Vairāk attēluSafrāna biezpienkūka ar rozīnēm

Safrāna biezpienkūka ar rozīnēm

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

pildījumam:

  • 30 ml piena
  • 10 safrāna stiebriņi
  • 120 g cukura
  • 3 vidējas olas
  • 250 g rikotas biezpiena* vai siera
  • 120 ml salda krējuma
  • 100 g tumšo rozīņu

mīklai:

  • 100 g sviesta
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 90 g cukura
  • 1 vidēja ola

glazūrai:

  • 60 ml ūdens
  • 40 g zeltainā cukura sīrupa
  • 1 želantīna plāksne
  • 1/2 vaniļas pāksts

Rezultāts:

  • 12 gabaliņi

 

Safrāns ir ļoti specifiska un universāla garšviela, ko izmanto gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Ir valstis, kurās to izmanto pārsvarā vienos vai otros ēdienos, bet, kā es iemācījos Itālijā, tas izmantojams daudzos ēdienu veidos. Lūk, viens no tiem. Mūsu pašu iecienītā biezpienmaize, tikai nedaudz citāda.

Pagatavošana:

  1. Sasildi pienu un pieliec safrānu. Atstāj, lai ievelkas un dziest vairākas stundas.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko un ar cepamo papīru izklāj 24 x 28 cm formu.
  3. Bļodā liec miltus, sviestu un cukuru. Izveido drupačas. Tad pievieno olu un samīci mīklu, kura gandrīz turas kopā. Izliec mīklu pa visu pannu un ar roku palīdzību saplacini, lai būtu ciet visi caurumi. Nevajag rullēt, jo tad mīkla ķeps pie ruļļa. Labāk izliec pa gabaliem un ar pirkstiem to „salipini”.
  4. Bļodā liec olas ar cukuru un puto, līdz tās gaisīgas, apmēram 4 minūtes. Tikmēr krēmīgā masā sablenderē biezpienu ar saldu krējumu un pienu, kas nokāsts atsevišķi no safrāna stiebriņiem.
  5. Olām pievieno biezpiena masu un samaisi vai nu ar karoti, vai ar mikseri. Pievieno rozīnes un iemaisi. Lej masu formā un liec formu krāsnī, vidējā nodalījumā, augšas un apakšas režīmā. Cep 35 minūtes.
  6. Kad kūka atdzisusi, tai uzklāj glazūru. Liec ledusskapī, lai sastingst.
  7. Glazūrai bļodā liec želatīna plāksnes, paturi 5 minūtes. Tikmēr katliņā liec ūdeni un sīrupu un uzsildi. Kad silts, pievieno želatīna plāksnes, pirms tam tām nospiežot lieko šķidrumu, kurā mērcējās. Samaisi.
  8. Pievieno vaniļas pāksti kopā ar sēkliņām un ļauj atdzist. Kad masa jau kļūst vēsa, izņem pāksti un samaisi. Gaidi, līdz želeja kļūst stingrāka, un tad to pārklāj kūkai. Ja būs par šķidru, tad tā iesūksies; ja par stingru, tad nesmuki pārklāsies, tāpēc svarīgi paspēt pareizajā brīdī.

Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* igauņu ražotais rikotas biezpiens
Trauki un aksesuāri: INRE Scandinavian Design

Komentāri

CetrasSezonas

08.10.2013.

Calypso - Pie sastāvdaļām ir izdalīta GLAZŪRAI un tur ir visas sastāvdaļas!

Laviize

08.10.2013.

Lieliska recepte! Biezpienkūka sanāca ļoti garda. Vienīgi, biezpienu ņēmu 400 gr., 60 ml piena un 180 ml saldo krējumu. Safrānu neliku klāt.. Un glazūru negatavoju, iztiku bez tās, bet tā pat kūka sanāca burvīga. Paldies par recepti! :)

calypso

28.01.2011.

Ļoti perfekti aprakstīts tapšanas process, tikai glazūrai pietrūkst nepieciešamās devas - cik želatīna plāksnes, kas tas par sīrupu?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Dižbrūkleņu, ingvera un riekstu mafini

Ziemassvētku mafini

Sulīgi mafini bez laktozes, izmantojot auzu krējumu. Tumšā krāsa no sīrupa.

Vairāk

Receptes bilde

Sulīgie Ziemassvētku mafini

Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu...

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un melnās šokolādes bezē kūka

Daudzi no mums bērnībā bija iemīļojuši kūku „Cielaviņa”, un izaugot ne reizi vien gribējies ko līdzīgu uzcept mājās, zinot, no kā kūka ir uzcepta....

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku kēkss

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir ļoti bagātīga kūka – gan ar žāvētiem augļiem, gan ar alkoholu un, protams, ar mīlestību, ko tajā ieliek katrs, kurš gatavo, īpaši – to darot...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu kūka (bez glutēna)

No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskais ķirbju pīrāgs

Ķirbis nekad nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību un garšām. Šai receptei noteikti atrodi pēc iespējas oranžāku, sausāku un saldāku ķirbja šķirni...

Vairāk

Smiltsērkšķu biezpiena kūka ar āboliem

Šī biezpiena kūka, kurā ir ielikts viss mūsu pašu labums – biezpiens, āboli un smiltsērkšķi, domāta tiem, kam smiltsērkšķi ir cieņā, jo, lai gan te nav...

Vairāk

Receptes bilde

Žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šī ir viena no Ziemassvētku kūkām, kuru var pagatavot jau laicīgi – divus mēnešus pirms Ziemassvētkiem – un katru nedēļu aplaistīt ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos