Gurķu un citronu ikri

Gurķu un citronu ikri

Gurķu un citronu ikri nav atsevišķs ēdiens, bet lieliska piedeva dažādiem ēdieniem – vislabāk gan zivju, bet varbūt arī kādiem baltās gaļas ēdieniem.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 400 g svaigu gurķu, nomizoti
  • 400 g citronu, pārgriezti uz pusēm
  • 10 g želatīna uz 200 ml sulas
  • 300 ml olīveļļas, auksta no ledusskapja

Gurķu un citronu ikri nav atsevišķs ēdiens, bet lieliska piedeva dažādiem ēdieniem – vislabāk gan zivju, bet varbūt arī kādiem baltās gaļas ēdieniem. Vai kā starpēdiens starp uzkodu un otro ēdienu.

Pagatavošana:

  1. Izspied sulu no gurķiem un citroniem. Aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes uz 5 minūtēm. Nospied želatīna plāksnēm ūdeni un izkausē trauciņā, kas ielikts karstā ūdens peldē.  
  2. Pievieno sulai iepriekš izkausētu želatīnu un samaisi. Iepildi šķidrumu pudelītē, kurai ir smails gals.
  3. Eļļu salej trauciņos, lai katrā eļļas ir daudz. Uzmanīgi iepilini šķidrumu eļļā. Izņem ikrus no eļļas ar sietu.

Recepte: Svetlana Riškova

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas