Pikantais ķirbju sviests

Pikantais ķirbju sviests

Lai gan abi šie produkti – ķirbis un sviests – mums atsevišķi ir labi pazīstami, tos apvienojot un vēl papildinot, sanāk neticami garda piedeva, ko baudīt kopā ar svaigu maizi.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 300 g nomizota ķirbja, sagriezts gabaliņos
  • 100 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 30 g zemesriekstu sviesta
  • malts muskatrieksts pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • brūnais cukurs pēc garšas
  • svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec ķirbi un vāri uz lēnas uguns apmēram 15–20 minūtes, bet uzmani, lai ķirbis vēl nejūk ārā. Izmal ķirbi caur gaļas mašīnas vidēji rupjo sietu. Pievieno masai sviestu, zemesriekstu sviestu un garšvielas. Ar mikseri sakul masu, pildi vairākos mazos vai vienā lielākā traukā un liec uz 20 minūtēm ledusskapī, lai sastingst.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas