Pupiņu kotletes

Pupiņu kotletes

Vēl viens veids, kā variēt ar vienkāršām sastāvdaļām un aizvietot gaļu, kad tā ēsta par daudz vai, gluži pretēji, kad to grūti dabūt, vai pat reizēs, kad to nav vēlams ēst, bet tā vien gribas kādu kotletīti.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 400 g vārītu balto pupiņu*
  • 50 g baltmaizes, nedaudz izmērcēta ūdenī
  • 60 ml piena
  • 2 olas
  • rīvmaize apviļāšanai
  • eļļa cepšanai
  • sāls pēc garšas

pasniegšanai:

  • lociņi vai citi zaļumi, sakapāti
  • skābais krējums

Pagatavošana:

  1. Samal kopā pupiņas ar baltmaizi. Pievieno olas, pienu un sāli un visu labi samīci. Ar rokām veido kotletes un apviļā tās rīvmaizē. Pannā sakarsē eļļu un apcep kotletes no abām pusēm, līdz tās apbrūnē. Liec traukā, pārber ar zaļumiem un pasniedz kopā ar skābo krējumu.

Recepte: Vēsma Vilka
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Pupiņu kotletes var cept arī no zaļām pākšu pupiņām, kas vispirms jāsamaļ.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas