Sulīgā pilngraudu biskvītkūka

Sulīgā pilngraudu biskvītkūka

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 8 olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti
  • 120 g (apm. 8 karotes) brūnā cukura
  • 180 g pilngraudu kviešu miltu
  • 1/2 apelsīna miza, smalki sarīvēta
  • 1/2 citrona miza, smalki sarīvēta
  • nedaudz vaniļas ekstrakta vai cukura
  • šķipsniņa jūras sāls

biezenim:

  • 280 g nomizotu ābolu, mazos gabalos
  • 80 g Demeraras cukura
  • 120 g žāvētu plūmju
  • 1/2 citrona sulas
  • 300 g nomizotu bumbieru, nelielos gabalos

krēmam:

  • 120 g brūnā cukura
  • 400 g krēmsiera (vislabāk „Philadelphia”)
  • 200 g skāba krējuma
  • 100 g lazdu riekstu

Rezultāts:

  • 1 liela kūka

Biskvītu var gatavot ne tikai no augstākā labuma kviešu, bet arī pilngraudu kviešu miltiem. Tas, protams, iegūst pavisam citu struktūru, kļūst rupjāks un smagāks, bet tajā pašā laikā ir tik daudz jaunu garšu – riekstaina, graudaina. Un kas gan vēl labāk rudenī iederas kā āboli, bumbieri un plūmes. Un krēms no pašmāju skābā krējuma (laba, 25%, jo tā taču ir kūka).

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko vai izklāj ar cepamo papīru kūkas formu ar noņemamām maliņām, 25–27 cm diametrā.
  2. Bļodā liec 4 olu dzeltenumus un sāc miksēt. Tad pa vienam pievieno pārējos dzeltenumus un, kad tas izdarīts, arī cukuru. Puto kādas 5 minūtes, līdz masa ir gaiša un daudz apjomīgāka. Tad pievieno apelsīna un citrona mizas, vaniļu un samaisi. Pievieno miltus un sāli, iemaisi.
  3. Saputo olu baltumus vieglās putās (lai nekļūst sausi) un ar 3 piegājieniem iecilā dzeltenumā. Lej visu formā, liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 25 minūtes.
  4. Izņem ārā un atdzesē 20 minūtes formā. Tad noņem formas malas un atdzesē pilnībā.
  5. Kamēr cepas kūka, katliņā liec ābolus, bumbierus un plūmes. Pielej citrona sulu un pieliec cukuru. Vāri kādas 10 minūtes, līdz ir mīksti. Noņem no liesmas un nokās. Bet sulu neizlej.
  6. Sablenderē masu un atdzesē.
  7. Kad biskvīts padzisis, sagriez to 2 vai 3 daļās. Uz katras daļas uzlej sulu, kas notecēja no āboliem.
  8. Gatavo krēmu. Liec bļodā krēmsieru un cukuru. Saputo kādas 2 minūtes. Tad lēnām pievieno krējumu un turpini putot, lai ir vijīgs un stingrs krēms.
  9. Uz kūkas pamatnes liec pirmo biskvīta kārtu, uzsmērē daļu biezeņa un krēmu. Izlīdzini. Liec otru kārtu, uzsmērē biezeni, krēmu un izlīdzini. Liec trešo kārtu, uzliec biezeni plānā kārtā un nedaudz krēma. Izlīdzini. Uz tad uzliec pārpalikušo krēmu, līdzinot lēnām, lai tas nesamaisās ar biezeni un paliek balts. Ja gatavo ar divām kārtām, dari to pašu.
  10. Uzber riekstus un liec ledusskapī, lai ievelkas vairākas stundas.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Daudzveidīgie milti – pilngraudu kviešu un auzu

Milti ir ļoti daudzveidīgi. Tos var iegūt no kviešiem, rudziem, rīsiem, griķiem, auzām, zirņiem, riekstiem un sēklām – gandrīz no visa, ko vien var iedomāties samalt. Tomēr arī viena veida milti atšķiras ar savu maluma pakāpi un graudu iepriekšējo apstrādi. Mūsdienās veikalu piedāvājums neaprobežojas tikai ar smalki maltiem baltajiem kviešu miltiem. Par idejām daudzveidīgo miltu lietošanai nevarētu sūdzēties, un,  ja ir pieprasījums – ir piedāvājums...

Vairāk

Komentāri

arnitabadere

28.11.2013.

Cepot šīs kūkas biskvītu visu māju pārņēma tik patīkams un sulīgs aromāts. Kūka izdevās ļoti garda, īpaši, pilngraudu milti radīja biskvītam to interesanto garšu. Tā noteikti nebūs pēdējā reize, kad gatavošu to! Paldies par jauko recepti!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Biezpiena un zemeņu kūka

Šī ir ļoti ātra, viegla un svaiga kūka, jo tās sastāvā ir skābs krējums un daudz zemeņu. Ja negribi cept biskvītu, tad vari par pamatu ņemt sablenderētus...

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas siera un apelsīnu plātsmaize

Šī ir ļoti sulīga un citrusu augļu garšām bagāta plātsmaize. Vari mēģināt to izcept biezāku arī apaļā kūkas formā ar noņemamām maliņām, tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Svētku torte

"Četru Sezonu Virtuve"

Ak vai, salikums, kurā apvienojas šokolāde, valrieksti, marcipāns, sviests un vēl daudz kas piederīgs, rada atkarību un nepietiekamību, kad gribas vēl un vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes–kafijas kūka

Šokolādes un kafijas cienītājiem šī kūka būs īsta bauda. Maiga, mīksta, sulīga un tik pieskaņota rudens drēgnajiem vakariem, ka neko vairāk kā tasi labas...

Vairāk

Nesaldā plūmju kūka

Šī ir ļoti viegla, gaisīga un skābena plūmju kūka, kura nav pārlieku salda, diezgan stingra, kas palīdz tās transportēšanā, kas nozīmē, ka droši var...

Vairāk

Receptes bilde

Piparkūku kapkeiki

SVĒTKU GARDUMS

Piparkūku garša, kas ievīta kapkeiku veidolā. Īsts svētku gardums. Maigs, sulīgs, krēmīgs un vilinošs.

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un piena šokolādes kūka

Bezē kūkas un cepumi apvienojumā ar lazdu riekstiem ir divas lietas, kas bieži tiek pasniegtas desertā vai redzamas kūku veidā konditoreju skatlogos. Viegli...

Vairāk

Ziemassvētku pudiņš

Ziemassvētki

Lai Ziemassvētku pudiņš izdotos perfekts, tas jāgatavo, vēlākais, pēdējā svētdienā pirms pirmās Adventes, kas dod tam laiku pastāvēt, sasūkties ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos