Ņjoki (Gnocchi)

Ņjoki (Gnocchi)

Klasiskākais ņoki veids – no kartupeļiem, miltiem un olas, saveļot mazās klimpiņās. Tos var pasniegt kopā ar jebkuru mērci pēc izvēles...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
55min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 400 g lielu kartupeļu ar mizu
  • 1 ola
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

Klasiskākais ņoki veids – no kartupeļiem, miltiem un olas, saveļot mazās klimpiņās. Tos var pasniegt kopā ar jebkuru mērci pēc izvēles – gorgondzolas, pesto vai jebkuru citu – vai ar ceptām baravikām, tomātiem.

Pagatavošana:

  1. Vāri kartupeļus aptuveni 45 minūtes.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  3. Kartupeļiem pēc vārīšanas noņem mizu, ieliec tos pannā un ievieto pannu krāsnī uz 5 minūtēm.
  4. Uz galda izsijā miltus un tiem pa vidu izveido padziļinājumu, tādu kā vulkāna formu. Tur ieberz kartupeļus, pievieno olu un sāli. Mīklu samīci līdz viendabīgai masai un sadali.
  5. Daļas ar rokām izrullē garās pirksta lieluma desās. Tās sagriez 2 cm lielumā un uz dakšiņas slidini no augšas uz leju.
  6. Uzvāri katlā ūdeni, līdz tas burbuļo, un liec iekšā ņoki. Vāri aptuveni 10 minūtes vai blanšē aptuveni 5 minūtes.

Recepte: Rihards Frīdenbergs Kalniņš

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas