Balzamiko glazēti burkāni

Balzamiko glazēti burkāni

Balzamiko glazēti dārzeņi ir viena no gardākajām Ziemassvētku (un ne tikai) piedevām. Tie kļūst patīkami saldeni, tā ka grūti atteikties...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 400 g burkānu, nomizoti, sagriezti (kā vēlies)
  • 4 ēd.k. sviesta
  • 4 ēd.k. medus
  • 4 ēd.k. balzamiko
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. timiāna lapiņu
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Balzamiko glazēti dārzeņi ir viena no gardākajām Ziemassvētku (un ne tikai) piedevām. Tie kļūst patīkami saldeni, tā ka grūti atteikties...

Pagatavošana:

  1. Sasildi krāsni 200 grādus karstu. Cepamtraukā liec burkānus, pārlej ar olīveļļu un pārkaisi ar timiāna lapiņām. Apmaisi. Pārber ar jūras sāli un pipariem. Cep 20 minūtes.
  2. Kamēr burkāni cepas, katliņā sasildi sviestu, medu un balzamiko. Sildi uz mazas liesmas 3-5 minūtes, līdz sviests izkusis un izveidojusies vienmērīga masa.
  3. Pēc 20 minūtēm ar balzamiko masu pārlej burkānus. Cep vēl 5 minūtes. Ja burkāni vēl cieti, tad pacep vēl, līdz tie kļūst mīksti. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas