Vairāk attēluMeža ogu un krējuma pīrāgs

Meža ogu un krējuma pīrāgs

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 500 g meža ogu
  • 500 g krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 100 g kartupeļu ciete

Mīklai

  • 200 g auksta sviesta
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 1 olu dzeltenums
  • 500 g miltu

 

Rudenī nekas vairāk nav vajadzīgs kā vietējās ogas, labs pašu skābais krējums un dzeltenas lauku olas. Tas viss kopā veido skābeni svaigu, maigu un krēmīgu drupaču kūku, kuru vari pagatavot un ēst tajā pašā dienā siltu vai nākošajā aukstu.

Pagatavošana:

 

  1. Mīkla. Sviestu, cukuru, miltus un olas sajauc vienā masā un liec ledusskapī atpūsties 30 min–1 h.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
  3. Mīklu izveltnē, ieliec formiņā. Formiņai pāri pārvelc pārtikas plēvi 2 kārtās un ievieto tur cepamās pupiņas. Liec cepties apmēram 10 minūtes.
  4. Pildījums. Krējumu sajauc ar olu dzeltenumiem un cukuru. Pievieno ogas un kartupeļu cieti. Samaisi.
  5. No krāsns izņem formiņu, noņem pārtikas plēvi ar zirņiem un noliec malā, jo tie var noderēt nākamreiz.
  6. Formiņā ielej masu un turpini cept vēl aptuveni 30 min.
  7. Atdzesē, un deserts gatavs ēšanai.

Recepte: Rihards Frīdenbergs-Kalniņš

Pašcepta kūka uz terases

Pavārkursi

26. septembris bija ne tikai burvīga, skaista atvasaras diena, bet arī lieliska pieredze „Četru sezonu virtuvē” tiem, kuri gribēja iemācīties gatavot ātras maltītes darba dienām. Protams, ka kāds no ēdieniem bija ātrāks, kāds – lēnāks, kāds – dārgāks un kāds – lētāks, bet galvenais, ka katrs no šiem ēdieniem sniedza iedvesmu jaunām idejām. Šajos kursos pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, kuram šie bija jau trešie...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

11.06.2012.

Pielikām kartupeļu cietes daudzumu.

Ance

10.06.2012.

Cik daudz kartupeļu cieti???

Glamorous

17.10.2010.

Redzams, ka meza ogu-krejuma piragam pa virsu ir drumstalas (?), tomer recepte sho posmu neredzu.. :)

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Eklēri

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan sākotnēji liekas, ka eklērus pagatavot pašam ir pilnīgi neiespējami, tomēr, pamēģinot vienreiz, bailes pāriet, jo uzreiz ir saprotams, ka labs eklērs...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir ļoti bagātīga kūka – gan ar žāvētiem augļiem, gan ar alkoholu un, protams, ar mīlestību, ko tajā ieliek katrs, kurš gatavo, īpaši – to darot...

Vairāk

Receptes bilde

Divkāršā „Philadelphia Milka” kūka

Lai gan es zinu, ka daudzi, cepot siera kūkas, nekad tās nepeldina ūdenspeldēs, es to daru gandrīz vienmēr, jo tas piešķir lēnāku un vienmērīgāku cepšanu...

Vairāk

Receptes bilde

Ruma kūka „baba au rhum”

"Četru Sezonu Virtuve"

Daži uzskata „baba au rhum” par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās...

Vairāk

Nesaldā plūmju kūka

Šī ir ļoti viegla, gaisīga un skābena plūmju kūka, kura nav pārlieku salda, diezgan stingra, kas palīdz tās transportēšanā, kas nozīmē, ka droši var...

Vairāk

Receptes bilde

„Merano” lazdu riekstu jogurta tarte

Tarte izskatās tikpat labi, cik garšo, jo pildījumā ir maigais, krēmīgais „Merano” lazdu riekstu jogurts, kas gatavots Itālijas reģionā Alto Adidže un...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un dateļu pīrāgs

Manuprāt, nav nekā vieglāka kā pagatavot ābolu pīrāgu. Šoreiz ziemas aukstumā es pievienoju saldas un lipīgas dateles un pavisam nedaudz žāvēta ingvera...

Vairāk

Īpaši sulīgā ābolkūka (Gateau aux pommes extra-moelleux)

Šo recepti kādā e-pasta sūtījumā saņēmu no savas franču draudzenes Klaudijas, jo, zinot manu aizraušanos ar ēst gatavošanu, viņa gribēja, lai noteikti...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos