Krāsnī cepti puravi ar sieru

Krāsnī cepti puravi ar sieru

Puravi ir ļoti gardi, ja tos pareizi izmanto. Turklāt ar tiem nekas daudz nav jādara, un rezultāts sanāk lielisks. Sezonā izmanto šos kā piedevu gaļas un zivs, dārzeņu un citiem ēdieniem...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 600 g puravu, pārgriezti gareni uz pusēm
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 40 g sviesta, mazos kubiņos
  • 3 timiāna zariņi
  • 1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. melno piparu
  • jūras sāls pēc garšas
  • 30 g cietā siera, smalki sarīvēts

 

Puravi ir ļoti gardi, ja tos pareizi izmanto. Turklāt ar tiem nekas daudz nav jādara, un rezultāts sanāk lielisks. Sezonā izmanto šos kā piedevu gaļas un zivs, dārzeņu un citiem ēdieniem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Liec pannā visas sastāvdaļas, izņemot sieru, samaisi un pārliec pannu ar foliju. Liec cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.
  2. Izņem no krāsns, pārber ar sieru un liec cepties uz 4 minūtēm, līdz siers izkusis.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Zane Jansone

02.12.2012 17:10

Nezināju, ka puravi var būt tik garšīgi. Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas