Sulīgie Ziemassvētku mafini

Sulīgie Ziemassvētku mafini

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 150 g auzu miltu*
  • 50 g auzu pārslu*
  • 110 g tumšā muskovado cukura
  • 180 g skāba krējuma
  • 2 vidējas olas
  • 80 g sviesta, izkausēts, atdzisis
  • ½ tējk. vaniļas cukura ar vaniļu vai nedaudz vaniļas ekstrakta
  • ¼ tējk. krustnagliņu
  • ¼ tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • naža gals melno piparu
  • ¼ tējk. smaržīgo piparu
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 75 g mandeļu skaidiņu
  • 75 g medus

Rezultāts:

  • 12 gab.

 

Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu pārslas. Šie mafini sanāk sulīgi un ar nelielu kraukšķi, ko piedod mandeļu un medus glazūra.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Lielākā bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru un visas garšvielas, kā arī cepamo pulveri.
  3. Otrā bļodā ar dakšiņu sajauc olas, sviestu, krējumu – tikai tik, lai viss sajaucas kopā. Ja izmanto vaniļas ekstraktu, to pievieno nevis miltiem, bet šķidrajām sastāvdaļām.
  4. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta.
  5. Lej formiņās un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 17 minūtes. Kad tās pagājušas, atver krāsni un centies mafinus, atstājot pa pusei krāsnī, pārklāt ar medus un mandeļu maisījumu.
  6. Pacep vēl 5–7 minūtes, līdz mandeles ir skaisti zeltainas.
  7. Medus un mandeļu maisījums. Traukā sajauc mīkstu medu ar mandeļu skaidiņām, to darot rūpīgi, lai pārāk daudz skaidiņu nesalūst.

Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* ja tev ir glutēna nepanesība, izmanto tirgū pieejamos bezglutēna auzu miltus un pārslas.

Komentāri

AneteDambrova

23.12.2012.

Brīnumgardi. Pamēģināšu pievienot arī žāvētas dzērvenes vai kādas sukādes. Paldies par recepti.

CetrasSezonas

07.12.2011.

Paldies par komentāru. pielikām.

ligakrista

07.12.2011.

pēc gada beidzot uztaisīju, ļoti gardi :) pie sastāvdaļām trūkst medus un mandeļu skaidiņas.

cetrassezonas

22.12.2010.

Jā noteikti var, tikai tad jāpieskata cepšanas laiks, tas noteikti būs savādāks.

ligakrista

19.12.2010.

vai arī šo mīklu slinkie pavāri var lietot kūkas cepšanai apaļajā veidnē?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Maskarpones, citrusu eļļas un baltās šokolādes siera kūka

Siera kūkas visā pasaule ir klasika. Tās gatavo no krēmsiera, no rikotas siera, no dažādiem citiem krēmīgiem sieriem, kuru starpā ir arī maskarpone....

Vairāk

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

Vairāk

Meža ogu un krējuma pīrāgs

"Četru Sezonu Virtuve"

Rudenī nekas vairāk nav vajadzīgs kā vietējās ogas, labs pašu skābais krējums un dzeltenas lauku olas. Tas viss kopā veido...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes un mandeļu kūka

Kūka, kurā nav miltu un tikai mandeles darbojas kā saistošā viela, saldajai šokolādei lieliski der dzērvenes un aronijas. Abas dod skābenumu un aronijas arī...

Vairāk

Receptes bilde

Mille feuille ar ziemas augļiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Mille feuille ir ļoti klasiska franču kūka, kuras izdošanās pamatā ir divas lietas – labi un kvalitatīvi produkti un no tiem pašu izgatavota mīkla un krēms....

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena kūka ar karameli

Šī ir ļoti viegli pagatavojama un sātīga kūka. Ja nevari iegādāties Digestives cepumus, izmanto kādus citus, tīrus auzu cepumus. Ja pasniegsi lielākā...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu strūdele

"Četru Sezonu Virtuve"

Daudziem ir priekšstats, ka strūdele ir virtuves neiespējamā misija, bet, noskatoties, kā to gatavo tavā acu priekšā, šis priekšstats mainās, jo tas tiešām...

Vairāk

Skābo ķiršu pīrāgs

Šī pīrāga sastāvā nav olu, līdz ar to tas derīgs visiem, kuri kāda iemesla dēļ uzturā nelieto olas. Saldeni skābais pīrāgs lieliski der kopā ar aukstu...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos