Kajmak

Kajmak

Lai pagatavotu īstu kajmak (salda krējuma kunkuļi), nepieciešams pēc iespējas svaigāks un treknāks piens, un noteikti nepasterizēts. Ja tev nav laika gatavot īstu kajmak...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • Trekns piens, nepasterizēts (vislabāk – tikko izslaukts)
  • sāls

Aizvietotājs:

  • 200 g krēmsiera
  • 30 g sviesta
  • sāls

Lai pagatavotu īstu kajmak (salda krējuma kunkuļi), nepieciešams pēc iespējas svaigāks un treknāks piens, un noteikti nepasterizēts. Ja tev nav laika gatavot īstu kajmak, izmanto metodi, ar kuru var iegūt ļoti līdzīgu rezultātu.

Pagatavošana:

  1. Pienu izkās caur sietu katlā, uzvāri. Kad sāk burbuļot, noņem no uguns un pārlej platā, seklā traukā. Atstāj vēsā vietā, lai lēni atdziest 4–5 stundas (ideāli atstāt uz visu nakti).
  2. Pa virsu veidosies biezs slānis (kajmak). To pēc tam ar putu karoti uzmanīgi nosmel un liec atsevišķā traukā.
  3. Pa virsu uzber nedaudz sāls un atstāj vēsā vietā apm. 2–6 °C temperatūrā. Pēc laika tas kļūs arvien biezāks.

Aizvietotāja pagatavošana:  

  1. Sastāvdaļas vienmērīgi sajauc vai saputo, līdz veidojas viendabīga krēmīga masa.

Recepte: Aleksandrs Manevskis

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas