Aromātiskais ķirbju pīrāgs

Aromātiskais ķirbju pīrāgs

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

 

Pamatne:

  • 260g miltu
  • 80g auzu miltu
  • 2 olas
  • 150g sviesta, sakapāts
  • 50g farīna cukura
  • 50g baltā cukura
  • ¼ tējk. kanēļa
  • sāls

 

Pildījums:

  • 500g tvaicēta, ļoti miltaina, blenderēta ķirbja
  • 250 ml kondensēta piena vai salda krējuma
  • 1 ola
  • 3 olu dzetenumi
  • 70g farīna cukura
  • 80g baltā cukura
  • ¼ tējk. maltu krustnagliņu
  • 1 tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. malta kardamona
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta

Ķirbis nekad nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību un garšām. Šai receptei noteikti atrodi pēc iespējas oranžāku, sausāku un saldāku ķirbja šķirni vislabākajam rezultātam.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu, traukā ieberot miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno sāli, kanēli, abus cukurus un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu saudzīgi samīcot, līdz tā ir gluda un vienveidīga. Ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, bet, ja laiks ļauj, tad uz 1h.
  2. Pēc kāda laika uzkarsē krāsni 220 grādus karstu, augšas un apakšas režīmā. Sagatavo tartes pamatni. Ietauko pīrāga formu ar sviestu. Izrullē mīklu un izklāj formā, nogriez vienādas malas. Uz mīklas uzklāj cepamo papīru un ieber iekšā pupiņas smagumam. Cep krāsns vidū 15 minūtes. Tad izņem formu no krāsns, izber pupiņas, noņem cepamo papīru un pacep vēl 5 minūtes. Samazini krāsns temperatūru uz 180 grādiem.
  3. Kamēr cepas pamatne, gatavo pildījumu. Saputo olu un dzeltenumus kopā abiem cukuriem, līdz masa dubultojusies un ir gaišāka. Pievieno garšvielas, sablenderēto ķirbi un vēlreiz saputo, lai atkal ir viendabīga masa. Beigās pielej vai nu saldu krējumu, vai kondensētu pienu (ar pirmo būs treknāka), sakul tikai tik daudz, lai viss viendabīgi sajaucas. Lej izceptajā mīklas pamatnē un liec krāsnī.
  4. Cep apmēram 55 minūtes vai, līdz vidus vairs nav šķidrs. Atdzesē formā uz restes, kamēr pīrāgs pilnīgi auksts.


Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

skropsta

31.10.2012.

Ar dažām atkāpēm no receptes, kūka sanāca visnotaļ interesanta! Ar piciņu putukrējuma ļoti garšīgi :)

bebriic

24.09.2010.

arī man liekas, ka kaut kas tomēr receptē ir par maz jo lai arī man pamatne bija normāla, tad iekša nebija īsti sacietējusi. protams kūka bija garda un ēdama arī tāpat. bet tomēr gribējās sausāku to iekšu. turklāt pildījumam pieliku 2 karotes ar kukurūzas cieti jo likās ka par šidru tā viela ir. turklāt kūku cepu pusotru stundu!

minime

04.02.2010.

visu darīju precīzi kā receptē, bet šis pīrāgs man nesanāca:( pamatne bija cieta kā akmens, bet vidus pildījums īsti nesacietēja, turklāt bija ļoooti salds...

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Tumšo ķiršu un šokolādes torte

Šī ir nesalda kūka, pateicoties skābenajiem ķiršiem. Laba divu iemeslu dēļ – tas ir labs veids, kā apēst skābos ķiršus, kas daudziem negaršo. Un laba...

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena kūka ar karameli

Šī ir ļoti viegli pagatavojama un sātīga kūka. Ja nevari iegādāties Digestives cepumus, izmanto kādus citus, tīrus auzu cepumus. Ja pasniegsi lielākā...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu un dateļu pīrāgs

Manuprāt, nav nekā vieglāka kā pagatavot ābolu pīrāgu. Šoreiz ziemas aukstumā es pievienoju saldas un lipīgas dateles un pavisam nedaudz žāvēta ingvera...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes kūka ar ogām

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan kūkas sastāvā ir baltā šokolāde, tā ir tik nemanāma, ka nezinātājs pat neuzminēs. Kūka lieliski sader ar zemeņu un aveņu svaigumu...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes un mazo bumbieru šķēles

Lai gan, liekot cepoties, liekas, ka mīklas ir ļoti maz, tomēr šīs šķēles ir ļoti sātīgas, jo sastāvā ir gan šokolāde, gan salds krējums un, protams,...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu kūka (bez glutēna)

No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un...

Vairāk

Receptes bilde

Svētku torte

"Četru Sezonu Virtuve"

Ak vai, salikums, kurā apvienojas šokolāde, valrieksti, marcipāns, sviests un vēl daudz kas piederīgs, rada atkarību un nepietiekamību, kad gribas vēl un vēl...

Vairāk

Nesaldā plūmju kūka

Šī ir ļoti viegla, gaisīga un skābena plūmju kūka, kura nav pārlieku salda, diezgan stingra, kas palīdz tās transportēšanā, kas nozīmē, ka droši var...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos