Vaniļas krēms

Vaniļas krēms

Vaniļas krēmiem ir ļoti daudz variāciju, un šī ir viena no tām. Šajā variācijā krēms sastāv tikai no salda krējuma (tradicionāli – piens vai piena un krējuma sajaukums)...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 5 g vaniļas cukura
  • 20 g kukurūzas cietes, sajaukta ar 2 ēd.k. auksta ūdens

Vaniļas krēmiem ir ļoti daudz variāciju, un šī ir viena no tām. Šajā variācijā krēms sastāv tikai no salda krējuma (tradicionāli – piens vai piena un krējuma sajaukums), kas to padara krietni treknāku un ideālu kā piedevu dažādiem ēdieniem mazākās, bet koncentrētākās devās.

Pagatavošana:

  1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz masa ir balta un no putojamās slotiņas notecējusī masa veido paliekamu celiņu. Puto apmēram 5 minūtes vidējā ātrumā.
  2. Saldo krējumu uzvāri kopā ar vaniļas pāksti un vaniļas cukuru. Pievieno uzputotas olas un samaisi ar putu karoti. Uzkarsē. Beigās pievieno kukurūzas cieti. Samaisi.
  3. Pārlej aukstā traukā un atdzesē.

Recepte: Svetlana Riškova

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas