Pilngraudu karaša

Pilngraudu karaša

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 270 g „Doves Farm” pilngraudu maizes miltu
  • 2 tējk. „Doves Farm” active rauga
  • 125 ml paniņu
  • 20 ml karsta ūdens
  • 4 ēd.k. virgin olīveļļas
  • 2 ēd.k. zeltainā cukura sīrupa 
  • ¼ tējk. jūras sāls

Rezultāts:

1 karaša

Pilngraudu karaša – nedaudz salda, blīva un mīksta. Tā vislabāk garšo pirmajā dienā kopā ar svaigu sieru vai tādiem sieriem kā Maasdam un Ementāls. Bet tikpat labi ar ievārījumu un medu.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec miltus, raugu, sāli un samaisi. Krūzē samaisi paniņas ar ūdeni, eļļu un sīrupu. Lej klāt miltiem un iemaisi, lai veidojas mīkla. Mīci 7 minūtes, lai tā ir elastīga un nelīp pie rokām, Ja līp, tad pievieno vēl pavisam nedaudz miltu. Liec bļodā, uzliec pa virsu dvieli un raudzē 1 h siltā istabas temperatūrā, līdz mīkla dubultojas.
  2. Izveido plakanu un apaļu maizes formu. Uz pannas izklāj cepamo papīru un uzliec virsū maizi. Uzliec dvieli un liec rūgt vēl vienu stundu, līdz tā pacēlusies. 
  3. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un, kad krāsns karsta, liec iekšā pannu ar maizi vienu līmeni zemāk par vidu. Cep kādas 20 minūtes, līdz maize zeltaina. Ja liekas, ka 15. minūtē maize par daudz kļūst brūna, uzklāj virsū loksni cepamā papīra un turpini cept. 
  4. Izņem no krāsns un ļauj atdzist pannā.

Recepte: Signe Meirāne

rek_proj.jpg - 21.25 KB

dovesfarm.jpg - 22.63 KB

Receptes bilde

Porainās brokastu pankūkas

Brokastis

Kas gan ir brīvdienas bez pankūkām, īpaši ģimenēs, kur ir bērni. Bet ne vienmēr tās jācep no kviešu miltiem, jo var izmantot arī griķu un „Doves Farm”...

Vairāk

Receptes bilde

Gaisīgā biskvītkūka ar āboliem un ābolu krēmu (bez glutēna)

Gaisīgs un maigs biskvīts pilnībā bez kviešiem un glutēna, bet garšo pēc klasiska biskvīta. Jā, tas ir iespējams, pateicoties tādam zīmolam kā „Doves...

Vairāk

Trīskāršie šokolādes cepumi (bezglutēna)

Lieli un sulīgi. Trīskāršie šokolādes cepumi ir ideāli ar to, ka nesatur glutēnu, jo pagatavoti no rīsu miltiem, bet tajā pašā laikā tie garšos gan tiem,...

Vairāk

Super sulīgie šokolādes, ķiršu un pekanriekstu brauniji

Bez glutēna

Melni kā nakts, saldi, sulīgi un kārdinoši. Ja ir, pievieno amarena ķiršus, ja nav ‑ labus un saldenus žāvētos ķiršus...

Vairāk

Receptes bilde

Speltas kviešu maize ar sēklām

Pašceptai maize mājās ir liela svētība – tā ienes pavisam citu aromātu. Šī maize īpaša ar to, ka pagatavota no kviešu un speltas kviešu miltu sajaukuma,...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Maize"

Receptes bilde

Pogača – serbu maize

"Četru Sezonu Virtuve"

Pogača – vienkārša, ātri pagatavojama, klasiska serbu maize. Tās pagatavošana prasa pavisam nelielu laiku, bet garša liek domāt par pretējo...

Vairāk

Receptes bilde

Ovālā ābolmaize

Šī ir gluži kā klasiskā ābolu plātsmaize, tikai ar uzlocītām malām, kas to padara nedaudz interesantāku un rupjāku, kā arī uzlocītās malas palīdz...

Vairāk

Pilngraudu sodas maize ar persikiem

Sodas maize ir viena no vieglāk pagatavojamajām maizēm. Sagatavot 5 minūtes, cept 30 minūtes. Un viss. Perfekts, svaigs rezultāts.

Vairāk

Receptes bilde

Graudaugu maizīte

Sātīga, sulīga sēklu maize. Sīrupa dēļ tā ir gana salda un garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ideāli kopā ar medu un ievārījumu...

Vairāk

Receptes bilde

Klasiskās kanēļa bulciņas

Ļoti klasiskas rauga mīklas bulciņas, kas ir pildītas ar daudz kanēļa un brūnā cukura (kas nav klasika, bet garšīgāk gan). Vislabāk ēd siltas, pirmajā...

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu formas maize ar sēklām

Šī ir īpaši laba un veselīga maize, jo tās sastāvā lielāko daļu cukura aizstāj agaves sīrups, tikai pavisam nedaudz nerafinēta niedru cukura, daudz sēklu...

Vairāk

Receptes bilde

Vārītu kartupeļu maize

Nedaudz sausāka, bet gana sulīga maize. Interesantākai garšai vari pievienot olīvas vai kaperus, kas piedos vairāk sulīguma un pikantāku garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Croissants – kruasāni

"Četru Sezonu Virtuve"

Vārdu „kruasāns” ir dzirdējuši daudzi, bet tādu īsti labu kruasānu pagaršot iznācis tikai retajam, jo tādus var dabūt tikai Francijā, kur kruasānam ir...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos