Mandeļu kēksi ar krāsaino glazūru

Mandeļu kēksi ar krāsaino glazūru

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 3 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta (var aizvietot ar 1 tējk. vaniļas cukura)
  • 175 g cukura
  • 140 g miltu
  • ¼ tējk. sāls
  • 1½ tējk. cepamā pulvera
  • 100 g maltu mandeļu
  • 175 g kausēta sviesta

Glazūra

  • 6 ēd.k. pūdercukura
  • 3 ēd.k. citronu sulas
  • krāsviela

Rezultāts:

  • 12 kēksi

 

Šie kēksi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, un tie ļoti labi glabājas, paliekot svaigi 2–3 dienas. Vari taisīt, protams, arī bez glazūras vai arī klāt pievienot apelsīna miziņu vai mazus šokolādes gabaliņus.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Sagatavo mafinu (kēksu) formu, katrā ieliekot pa vienai papīra formiņai.
  2. Nelielā traukā sajauc jogurtu, olas un vaniļu. Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, mandeles, cepamo pulveri un sāli.
  3. Sausajām sastāvdaļām pievieno jogurta maisījumu un kausētu sviestu. Samaisi, lai viss ir vienmērīgs, bet nevajag pārcensties, jo, pārāk ilgi maisot, mīkla maina struktūru.
  4. Masu sadali formiņās, tām jābūt pilnām. Cep 18–20 minūtes, līdz kēksi ir skaisti pacēlušies un zeltaini brūni.
  5. Ļauj tiem nedaudz atdzist, izņem ārā no formas un atdzesē pilnībā.
  6. Glazūrai sajauc pūdercukuru ar citronu sulu, samaisi, līdz iegūsti vienmērīgu masu, pievieno krāsvielu. Kēksu dekorē ar pagatavoto glazūru, ņemot vērā, ka glazūra sastings ļoti ātri.

Autors: Pamata recepte no „BBC Good Food”, ar Irinas Vanagas uzlabojumiem.

Komentāri

farke

07.05.2013.

Jogurtu aizvietoju ar krējumu, par cik mājās bija tikai krējums un sanāca ļooooti garšīgi - pufīgi un maigi, tieši tādi, kā vēlējos :) Paldies par foršo recepti!

zumzum

05.10.2012.

Sanāk ļoti garšīgi keksiņi gan pieaugušajiem, gan bērnu ballītem.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

„Pavlova" ar zemenēm

Ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un sulīga, pārlieta ar viegli saldinātu saputotu saldu krējumu, un tam visam pāri svaigas zemenes – viegli saldenas, ar...

Vairāk

Receptes bilde

Galette des rois

"Četru Sezonu Virtuve"

Galette des rois, ja vien mīklu negatavo pats, ir ļoti ātri pagatavojama un vienkārša kūka, kur pats galvenais noteikums ir ļoti kārtīgi aiztaisīt malas ciet...

Vairāk

Receptes bilde

Lieliskās burkānkūciņas

Lai tevi nebiedē burkāns saldā versijā, jo šīs ir vienas no vis garšīgākajām kūkām, kādas man jebkad ir bijusi iespēja baudīt. Tās ir sulīgas un ļoti,...

Vairāk

Ziemassvētku pudiņš

Ziemassvētki

Lai Ziemassvētku pudiņš izdotos perfekts, tas jāgatavo, vēlākais, pēdējā svētdienā pirms pirmās Adventes, kas dod tam laiku pastāvēt, sasūkties ar...

Vairāk

Receptes bilde

Franču glazēto augļu kēksiņi

Šī ir viena no kēksiņu receptēm, ko man atsūtījusi mana franču draudzene – pēc mana pieprasījuma, jo, kad vienreiz to kādā jubilejā pagaršoju, sapratu...

Vairāk

Receptes bilde

„Princeses kūciņa”

Ja gribi klasisku kūku pēc zviedru tradīcijām, tad tev tā noteikti jānokrāso ar zaļo pārtikas krāsu, tikai ar zaļu! Īpaši ja dāvināsi vai cienāsi kādu...

Vairāk

Receptes bilde

Smilšērkšķu “biezpiena” (curd) groziņi

Šajā receptē izmantoju “smilšērkšķu biezpienu” un tas ir pildīts smilšu mīklas groziņos - vienkārši, dabīgi, svaigi un tik garšīgi. Izmanto labas...

Vairāk

Receptes bilde

Bagātīgais un sulīgais rabarberu drumstalu pīrāgs

Kā gan rabarberu sezona bez rabarberu kūkas vai manā ģimenē – bez rabarberu drumstalu pīrāga. Pateicoties rabarberiem, tas ir tik sulīgs un, lai gan salds, bet...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos