Skābā krējuma kūka

Skābā krējuma kūka

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 1,3 l skābā krējuma
  • 150 g cukura + pēc garšas krēmam
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 300 g bīdelētu kviešu miltu
  • 3 tējkarotes ar kaudzi želatīna + 1 tējkarote dekorēšanai
  • ogas vai augļi dekorēšanai
  • 100 ml sulas vai cukura sīrupa dekorēšanai
  • 2 ēdamkarotes ruma vai konjaka
  • 3 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
  • 200 ml brūkleņu ievārījuma vai svaigas brūklenes, saberztas ar cukuru

Vēl kāda no manas mammas receptēm, šoreiz viņas „firmas” kūka. Kā pati stāsta, gatavota laikos, kad neko nevarēja dabūt un nopirkt. Ievārījumu tad lietoja to, kas bija vasarā izvārīts, augļu vai ogu vietā noplaucēja ābolus vai vispār iztika bez tiem, tikai vien ar želeju. Ja esi veģetārietis un nevēlies izmantot želatīnu, kas tiek gatavots no dzīvnieku kauliem, veikalā „Gourmet Studio”, Lienes ielā 1, ir nopērkams augu valsts želatīns.

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu biskvītam: sajauc 300 g skābā krējuma, 150 g cukura, cepamo pulveri un miltus, samīci no mīklas bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 2 stundām atdzist.
  2. Kad mīkla atdzisusi, sadali to 5 vienādās daļās. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  3. Ņem apaļu cepamo plāti apmēram 26 cm diametrā, iezied kārtīgi ar sviestu, ņem vienu mīklas gabalu un ar pirkstiem plikšķinot to izveltnē pa visu plāti. Cep 10–12 minūtes. Tā rīkojies ar visiem mīklas gabaliem.
  4. Pa to laiku, kamēr cepas biskvīti, uzbriedini želatīnu, aplejot 3 tējkarotes ar nelielu daudzumu auksta ūdens, izmaisi un citā traukā, aplejot 1 tējkaroti želatīna ar nelielu daudzumu auksta ūdens, izmaisi.
  5. Sagatavo krēmu: sajauc atlikušo 1 litru skābā krējuma ar cidoniju sīrupu, rumu un pievieno cukuru pēc garšas.
  6. Kad izcepti visi biskvīti, izkausē ūdens peldē to želatīnu, kurš ir no 3 tējkarotēm, un pievieno krēmam.
  7. Liec kūku kārtās: biskvīts, brūkleņu ievārījums, biskvīts, skābā krējuma krēms. Pēdējā kārtā kārto ogas. Liec uz kādām 20 min ledusskapī.
  8. Izkausē atlikušo želatīnu ūdens peldē, pievieno cukura sīrupam vai sulai. Ņem kūku un pārslaki ar dažām ēdamkarotēm ogu. Atkal liec kūku ledusskapī sarecēt vismaz uz 4 stundām.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Komentāri

patricija

09.02.2010.

Pilnīgi piekrītu!!!!!!! Arī es esmu ārprātīgā sajūsmā par šo WEB lapu- nu pilnīgi kāds priekš manis speciāli izveidojis!!!!! Un receptes........ Super!!!!

aneteka

06.02.2010.

Fantastiska recepte! Šodien pat noteikti pamēģināšu! Un vispār - liels paldies par šo brīnišķīgo mājaslapu! Manuprāt, labāko, ko jebkad ir nācies redzēt!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Kūkas"

Receptes bilde

Maskarpones Ziemassvētku kūka

Piparkūku pamatne, nedaudz piparkūku garšvielu pie krēma, ja vēlies – marcipāns, un tas viss cepts tik ilgi, lai pēc tam atdzisis kustu uz mēles un roka...

Vairāk

Receptes bilde

Biešu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Mēs esam pieraduši bietes izmantot tikai sāļajos ēdienos, bet velti, jo kūkā bietes iegūst otru elpu. Tās atveras un skaisti parāda savu saldumu, bet nav...

Vairāk

Receptes bilde

Bumbieru, ābolu un aroniju šķēles

Šo našķi, kas ir bez olām un piena produktiem, vari sagriezt šķēlēs un pasniegt kā spēka pilnu batoniņu, kurā apvienojas pašmāju āboli, bumbieri un...

Vairāk

Receptes bilde

Tumšo ķiršu un šokolādes torte

Šī ir nesalda kūka, pateicoties skābenajiem ķiršiem. Laba divu iemeslu dēļ – tas ir labs veids, kā apēst skābos ķiršus, kas daudziem negaršo. Un laba...

Vairāk

Receptes bilde

„Pavlova" ar zemenēm

Ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un sulīga, pārlieta ar viegli saldinātu saputotu saldu krējumu, un tam visam pāri svaigas zemenes – viegli saldenas, ar...

Vairāk

Receptes bilde

Victoria sponge mafinu kūkas

Victoria sponge – biskvīts ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā Anglijas pēcpusdienas tējas laikā. Tiem ir daudz variāciju, bet pamatsastāvdaļas vienas –...

Vairāk

Receptes bilde

Žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Ziemassvētki

Šī ir viena no Ziemassvētku kūkām, kuru var pagatavot jau laicīgi – divus mēnešus pirms Ziemassvētkiem – un katru nedēļu aplaistīt ar...

Vairāk

Dateļu, ingvera un šokolādes kūka

Ši ir īsta delikatese ziemas vakaros, kad gribas ko sulīgu, sātīgu, pikantu un sildošu. Kopā ar tēju vai krūzi kafijas – īsta dāvana. Ja pasniegsi svinību...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos