
Balzamiko glazēti burkāni
Balzamiko glazēti dārzeņi ir viena no gardākajām Ziemassvētku (un ne tikai) piedevām. Tie kļūst patīkami saldeni, tā ka grūti atteikties...
- Sarežgītība
- zema
- Personas
- 4
- Izmaksas
- zemas
- Sagatavošana
- 5min
- Gatavošana
- 30min
- Kopējais laiks
- 35min
Sastāvdaļas:
- 400 g burkānu, nomizoti, sagriezti (kā vēlies)
- 4 ēd.k. sviesta
- 4 ēd.k. medus
- 4 ēd.k. balzamiko
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 2 tējk. timiāna lapiņu
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- jūras sāls pēc garšas
Balzamiko glazēti dārzeņi ir viena no gardākajām Ziemassvētku (un ne tikai) piedevām. Tie kļūst patīkami saldeni, tā ka grūti atteikties...
Pagatavošana:
- Sasildi krāsni 200 grādus karstu. Cepamtraukā liec burkānus, pārlej ar olīveļļu un pārkaisi ar timiāna lapiņām. Apmaisi. Pārber ar jūras sāli un pipariem. Cep 20 minūtes.
- Kamēr burkāni cepas, katliņā sasildi sviestu, medu un balzamiko. Sildi uz mazas liesmas 3-5 minūtes, līdz sviests izkusis un izveidojusies vienmērīga masa.
- Pēc 20 minūtēm ar balzamiko masu pārlej burkānus. Cep vēl 5 minūtes. Ja burkāni vēl cieti, tad pacep vēl, līdz tie kļūst mīksti. Pasniedz.
Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns
Pievienot komentāru
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji! Autorizējies