Rikotas knēdeļi ar biezeni un siera čipsiem

Rikotas knēdeļi ar biezeni un siera čipsiem

Sātīgie rikotas knēdeļi, maigais batātes biezenis un kraukšķīgie siera čipsi veido patiesi bīnumainu un neaizmirstamu garšu kombināciju.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
1,50h

Sastāvdaļas:

ķiploku confit:

  • 1,5 galviņas ķiploka, sadalīts daiviņās
  • 50 g sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

biezenim:

  • 1 neliela batāte, nomizota, sagriezta nelielos gabaliņos
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sviests cepšanai + 1 tējk. biezenim

sinepju mērcei:

  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. ābolu etiķa
  • 1 ēd.k. citronu sulas
  • 2 tējk. Dižonas sinepju
  • 80 g extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

knēdeļiem:

  • 125 g rikotas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
  • 1 tējk. olīveļļas mīklai + 1 ēd.k. ūdenim
  • sviests cepšanai

siera čipsiem:

  • 20 g parmezāna, smalki sarīvēts

pasniegšanai:

  • 30 g arugulas
  • nedaudz lielogu dzērveņu, pārgrieztas uz pusēm

Sātīgie rikotas knēdeļi, maigais batātes biezenis un kraukšķīgie siera čipsi veido patiesi bīnumainu un neaizmirstamu garšu kombināciju, kuru noteikti vērts pagatavot kādā nesteidzīgā brīvdienu vakarā.

Pagatavoša

  1. Gatavo ķiploku confit. Nomizo ķiploka daiviņas. Pannā izkausē sviestu un liec cepties ķiplokus. Pievieno sāli, piparus un turpini cept, līdz ķiploki kļūst zeltaini. Atdzesē un sīki sasmalcini.
  2. Gatavo biezeni. Katliņā izkausē sviestu un liec cepties batātes. Pievieno sāli, piparus, uzliec vāku un turpini sutināt uz nelielas uguns. Kad batātes ir mīkstas, pievieno sviestu, samīci un ar putojamo slotiņu saputo, līdz biezeņa masa ir viendabīga.
  3. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
  4. Uz cepamā papīra no siera veido aptuveni 4–5 cm platas joslas, vienu no otras atdalot. Liec krāsnī cepties 3–4 minūtes, līdz siers ir izkusis un kļuvis zeltains. Izņem pannu no krāsns, atdzesē, atdali čipsus no cepamā papīra un sadali, cik lielos gabalos vēlies.
  5. Gatavo mērci. Samaisi visas mērces sastāvdaļas, pievieno ķiploku confit un iemaisi to mērcē.
  6. Gatavo knēdeļus. Bļodiņā liec visas mīklas sastāvdaļas un samaisi, līdz mīklas konsistence ir viendabīga.
  7. Katliņā uzkarsē ūdeni, kam pievieno nedaudz eļļas. Ar samitrinātas karotes palīdzību veido knēdeļus un pa vienam liec verdošajā ūdenī. Tie ir gatavi, kad uzpeld. Izņem tos no ūdens ar putojamo karoti. Pannā izkausē sviestu un liec cepties knēdeļus. Cep, līdz tie ir zeltaini brūni no visām pusēm.
  8. Uz šķīvja uzsmērē biezeni, tam virsū kārto knēdeļus, blakus liec arugulu un mērci. Dekorē ar siera čipsiem un dzērvenēm.

Recepte: Aivis Onzulis
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Piedevas