
Garides saganaki
Šim nenormāli garšīgajam ēdienam oriģinālajā receptē vīna vietā pievieno ouzo (grieķu anīsa degvīnu). Ja tas pieejams, izmanto to.
- Sarežgītība
- vidēja
- Personas
- 4
- Izmaksas
- augstas
- Sagatavošana
- 5min
- Gatavošana
- 40min
- Kopējais laiks
- 45min
Sastāvdaļas:
- 500–700 g tīģergarneļu ar čaulām
- 200 g fetas siera, sadrupināts kubiņos
- 3 gatavi tomāti (vai konservēti), gabalos
- 1 sarkanā paprika, biezās šķēlēs
- 1 zaļā paprika, biezās šķēlēs
- 1–3 čili, sagriezti gabalos
- 1 liels sīpols, sakapāts
- 3 ķiploka daivas, smalki sakapātas
- 150 g baltvīna
- olīveļļa cepšanai
- 1 tējk. kaltētas oregano
- 1/2 tējk. saldā paprikas pulvera
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- šķipsniņa cukura
- pētersīlis pasniegšanai
- svaiga maize pasniegšanai
Šim nenormāli garšīgajam ēdienam oriģinālajā receptē vīna vietā pievieno ouzo (grieķu anīsa degvīnu). Ja tas pieejams, dari tā. Ja ne, tad vari pievienot nedaudz saberzta zvaigžņu anīsa vai beigās – dilles. Pasniedz ar svaigu maizi, kas beigās noder visas mērces saslaucīšanai.
Pagatavošana:
- Nomazgā garneles, nosusini un pieber sāli.
- Sakarsē pannu, pielej eļļu un, kad tā karsta, apcep ķiploku. Tad pievieno garneles un apcep 1 minūti, lai tās kļūst skaisti oranži rozā. Pievieno vīnu un pacep vēl 1 minūti. Noņem no liesmas.
- Citā pannā ielej eļļu, sakarsē un strauji apcep sīpolu un čili. Kad sīpols caurspīdīgs, pievieno tomātus, papriku, cukuru un garšvielas, izņemot oregano. Gatavo uz vidējas liesmas, ik pa laikam maisot. Kad šķidrums kļuvis biezs (apmēram pēc 20 minūtēm), pievieno garneles un pavāri kādas 5 minūtes. Pievieno sieru, iemaisi (bet ne daudz) un pavāri vēl 5 minūtes.
- Pieber oregano, pētersīļus un pasniedz. Tam ir jābalansē starp garneļu sāļumu un čili pikantumu.
Recepte: Panayotis Lianos, Evangelos Klimis
FOTO: Armands Meirāns
Pievienot komentāru
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji! Autorizējies
Komentāri
akmenskaudze
15.12.2017 10:16