Ābolu strūdele

Ābolu strūdele

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

mīkla:

  • 360 g miltu
  • 30 g eļļas
  • 2 g sāls
  • 70 g olu
  • 45 g skāba krējuma
  • 100 g ūdens (auksts)

pildījums:

  • 500 g ābolu, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 70 g kaltētu dzērveņu (var izmērcēt rumā)
  • 70 g valriekstu, rupji saberzti
  • kanēlis – pēc garšas

Daudziem ir  priekšstats, ka strūdele ir virtuves neiespējamā misija, bet, noskatoties, kā to gatavo tavā acu priekšā, šis priekšstats mainās, jo tas tiešām ir vienkārši. Galvenais ir kārtīgi samīcīt mīklu (pat nav jāievēro sastāvdaļu pievienošanas secība) ļoti elastīgu, paturēt 30 minūtes ledusskapī un tad, plāni izrullētu, satīt. Tas arī viss. Ieteikums. Mēģinot pirmajā reizē, dariet to divatā, tā būs vieglāk, īpaši – pārcelt.

Pagatavošana:

  1. Mīklas sastāvdaļas liec kopā un mīci, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Ar miksera palīdzību tas būs apmēram 10 minūtes, ar rokām – kādas 15 minūtes. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī atdzesēties vismaz 30 minūtes.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  3. Bļodā ar rokām samaisi ābolus, valriekstus un dzērvenes.
  4. Ņem ārā un izrullē ļoti plānu taisnstūri, kura garākā mala ir paralēla galda malai. Ātri saloki mīklu un vietā, kur rullēji, izklāj pārtikas plēvi vai dvieli. Atloki mīklu, lai tā ir uz dvieļa vai plēves.
  5. Pārzied ar izkausētu sviestu. Pārkaisi ar smilšu drumstalām un pa virsu liec pildījumu 1–2 cm biezumā tā, lai tas pārklāj gandrīz visu mīklu, atstājot tikai 2 cm no visām malām. Sarullē. Pārcel uz pannas.
  6. Pārsmērē ar sviestu un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā un cep apmēram 40 minūtes. Ņem ārā un ļauj atdzist.
  7. Atdzesētu griez gabaliņos un pārber ar pūdercukuru. Pirms pasniegšanas pārlej ar piena vai vaniļas mērci.

Recepte: Dina Gira

Patiesā svētku konditoreja

Pavārkursi

Svētkiem, sevišķi Ziemassvētkiem, ir kaut kas īpašs. Tie vieno cilvēkus, padara tos labus, atvērtus un jaukus. Tas ir fantastiski skaisti un apbrīnojami. Arī šajos kursos, kurus vadīja „Kaļķu vārtu” konditore Dina Gira, jutām, ka svētku gaidīšanas laiks ir klāt, – gan cilvēku sirdīs, gan pagatavotajos gardumos. Skaistā un garšīgā žāvēto augļu kūka, kas klasiski būtu jācep trīs mēnešus pirms svētkiem un katru nedēļu jāaplaista ar brendiju...

Vairāk

Komentāri

Skerstena

21.08.2013.

Kaut kas nav līdz galam sarakstā un receptē!

zemenux

03.03.2013.

Cukuru tiešām nevajag? Šodien gatavoju un izdomāju, ka tomēr pievienošu cukuru... pievienoju diezgan padaudz, bet varēja vēl vairāk... tāds diezgan paskābs rezultāts sanāca...

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Māmiņdienas īpašā kūka

Māmiņdiena

Lai izdotos šī kūka, marcipānam un cukura pastai jābūt istabas temperatūrā, tā jāpagatavo, vislabāk, divas dienas iepriekš, no kurām vienu dienu kūkai...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju siera kūka

Lai pagatavotu šo dievīgo siera kūku, kuru notiesā pat tie, kuri ķirbi neēd, atliek aiziet līdz vietējam tirgum pēc oranžā ķirbja, pāris stundas pirms...

Vairāk

Receptes bilde

Mango un banānu tarte

Šī mango tarte, kas bagātināta ar banānu un citronu sulu, ir skābeni svaiga, un tieši tāpēc pirms pasniegšanas to ieteicams noturēt ledusskapī, līdz tā ir...

Vairāk

Receptes bilde

Ruma kūka „baba au rhum”

"Četru Sezonu Virtuve"

Daži uzskata „baba au rhum” par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās...

Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas halvas siera kūka

Maiga, bet jūtama halvas garša. Šī būs kūka tiem, kuriem attiecības ar halvu ir īpaši tuvas.

Vairāk

Receptes bilde

„Oreo” siera kūka

„Oreo” ir vieni no populārākajiem cepumiem ASV. Saldi, tumši, krēmīgi un kārdinoši. Un vieni no tiem, kas perfekti iederas siera kūkā.

Vairāk

Bītonas kundzes ievārījuma maizes (Mrs. Beeton’s victorian jam sandwiches)

Šo recepti atradu Mrs. Beeton’s grāmatā “Cookery book”, kas izdota 20. gs. pašā sākumā. Lai gan mūsdienās Victoria sponge biskvītkūku taisa citādi,...

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas siera un citrusu mafini

Pateicoties rikotai un sviestam, tie ir nedaudz krēmīgi; pateicoties olu baltumiem – gaisīgi, un citrusaugļu miziņām – atsvaidzinoši pikanti.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos