Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g digestive cepumu
  • 100 g sviesta, izkausēts

siera masai:

  • 10 želatīna plāksnes
  • 400 g krēmsiera
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 ml salda krējuma (1/2 un 1/2)
  • 60 g pūdercukura
  • 10 g vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Ļoti viegli un ātri pagatavojama, lieliska, maigi krēmīga siera kūka, kas vislabāk izskatās, kad to pasniedz tieši sagrieztu šķēlēs. Pirms pasniegšanas vari uzbērt vai nu rupji kapātu melno šokolādi, vai – vēl labāk – sakapātas kakao pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu (iekšējo malu izmērs 16 x 16 cm).
  2. Blenderī liec cepumus un sablenderē, lai ir teju vai pulveris. To vari izdarīt arī, ieliekot cepumus maisiņā un sasitot ar mīklas rulli vai ko stingru. Liec cepumus bļodā, pievieno sviestu un samaisi. Cepumus ieber sagatavotajā pannā un sablīvē, lai tiem ir viens līmenis un tie ir pa visu pannas pamatni.
  3. Bļodā aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes un paturi 5–10 minūtes.
  4. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi, 125 ml salda krējuma un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Tad paņem želatīna plāksnes, izspied no tām ūdeni un tikai pašas plāksnes (ūdeni ne) pievieno siltajai šokolādei. Ļauj, lai pastāv.
  5. Tikmēr citā bļodā ar mikseri 1 minūti puto krēmsieru ar cukuru un vaniļas ekstraktu (vai cukuru). Tad pievieno vēl 125 ml salda krējuma un vēl puto kādu minūti.
  6. Tad katliņā vēlreiz samaisi balto šokolādi, lai pilnībā izkūst želatīna plāksnes. Mikserim darbojoties, pie krēmsiera lēnām lej klāt šokolādes masu, līdz pielieta visa. Neputo lielā ātrumā, bet lēni un ne pārāk daudz. Tikai tik daudz, lai samaisās.
  7. Šo visu siera masu pārlej kūkas formā, lai tā vienmērīgi izlīdzinās, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 h. Ja turēsi ilgāk, pārklāj pannu ar pārtikas plēvi.
  8. Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

vacatio

15.04.2014.

Ar ko želatīna plāksnes ir labākas par graudaino želatīnu un kur tās var noirkt? Kādu krēmsieru lietojat? (esmu vairākkārt "iegrābusies" sāļajos krēmsieros (Philadelphia) un tas nu īsti nav mans - sāļš siers ar cukuru).

CetrasSezonas

24.04.2012.

Jā, var! Lūk, mūsu recepte: http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/cepumi/recipe.php?id=4972

Ferfreak

24.04.2012.

Vai Digestive vietā auzu pārslu cepumi derēs? Vai sviesta daudzumu tas maina vai var tikpat?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Šokolādes nezinītis

Bērni gatavo

Ja tev ir pacietība un blakus ir mammīte vai tētis, vai varbūt ome, tad pamēģini smilšu mīklu pagatavot kopā ar viņiem – būs interesanti. Ja mīklu nav...

Vairāk

Receptes bilde

Tumšo ķiršu un šokolādes torte

Šī ir nesalda kūka, pateicoties skābenajiem ķiršiem. Laba divu iemeslu dēļ – tas ir labs veids, kā apēst skābos ķiršus, kas daudziem negaršo. Un laba...

Vairāk

Receptes bilde

Zemeņu un putukrējuma kūka

Starp maigām biskvīta kārtām slēpjas aromātiskas zemenes un gaisīgs putukrējums. Šis vieglais un ātrais vasaras deserts prasa tikai stundu laika un pacietību,...

Vairāk

Receptes bilde

Ruma kūka „baba au rhum”

"Četru Sezonu Virtuve"

Daži uzskata „baba au rhum” par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās...

Vairāk

Receptes bilde

Ķiršu drumstalkūka

Kad ķiršu sezona vēl nav pienākusi, bet tos tik ļoti gribas, ir laiks izmantot saldētos ķiršus. Ietērpti sulīgā pilngraudu miltu pamatnē un kraukšķīgās...

Vairāk

Receptes bilde

Galette des rois

"Četru Sezonu Virtuve"

Galette des rois, ja vien mīklu negatavo pats, ir ļoti ātri pagatavojama un vienkārša kūka, kur pats galvenais noteikums ir ļoti kārtīgi aiztaisīt malas ciet...

Vairāk

Receptes bilde

Olbaltuma kūkas

Šis var būt gan liels, liels cepums, gan cepums, kas pasniegts kā kūka. Ja plāno šādas mazas kūciņas pasniegt pēc lielas un pamatīgas maltītes, tad tās cep...

Vairāk

Receptes bilde

Smilšērkšķu “biezpiena” (curd) groziņi

Šajā receptē izmantoju “smilšērkšķu biezpienu” un tas ir pildīts smilšu mīklas groziņos - vienkārši, dabīgi, svaigi un tik garšīgi. Izmanto labas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos