāgs

Manuprāt, nav nekā vieglāka kā pagatavot ābolu pīrāgu. Šoreiz ziemas aukstumā es pievienoju saldas un lipīgas dateles un pavisam nedaudz žāvēta ingvera...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un rikotas siera kūka

Rabarberu skābenums, rikotas siera svaigums, papildināts ar citrona mizas svaigo pikantumu, ir tieši tas, kas nepieciešams vieglam maltītes nobeigumam, varbūt pat...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku žāvēto augļu krēms

Ziemassvētki

Ziemīgs, jo no žāvētajiem augļiem, viegli pagatavojams un gards. Tie, kam patīk saldāks, var pievienot pūdercukuru, bet tiem, kam vidēji salds, pietiks ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos