Vairāk attēluMille feuille ar ziemas augļiem

Mille feuille ar ziemas augļiem

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • Apm. 1 kg kārtainās bezrauga mīklas (uz 500 g miltu)
  • 2 porcijas vārītā krēma (pagatavots ar 1 l piena)
  • Konservēti augļi – persiki, vīģes, mango, āboli, bumbieri, plūmes

Mille feuille ir ļoti klasiska franču kūka, kuras izdošanās pamatā ir divas lietas – labi un kvalitatīvi produkti un no tiem pašu izgatavota mīkla un krēms. Ja mīklu pērc gatavu, sameklē tādu, kurai pamatā ir sviests, nevis margarīns. Pasniedz mille feuille divējādi – vai nu tikko svaigi saliktu, kamēr mīkla vēl ir kraukšķīga, vai arī pēc pāris stundām, kad kūka jau sasūkusies.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.
  2. No mīklas rullē nepieciešamo formu – garenas plāksnes vienādos lielumos. Rullē tās plānas, apmēram 3 mm biezas (var apaļas, var taisnstūra veida, kā vien sirds vēlas).
  3. Kad plāksnes izrullētas, sagatavo pannu vai vairākas pannas. Uzliec cepamo papīru, to viegli samitrini ar otiņu. Tā, lai papīrs ir pietiekami mitrs.
  4. Liec uz sagatavotā papīra mīklas plāksnes. Kad tās uzliktas, kārtīgi sadursti ar dakšiņu, lai mīkla cepoties nepūšas. Sadursti tā, lai tiešām mīklā paliek caurumiņi.
  5. Liec cepies 12–17 minūtes, lai mīkla ir viegli brūna, bet nav pārcepta un ir vēl pamīksta. Ņem pannu ārā un nocel plāksnes no pannas. Ļauj atdzist.
  6. Veido kūkas kārtas. Pirmo plāksni apsmērē bagātīgi ar krēmu. Liec pa virsu otru plāksni, arī to apsmērē, un tā visas kārtas. Vislabāk – 4 kārtas. Pēdējo kārtu var apsmērēt ar krēmu vai atstāt tīru mīklas plāksni. Rotā pēc vēlmes. Ar asu nazi nogriez galus, lai kūka būtu līdzena.

Autors: Inga Kalniņa

Sveicināta, Francija!

Pavārkursi

Jauns gads, jauni kursi un jaunas garšas. Pirmajos šī gada „Četru sezonu virtuves” kursos baudījām Francijas sajūtas un garšas, jo neviens jau nevar atteikties no laba franču klasiskā vai mandeļu kruasāna, no labas kūkas ar kārtaino mīklu un pašu vārīto krēmu, kura mums zināma kā „Napoleons”, bet Francijā – kā „mille feuille”. Problēma tāda, ka, lai gan šādas kūkas ir nopērkamas visur, nekur nav nopērkama īsta, klasiska kūka ar labu mīklu...

Vairāk

Receptes bilde

Kārtainā mīkla (pâte feuilletée)

"Četru Sezonu Virtuve"

Kas gan būtu Napoleona kūka bez kārtainās mīklas, kas būtu vēl daudz citu izstrādājumu bez tik trauslās kārtainās mīklas, kas, pareizi pagatavota un...

Vairāk

Komentāri

labaak_kj

10.03.2011.

nesapratu tikai vienu - kur liek tos konservētos augļus, kas minēti pie sastāvdaļām?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Rikotas siera un apelsīnu plātsmaize

Šī ir ļoti sulīga un citrusu augļu garšām bagāta plātsmaize. Vari mēģināt to izcept biezāku arī apaļā kūkas formā ar noņemamām maliņām, tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu strūdele

"Četru Sezonu Virtuve"

Daudziem ir priekšstats, ka strūdele ir virtuves neiespējamā misija, bet, noskatoties, kā to gatavo tavā acu priekšā, šis priekšstats mainās, jo tas tiešām...

Vairāk

Receptes bilde

Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šīs Ziemassvētku augļu kūkas pamatā ir gaišie žāvētie augļi – gaišās rozīnes, ananasi, aprikozes, pašmāju cidonijas un citrusaugļi...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskais ķirbju pīrāgs

Ķirbis nekad nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību un garšām. Šai receptei noteikti atrodi pēc iespējas oranžāku, sausāku un saldāku ķirbja šķirni...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu

Šīs kūkas recepte tapa uz pasākumu, kurā bija jānošauj trīs zaķi ar vienu šāvienu – jāapmierina trīs cilvēku garšas kārpiņas, kuriem visiem garšo...

Vairāk

Receptes bilde

„Princeses kūciņa”

Ja gribi klasisku kūku pēc zviedru tradīcijām, tad tev tā noteikti jānokrāso ar zaļo pārtikas krāsu, tikai ar zaļu! Īpaši ja dāvināsi vai cienāsi kādu...

Vairāk

Bītonas kundzes ievārījuma maizes (Mrs. Beeton’s victorian jam sandwiches)

Šo recepti atradu Mrs. Beeton’s grāmatā “Cookery book”, kas izdota 20. gs. pašā sākumā. Lai gan mūsdienās Victoria sponge biskvītkūku taisa citādi,...

Vairāk

Receptes bilde

Smilšērkšķu “biezpiena” (curd) groziņi

Šajā receptē izmantoju “smilšērkšķu biezpienu” un tas ir pildīts smilšu mīklas groziņos - vienkārši, dabīgi, svaigi un tik garšīgi. Izmanto labas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos