Melnās šokolādes un karameļu mafini ar sāli

Melnās šokolādes un karameļu mafini ar sāli

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 200 g kviešu miltu
  • ½ tējk. sodas
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • 2 vidējas olas
  • 180 g kefīra
  • 100 g pūdercukura
  • 120 ml vīnogu kauliņu eļļas (vai citas neitrālas garšas augu eļļas)
  • 35 g (4 ēd.k.) kakao
  • 1 tējk. jūras sāls (fleur de sel vai kāds cits, kas ir vidēji rupjš)
  • 80 g karameļu mērces*
  • 30 g valriekstu

Rezultāts:

  • 6 lieli mafini

 

Jūras sāls + melnā šokolāde un jūras sāls + karamele – tā ir klasiska produktu kombinācija. Šajos mafinos apvienojas visi trīs kopā, tik saldo mafinu padarot nedaudz maigāku. Pa virsu ieliktā karamele padara mafinu ļoti sulīgu. Īsts kārums, kuram padoties svētkos.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Lielākā bļodā sajauc miltus, pūdercukuru, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli.
  3. Otrā bļodā sajauc olas, eļļu, kefīru. To vari darīt vai nu ar rokas putojamo slotiņu, vai dakšiņu – tikai tik daudz, lai viss skaisti sajaucas kopā.
  4. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa ir līdz galam neizmaisīta.
  5. Liec mīklu formiņās, piepildot tikai pusi. Katrā mafinā centies izveidot nelielu bedrīti, kurā ieliec pa vienai tējkarotei karameļu mērces. Pa virsu, mēģinot pārklāt karameli, katram mafinam uzliec pārpalikušo mīklas daudzumu un pannu liec krāsnī, vidējā nodalījumā, augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 20–25 minūtes, līdz kociņš, iedurts mafinā, iznāk ārā tīrs.
  6. Pannā uz plīts vai cepeškrāsnī apcep valriekstus, līdz tie sāk smaržot, bet vēl arvien ir gaiši. Izņem ārā, sadrupini rupjos gabaliņos.
  7. Izņem ārā mafinus un uzreiz karstus pārsmērē plānā kārtā ar karameļu mērci un uzber valriekstus.

Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* Vari izmantot gan „Monin” mērci (šķidrāka), gan „Pūres” mērci vai arī pagatavot pats.

Komentāri

ligakrista

03.05.2011.

paldies, atradu pie jums, bet citreiz varat jau uzreiz ielikt saiti, lai cilvēkam nav jāmulst :)

ligakrista

03.05.2011.

kā gatavo karameļu mērci?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Rabarberu un polentas kūka ar citrusiem un šokolādi

Sulīga, skābeni salda kūka, kurai skābenums ir no rabarberiem, saldums – no cukura, rūgtums – no melnās šokolādes un svaigums – no apelsīnu un citronu...

Vairāk

Receptes bilde

Drumstalu kūka

Vari izmantot jebkuras sezonas augļus, ogas, svaigas vai saldētas. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Pusi no miltiem vari aizstāt ar samaltiem riekstiem,...

Vairāk

Receptes bilde

Smilšērkšķu “biezpiena” (curd) groziņi

Šajā receptē izmantoju “smilšērkšķu biezpienu” un tas ir pildīts smilšu mīklas groziņos - vienkārši, dabīgi, svaigi un tik garšīgi. Izmanto labas...

Vairāk

Receptes bilde

Maskarpones, citrusu eļļas un baltās šokolādes siera kūka

Siera kūkas visā pasaule ir klasika. Tās gatavo no krēmsiera, no rikotas siera, no dažādiem citiem krēmīgiem sieriem, kuru starpā ir arī maskarpone....

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas siera un citrusu mafini

Pateicoties rikotai un sviestam, tie ir nedaudz krēmīgi; pateicoties olu baltumiem – gaisīgi, un citrusaugļu miziņām – atsvaidzinoši pikanti.

Vairāk

Meža ogu vaniļas kūka

Ļoti viegli pagatavojama, skaista un izteikti aromātiska kūka, kuru vari pasniegt ar balto jogurtu, kas sajaukts ar medu. Tā kā tā ir diezgan stingra, tad to...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku žāvēto augļu krēms

Ziemassvētki

Ziemīgs, jo no žāvētajiem augļiem, viegli pagatavojams un gards. Tie, kam patīk saldāks, var pievienot pūdercukuru, bet tiem, kam vidēji salds, pietiks ar...

Vairāk

Skābo ķiršu pīrāgs

Šī pīrāga sastāvā nav olu, līdz ar to tas derīgs visiem, kuri kāda iemesla dēļ uzturā nelieto olas. Saldeni skābais pīrāgs lieliski der kopā ar aukstu...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos