Medainais vīna etiķis

Medainais vīna etiķis

Atzīšos: nekad nebūtu domājusi, ka medus siltums un vīģu briedums spēj vīna etiķim piešķirt tik izcilu un pabeigtu garšu. Lielisks trāpījums tavam medījumam un sezonas salātu mērcēs kopā ar mazu pilīti olīveļļas.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min

 

Sastāvdaļas:

  • 500 ml baltvīna etiķa
  • 180 ml žāvētu vīģu
  • 40 ml šķidra medus
  • 1 tējkarote sausā timiāna
  • 0.5 tējkarote balto piparu

Rezultāts:

  • 500 ml

Atzīšos: nekad nebūtu domājusi, ka medus siltums un vīģu briedums spēj vīna etiķim piešķirt tik izcilu un pabeigtu garšu.
Lielisks trāpījums tavam medījumam un sezonas salātu mērcēs kopā ar mazu pilīti olīveļļas.

Pagatavošana:

  1. Sterilizētā pudelē lej baltvīna etiķi, pievieno sakapātas vīģes, medu, timiānu, baltos piparus, labi sakrati.
  2. Noliec tumšā vietā uz četrām dienām (kādā trauku skapī) nogatavoties.
  3. Pildi sterilizētās karafītēs, aizvāko un glabā tumšā vēsā vietā līdz lietošanas brīdim.


Recepte no grāmatas Nigellas Ziemassvētki (“Nigella Christmas”)
Izpildījums: Agnese Samoilova - Štāla

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas