Vairāk attēluŠokolādes un bumbieru kūka

Šokolādes un bumbieru kūka

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 330 g smilšu mīklas
  • 600 g bumbieru, nomizoti un sagriezti 4 daļās
  • 1 citrons, izspiesta sula un norīvēta smalka miziņa
  • 150 g ūdens
  • 70 g cukura
  • 240 g cukura
  • 50 g melnās šokolādes (izkausēta ūdens peldē)
  • 50 g sviesta, izkausēts
  • 3 olas
  • vaniļa
  • mandeļu skaidiņas

 

Lai gan tartes sastāvā ir šokolāde, sviests un bumbieri, kas, liekas, veido gana sātīgu kombināciju, patiesībā ēdot tā liekas ļoti gaisīga un maiga, ne tāda, ko sagaidām no šokolādes. Īsts gardums svētku galdam.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Ietauko tartes formu. Izrullē mīklu un izklāj formā. Nolīdzini maliņas. Uzliec cepamo papīru un pupiņas un liec krāsnī cepties apmēram 10 minūtes. Noņem pupiņas un papīru.
  3. Samazini krāsns karstumu līdz 190 grādiem.
  4. Katlā sajauc citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu, ūdeni un cukuru. Uzvāri, līdz tas karsts un sāk burbuļot. Liec iekšā bumbierus un vāri uz vidējas liesmas, līdz bumbieri gatavi, 2–7 minūtes – atkarībā no tā, cik gatavi ir bumbieri. Gataviem jābūt mīkstiem. Izcel ārā bumbierus ar putu karoti un sīrupu atstāj katlā.
  5. Katliņā atstāj 100 g savārītā bumbieru sīrupa un pieliec 240 g cukura. Savāri koncentrētu sīrupu uz vidējas liesmas, vārot apmēram 5 minūtes.
  6. Izkausētu šokolādi, koncentrēto sīrupu, izkausētu sviestu, olas, mandeles un vanilīnu sajauc kopā.
  7. Uz apceptās mīklas pamatnes kārto bumbieru gabaliņus un pārlej ar šokolādes sīrupa mērci. Cep 25–30 minūtes.
  8. Izņem ārā un atdzesē aukstu. Pasniedz.

Recepte: Dina Gira

Patiesā svētku konditoreja

Pavārkursi

Svētkiem, sevišķi Ziemassvētkiem, ir kaut kas īpašs. Tie vieno cilvēkus, padara tos labus, atvērtus un jaukus. Tas ir fantastiski skaisti un apbrīnojami. Arī šajos kursos, kurus vadīja „Kaļķu vārtu” konditore Dina Gira, jutām, ka svētku gaidīšanas laiks ir klāt, – gan cilvēku sirdīs, gan pagatavotajos gardumos. Skaistā un garšīgā žāvēto augļu kūka, kas klasiski būtu jācep trīs mēnešus pirms svētkiem un katru nedēļu jāaplaista ar brendiju...

Vairāk

Komentāri

Asnate

06.10.2012.

Ideāla. Viena no manām mīļākajām tartēm. Un bumbieru pildījumu, tikai nedaudz pamainītu (bez olām un sviesta) taisu un lietoju kopā ar saldējumu, kā saldējuma mērci - tas garšo satriecoši! :)

Maiija

10.12.2011.

ļooooti garda! cepu vēlēšanu dienā līdz ar to tā ir "vēlēšanu kūka" :D

zakje

19.07.2011.

Divas reizes cepta un rezultāti bijuši nedauz atšķirīgi. Kopumā garšīgi un nav saldi.

cetrassezonas

03.01.2011.

Tās ir cepamās pupiņas, kas nospiež mīklu. Skaties tagad pie vārda pupiņas pievienotajā linkā.

Normunds

30.12.2010.

Kas tās par pupiņām kas 2. punktā jācep?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

„Princeses kūciņa”

Ja gribi klasisku kūku pēc zviedru tradīcijām, tad tev tā noteikti jānokrāso ar zaļo pārtikas krāsu, tikai ar zaļu! Īpaši ja dāvināsi vai cienāsi kādu...

Vairāk

Receptes bilde

Gâteau aux noix, Helene

Frančiem un viņu konditorejas izstrādājumiem ir viens fenomens – tie garšo ideāli neatkarīgi no tā, vai recepte ir tik viegla, ka pat ar aizvērtām acīm var...

Vairāk

Receptes bilde

Melnās šokolādes un maskarpones groziņi

Ja tev paliek pāri neliels gabals mīklas, tad izmanto to groziņu pagatavošanai. Vari izcept groziņus jau dienu iepriekš un pildīt nākamajā dienā, tikai tad...

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena kūkas ar banāniem

Saldas, trauslas un tik garšīgas. Lai iepriecinātu vismaz 12 draugus nepieciešamas tikai 30 minūtes darba, 30 minūtes pieskatīšanas un 4 stundas miera.

Vairāk

Receptes bilde

Aveņu, biešu un šokolādes kūka

Pavisam neparasts salikums, kurā apvienojas avenes, vārītas bietes un melnā šokolāde. Nebaidies, pamēģini, jo patiesībā vienīgais, ko kūkā patiešām jūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu

Šīs kūkas recepte tapa uz pasākumu, kurā bija jānošauj trīs zaķi ar vienu šāvienu – jāapmierina trīs cilvēku garšas kārpiņas, kuriem visiem garšo...

Vairāk

Receptes bilde

Citronpīrāgs (tarte au citron)

"Četru Sezonu Virtuve"

Citronpīrāgs ir svaigs, pikants, salds un krēmīgs. Viss, ko no kūkas var vēlēties. Ja tev garšo citroni, tad citronpīrāgu tev pagatavot ir obligāts...

Vairāk

Receptes bilde

Viktorijas laika biskvītkūka

Biskvītkūka (Victoria sponge) – kūka, bez kuras neiztiek neviena tējas pēcpusdiena Anglijā. Šī recepte aizgūta no Elizabetes Pomerojas 1979. gada grāmatas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos