Plāceņi (scones) ar paniņām

Plāceņi (scones) ar paniņām

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēd.k. baltā cukura
  • 50 g auksta sviesta, kubiņos
  • 1 vidēji liela ola
  • 55 ml paniņu
  • 10 ml piena, pārsmērēšanai

Rezultāts:

11 scones

Lai gan mūsdienās Anglijā scones lielākoties gatavo no mīklas, kuras sastāvdaļās ir piens, senākās grāmatās visbiežāk pievienoja paniņas. Jāsaka, ka mīkla ar paniņām scones padara maigi mīkstus un īpaši gardus. Ēd kopā ar sakultu sviestu un aveņu ievārījumu vai putotu saldo krējumu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  2. Paņem lielāku bļodu un turi virs tās sietiņu. Ber iekšā miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Iesijā bļodā. Tad pieliec sviestu un ar pirkstu galiņiem berzējot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno cukuru, olu un paniņas. Samīci viendabīgu mīklu.
  3. Izrullē mīklu apm. 1 cm biezumā un izspied 5 cm diametrā aplīšus. Liec uz pannas (ar 2 cm atstarpi). Šādi izdari ar visu mīklu. Kad pannā viss salikts, pārsmērē katru scone ar pienu.  
  4. Liec pannas krāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas. Izņem ārā, nedaudz atdzesē un pasniedz.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Tējas laika etiķete un uzkodas

Derīgi zināt

Kā stāstīts rakstā „Kā angļi iemīlējās tējā”, tējas laika tradīcija aizsākušās 19. gs. sākumā, pateicoties Lielbritānijas austrumu pilsētas Bedfordas hercogienei Annai. Tiek uzskatīts, ka tieši viņa izrādījusi vēlmi pēc nelielas tējas pauzes starp pusdienām un vakariņām. Šo tējas dzeršanu papildinājušas arī uzkodas – sāļie pīrāgi, sviestmaizes, cepumi un kūkas, no kurām daļa mūsdienās joprojām ir tikpat iecienītas kā pati tēja ar pienu...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Maize"

Receptes bilde

Sodas maize ar kamas miltiem

NEPARASTA MAIZE

Sodas maizes gatavošanai kama ir ideāli piemērota, jo tā klasiskajai maizei, ko gatavo ar kviešu miltiem, piešķir dziļāku un izteiksmīgāku garšu, tumīgumu...

Vairāk

Receptes bilde

Croissants – kruasāni

"Četru Sezonu Virtuve"

Vārdu „kruasāns” ir dzirdējuši daudzi, bet tādu īsti labu kruasānu pagaršot iznācis tikai retajam, jo tādus var dabūt tikai Francijā, kur kruasānam ir...

Vairāk

Receptes bilde

Medus maize

Šī saldi pikantā un diezgan viegli pagatavojamā maize lieliski garšos ar īstu un labu sviestu, glāzi piena bērniem vai krūzi tējas pieaugušajiem. Ietītu...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu plātsmaize

No klasiskajām receptēm iedvesmota, tikai ar nelielu ingvera un kanēļa daudzumu un mandeļu skaidiņām. Vienkārša, sulīga un ne pārāk salda. Savukārt no...

Vairāk

Receptes bilde

Fokača (focaccia) ar rozmarīnu

Mīksta itāļu maizīte, kas vairāk līdzinās pīrāgam. Karsta, silta vai auksta – tā ir garda vienmēr. Rozmarīna vietā vari izvēlēties citus garšaugus,...

Vairāk

Receptes bilde

Sodas maize

Sodas maize ir viena no visvieglāk pagatavojamām. Tā apbur ar savu aromātu, tekstūru un sulīgumu.

Vairāk

Franču maize briošs (brioche)

"Četru Sezonu Virtuve"

Briošs ir ļoti klasiska Franču maize, kura pretēji klasikajām maizēm, tiek papildināta ar sviestu un olām, kur abi šie komponenti maizei piešķir gan irdenumu,...

Vairāk

Receptes bilde

Graudaugu maizīte

Sātīga, sulīga sēklu maize. Sīrupa dēļ tā ir gana salda un garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ideāli kopā ar medu un ievārījumu...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos